FOTO. Jucători ai Ripensiei II anevoie curăță ”Ciarda Roșie” de zăpadă, fani ai violeților la fel pe ”Știința”

Un blitz tur având drept finalitate două mini-fotoreportaje a surprins lăudabilele eforturi ale inimoșilor localnici deszăpezind în această după-amiază arenele timișorene care vor găzdui în acest weekend jocuri de Liga 2 ale secund divizionarelor de pe Bega în compania unor vizitatoare de pe podiumul seriei unice.

În prima haltă, în fieful alb-violeților lui ASU Politehnica, vreo 9 suporteri viola erau deja la ora 17 deschizători de pârtie pe ”Știința”, în așteptarea a încă peste 30 de colegi din galeria formației timișorene.

Deși efectivul lor era momentan destul de redus pentru un asemenea demers major, ”pionierii” deszăpezirii de pe gazonul secund-divizionarei erau destul de eficienți și bine organizați în sporul lor, șansele fiind destul de bune ca suprafața de joc să devină… verde duminică la ora 14, start al disputei cu AFC Hermannstadt Sibiu, a doua clasată. Doar să nu mai ningă din nou…

Cât despre celălalt aspect al situației, și anume cum va rezista gazonul solicitării la care va fi supus duminică vreme de 90 de minute, gruparea alb-violet poate doar spera la mai bine. În orice caz, există un risc al deteriorării calității suprafeței de joc, în perspectiva viitoarelor meciuri acasă.

Totuși, dacă vremea n-o ia din nou razna, sunt șanse mari ca vâlceanul Cătălin Buși să ”dea verde” în bune condiții jocului cu oaspeții nou-promovați, asistat fiind de concitadinul Marius Badea și Adrian Vornicu din Iași. Observatori federali, Lolea și Monea.

O ”repriză” mai apoi, în cea de-a doua haltă, la 17:45, în ”Ciarda Roșie”, situația era mai delicată, și cu atât mai mult cu cât partida Ripensia – Chindia Târgoviște, programată între a 11-a și a treia clasată tot în cadrul rundei a 26-a, are startul deja mâine, sâmbătă de la 14:30.

Stratul de zăpadă părea mai gros pe arena din ”Ciarda Roșie” dar și mai întins, iar nici sporul celor implicați în generosul efort nu părea a genera același randament. Era greu pentru jucătorii de la echipa a doua a timișorenilor, Ripensia 2, din Campionatul Județean Timiș, cinci sportivi care deszăpezeau deja gazonul, împreună cu Radu Suciu, dar la ditamai întinderea albă, nici vorbă a termina degajarea zăpezii, cel puțin la prima vedere…

În mod normal, dat fiind căderile de zăpadă de ieri și de astăzi din Timișoara, acest joc ar fi putut fi amânat, însă FRF pare a fi cât se poate de fermă pe poziții, și cu constrângeri drastice în regulament. Întrebarea rămâne însă aceeași. Cum va rezista gazonul nu doar în meciul de sâmbătă, dar în perspectiva restului sezonului de primăvară? Există și în acest caz riscul unei deteriorări.

Una peste alta, răzbate aceeași concluzie că infrastructura sportivă locală este în suferință și foarte vulnerabilă inclusiv ca suport logistic în fața unor circumstanțe mai delicate precum această răbufnire hibernală pe început de primăvară. Resursele sunt limitate și… Dumnezeu cu mila. În această jalnică stare a fost aruncat în timp fotbalul românesc pe fondul dezastrului din societatea noastră, încât arenele unor echipe de Liga 2 din unul dintre cele mai mari orașe din țară stau cu sufletul la gură să nu fie călcate în picioare.

Central al jocului din Ciarda Roșie este Sergiu Popa din Aiud, asistat de băimărenii Cristian Lucaci și Radu Despa, iar observatori Sabău și Marc, din Zalău respectiv Cluj.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: