FOTO la moment aniversar, LPS Banatul 75 de ani: juniorii U18, 3-3 cu absolvenţii Codrea, Dancia, Torje, Alexa, Bătrânu…

Pentru o oră şi ceva, două reprize a câte 30 de minute, pe timp frumos şi-un gazon ca-n palmă al liceului, cu lume luminată în tribună, plină de împătimiţi ai fotbalului, vineri după-amiază a fost aidoma unui vis din care n-ai mai vrea să te trezeşti, de parcă sportul rege ar plezni rumen de bine în capitala Banatului, şi i-ar merge ca pe roate. Căci atmosfera a fost minunată în jurul dreptunghiului verde ca parte a evenimentelor omagiale în săptămâna sărbătoresc aniversară a Liceului cu Program Sportiv Banatul Timişoara, de la ora 14 reunindu-se liceeni cu absolvenţi, şi ce mai absolvenţi!, unul şi unul, întâlnire de suflet a unor oameni având drept numitor comun în punţile peste generaţii băncile aceleiaşi unităţi de învăţământ. 

O oră lapte şi miere, o plăcere, o împărtăşire a bucuriei simple dar pure a jocului care ne leagă şi realimentează mereu speranţele, stârnindu-ne fantezia, oră având darul de-a da uitării situaţia de moment a fotbalului de pe Bega, poate mai delicată chiar ca niciodată. Dar măcar pentru o oră, fiind vorba despre o reuniune de suflet, ca-n curtea şcolii, între liceeni şi absolvenţi, niciun norişor n-a existat pe cerul altfel plumburiu al sportului rege timişorean, dat deoparte fiind paharul deşertăciunii noastre.

A fost frumos şi-a fost LPS Banatul Timişoara U18 – „Seniorii Liceului Banatul” 3-3 (1-1) în prefaţarea lansării astăzi a „Cupei Speranţelor” la 2010, „octogon” internaţional cu participare sârbo-croată în organizarea LPS Banatul, cu 20 de meciuri pe 3 terenuri, şi al cărui program până duminică îl puteţi parcurge aici: legătura.

Multă, multă lume din fotbal la acest spectacol fotbalistic aniversar, cu loburi de kinogramă şi cu un plus pe care-l acordăm şi ca semn de încurajare celor „mai mici”, juniorii pe cale de absolvire, care-au dat totul pentru a etala tot ce-au învăţat de la antrenorii lor. 

Şi au reuşit să deschidă scorul în minutul 12 după un corner executat de Rancov, Darius Savu înscriind cu latul de la 8 metri.

După numai două minute Gabriel Torje egalând cu o execuţie din foarfecă de la 10 metri.

În minutul 20, arbitrul Gheorghe „Evergreen” Stănescu a oferit o binevenită pauză de hidratare protagoniştilor întâlnirii de suflet, iar în minutul 27 acelaşi Torje a trimis în transversală cu o lovitură de cap, în urma unei centrări de pe flancul drept.

La reluarea colocviului „liceenilor”, în minutul 35, Alin Miclea a transformat o lovitură de la 11 metri, acordată pentru fault, şi 1-2, „Seniorii” trecând în avantaj.

Gabriel Torje, cel mai activ de pe teren, a reuşit „dubla” în minutul 41, dar junii lui Vîlceanu şi Grunţă nu s-au demobilizat iar în minutul 51 Darius Savu a izbutit un lob de senzaţie de la circa 35 de metri, văzându-l pe portarul Badea ieşit la 16 metri.

Iar la potou, în minutul 59, acelaşi Savu a şi egalat la tre cu un alt lob, ceva mai „scurt”, de la 17 metri.

La fluierul final al arbitrului Gheorghe Stănescu, care a arbitrat ca-n tinereţe la aniversarea alaltăieri a 67 de primăveri, „La Mulţi Ani!”, liceenii „vechi şi noi” s-au felicitat reciproc şi-au făcut poza de grup, inimoşi rostind din suflet „La Mulţi Ani LPS Banatul!” la aniversarea a treisferturi de secol, punţile peste generaţii legând atâţia abolvenţi din diverse promoţii şi adolescenţii care vin din urmă. O pătricică din inima fotbalului timişorean a fost vineri după-amiază pe „Banatul”, iar inima-i bate năvalnic, Doamne ajută şi binecuvântează-i suflarea!   

La fluierul arbitrului Gheorghe Stănescu au jucat formaţiile:

LPS Banatul U18 : Antonescu – Buză, Cristea, Băluţoiu, Roiban – Hepeş, Ureche, Şiel – Ştefanciuc, Savu, Rancov.

Antrenori: Ovidiu Vîlceanu şi Mădălin Grunţă.

Au mai intrat: Dobricean, Onu, Ronga, Gîngu, Banciu şi Bodac.

Pe bancă: Topârcian şi Ştefan.

„Seniorii” LPS Banatul : Badea – Gîţ, Bătrânu, Luchin, Dancia – Alexa, Paul Codrea, Dorin Codrea, Cuc – Torje, Mailat.

Au mai jucat: Latovlevici, Miclea, Stoican, Daniel Moraru, Vucea, Michel Rosenblum, Vişan.

Ultimele rezultate din cele 6 eşaloane şi clasamentele la zi, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

Fotografiile

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: