FOTO. LPS Banatul – Gruppo Select 2-8 (1-3) în seria ”Municipalului” din liga a VI-a ”Promoție”

Nu demult, cât încă oamenii nu decăzuseră în asemenea hal la stadiul de cârpe încât să încuviințeze orice ”narațiune oficială” cu botnițe, oricât de absurdă ar fi fost aceasta, iar Stupid-19 a fost aberația absolută, dar și cât încă fotbalul românesc respectiv local nu luaseră încă atâta apă precum la ora actuală, tot mai devalorizat fiind, și competițiile timișene aveau campionatele lor municipale de sine stătătoare, separate de liga a VI-a ”Promoție”, bunăoară Campionatul Municipal Timișoara desfășurându-se în ediția 2018-2019 ultima dată sub forma a două serii, cu câte 10 respectiv 7 cluburi, așa cum și Campionatul Municipal Lugoj încă rula cu două grupe în sezonul 2016-2017. ”Municipalul” de pe Bega se reducea în campania 2019-2020 la o singură serie cu 11 participante, cel de pe Timiș cu 14 formații în aceeași stagiune, iar după ce ”sistemul” care nu mai putea de ”grija” oamenilor le-a ordonat arestarea la domiciliu și sportul a fost  tras pe tușă, ce-a urmat e o păcăleală, minciună sfruntată în formă continuată. Ediția 2020/1 era agățată în cui, sezonul 2021/2 aducea absorbirea Campionatului Municipal Timișoara de către liga a VI-a ”Promoție”, în care îi era găsită o serie refugiu, actuala campanie 2022/3 aducând consolidarea anomaliei din fotbalul municipal de pe Bega. Un ghiveci și-un talmeș-balmeș de râsul lumii cu garnituri juvenile dar și de veterani sau de exemplu arbitri, încât te întrebi dacă chiar nu mai există fotbaliști în România. Și în lumina ultimului 1-2 la Cluj cu Slovenia răspunsul e destul de clar, căci de bietele noi generații nu se va alege nimic dat fiind în ce climat nesănătos sunt nevoite să crească – iar așa cum îi crești, așa îi ai, cât despre cei mai în vârstă care dau în minge, și nu doar ”Selecții”, mai bine să fi luat atitudine preventivă nu doar în numele lor când le erau încălcate fățiș drepturile în farsa Stupid-19, decât să-și aplice acum pansamente psihologice la câte o miuță ”oficială”, frecție la un picior de lemn.   

Căci despre fotbal nu poate fi vorba, Campionatul Municipal Timișoara devenind o durere cu vârf și îndesat în cadrul ligii a VI-a ”Promoție” Timiș, în care i-a fost repartizat refugiul Seriei a III-a, iar contemplând de pe margine, într-o ambianță bacoviană de toamnă târzie, cu nori plumburii în miez de noiembrie, dar și într-un cadru precum găsești mai peste tot, cu garduri metalice și de sârmă roase de timp și ducându-li-se vopseaua, cu clădiri cu tencuiala sub imperiul vremii și vremurilor, realizezi cu atât mai mult absurdul situației, un meci oficial punând față în față juniori și arbitri.    

Chiar n-are nicio noimă, dar la acest stadiu a decăzut fotbalul local, cu fărașul în mână culegând cioburile deșertăciunii, rămășițele. S-a jucat în cadrul etapei a XII-a dintre cele 15 ale turului, în acest caz joi de la ora 15:30 pe gazonul liceului, și s-a consemnat LPS Banatul – Gruppo Select 2-8 (1-3), pe un timp închis, mângâiat din când în când de iesirea soarelui, balsam pentru circa 55 de privitori. Celelalte rezultate ale rundei ”Municipalului” de pe Bega, destrămat și refugiat în ”Promoție”, de parcă ar fi fost război în 2020 și anul trecut, și nu parodia cu proști Stupid-19, pe coloana clasamentelor la zi.

Mai jos, fotografiile de pe ”Banatul”, unde liderul Seriei a III-a s-a desprins la scor după pauză, la intrarea lui Răzvan Popaluca.

Iasmin Ușurelu a redus din deficit pentru LPS în minutul 23, iar Cristian Hampu în minutul 58, pentru învingători preluând inițiativa Eduard Petran în minutul 9, dar și în minutele 55 și 75, respectiv Florin Brădău în minutul 19 din lovitură de la 11 metri, Marius Talpoș în minutul 39 din lovitură de la 11 metri, Mircea David (min. 65 și 72) și Sebastian Poclid (min. 80). 

Fruntași care rămân în fotoliul liderului cu un meci mai mult disputat decât ocupanta locului secund, AS FC Chișoda, venită din urmă prin a reuși în 3 zile, luni cu FC Auto și joi în restanța cu CS Giroc, să adune 6 puncte, cu șanse să încheie pe locul I la sfârșitul turului.

La ”arbitrii” lui Gruppo Select, iar și denumirea e pe undeva caraghioasă, dat fiind contrastul într-atât de strident cu nivelul cel mult mediocru, absolut banal al întrecerilor, au evoluat si alți jucători cu ani buni în fotbal, Marius Talpoș, Alin Miloș ori Răzvan Popaluca, completând rândurile celor cu fluier și steag de semnalizare, precum de exemplu Florin Brădău, Ionuț Lefter, Nicolae Chițoiu – care este și antrenor al echipei, sau Alin Botaș – în rol și de președinte.

Și cine îi arbitrează pe arbitri? În locul lui Claudiu Gaitin s-a înfățișat Daniel Vărzan, asistenții fiind cei anunțați inițial.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: