FOTO. Lacătul CJT pe ”Dan Păltinișanu” nu stopează explozia naturii și revărsarea mizeriei din pubele. Și nici antrenamentele ”violeților” și ”violetelor” Politehnicii pe un oval înconjurat de buruieni. Lipsește din peisaj doar Ma…falda, debarcat de CJT de la administrarea arenei

Au trecut aproape 3 luni de la seara rusinii sportului timisorean, cand cu defectarea instalatiei de nocturna de pe „Dan Paltinisanu” la ora unui joc inaugural pe 2022 al Ligii 2 difuzat in direct si cu liderul Petrolul pe gazon, iar ceea ce nu putea constitui o rezolvare a problemei, „lacatul” pe porti, echivaland prin simplificarea lucrurilor strict cu o mostra a impotentei, s-a dovedit ca atare la ceas de primavara, cand natura „explodeaza”. „Bunul gospodar” CJT gasea in februarie solutia pompieristica de avarie la o deficienta tehnica, dar nu se poate pune si cu natura. Punandu-si firesc amprenta pe un locas sportiv parasit. Insufletirea de altadata a lasat loc ignorantei actuale, gunoaie revarsate din pubele in preajma candva „perlei” etalon a Banatului sportiv. Fotografiile din miez de mai spun totul. 

Politehnica a fost „alungata” de pe „Dan Paltinisanu” dupa ce a fost umilita cu acel 0-3 la „masa verde”, derapaj al alunecarii spre pozitia de baraj de pe care se zbate pentru mentinerea in Liga 2, retragandu-se in primavara in propriile „transee” ale „Stiintei”, insa decidentii si proprietarii batranului oval, cei de la Consiliul Judetean Timis, n-au gasit o solutie reala la problema pe care au tot lasat-o sa se agraveze, ci pur si simplu „s-au spalat pe maini”, dar intr-un asemenea mod incat nu se mai pune mana nici la cosirea ierbii. 

Ca pe camp. Au crescut si buruienile, diverse tufe, pe de alta parte mascand poate mizeria cronica din aceste locuri. Imposibil insa de camuflat in zona unor pubele lasate de izbeliste, revarsate, mostra a ignorantei, indiferentei, dezinteresului, lipsei de constiinta civica, pe fondul unei catastrofale gestionari a situatiei de la stadion. Care parca n-ar fi parte si „suflet” al Timisoarei, care parca ar fi repudiat, de parca n-ar fi fost gazda primitoare a atator si atator evenimente ramase vii in memoria celor care si-au indreptat pasii peste ani spre marele oval de beton si pamant. Astazi batran si uitat de mai toti, lasat neingrijit.     

Folositor totusi ca loc de refugiu al „violetilor” si „violetelor” Femina ale Politehnicii, in antrenamente, semn ca fostul „1 Mai” ar mai fi bun la ceva, chit ca nu mai este aniversat in luna de primavara in care era candva inaugurat. Arena „Dan Paltinisanu” este prea mare pentru a putea fi ascunsa precum gunoiul sub pres, ceea ce se poarta din plin in capitala Banatului, dar este tratata ca si cum dregatorii n-ar mai vrea sa stie de existenta ei. O povara, nu-i asa? Dar o minunatie in alte decenii, cand era pe post de magnet pentru iubitorii fotbalului. O, Tempora!

Asa stim sa ne pretuim locurile, si cel mai probabil asa stim cu adevarat sa ne pretuim si noi de noi. Nivelul constiintei colective este execrabil sau mai bine zis ca inexistent.

Iar in toata aceasta degradare sordida, si o eliberare din post, preavizul aplicat de CJT fostului administrator al arenei, sef al AJF Timis, expirand deja.  

S-a stins „lumina” la inceput de an pe „Dan Paltinisanu” iar continuarea e ca-n Timisoara deceniului 3 din mileniul 3, cu multa, multa iresponsabilitate si incompetenta. Direct proportionale cresterii firului de iarba, ce mai „gazon englezesc”, ditamai explozia naturii. Dar vor fi probabil locatarii penitenciarului struniti la treaba. 

Cati ani sa fi trecut oare de la acel „ultim meci jucat pe arena Dan Paltinisanu” inaintea demolarii? Sporttim nu mai tine numarul, dar a contorizat in schimb partidele oficiale disputate ulterior pe „batranul oval”, si sa tot fi fost minimum 40. Si a mai si estimat acum peste 10 ani, cand devenise deja clar ca noua sala polivalenta nu va fi incheiata din 2010 pe 2012, conform planului, ca incinta acoperita va fi predata la cheie spre 2027, in conditiile implicarii chinezilor. Fiind vorba despre circa 3.000 de locuri, incercati sa va imaginati cat timp ar putea lua cu adevarat in Timisoara noastra antisportiva ridicarea unui nou stadion cu zeci de mii de locuri.

Acestea fiind zise, prin prisma fotbalului feminin romanesc de Liga 1, cu poalele in cap la final de sezon in lupta pentru titlu, ditamai mizeria in conditiile in care nivelul valoric este cat se poate de redus, adica nu tu competitivitate, dar circ scandalos, nu doar pe Bega este asadar ceva putred in Danemarca, ci si la nivel national, fie si prin sectoarele aparent mai pure la prima vedere. Remarca demna de punctat dat fiind gazduirea duminica de catre Politehnica a ultimului meci acasa al „violetelor” in sezonul lansarii pe prima scena, cu Heniu Prundu Bargaului, o aspiranta la laurii elitei. 

Fotografiile

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la FOTO. Lacătul CJT pe ”Dan Păltinișanu” nu stopează explozia naturii și revărsarea mizeriei din pubele. Și nici antrenamentele ”violeților” și ”violetelor” Politehnicii pe un oval înconjurat de buruieni. Lipsește din peisaj doar Ma…falda, debarcat de CJT de la administrarea arenei

  1. Dorian spune:

    Neica nimeni la conducerea CJ T .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: