Meci oficial de campionat în Municipal, devenit… amical: AS Seceani II – UVT 0-5. FOTO

Campionatul Municipal Timişoara avea inclus în programul zilei inaugurale a ultimei etape a turului în Seria I și un meci între AS Seceani II, penultima clasată, și CSU Universitatea de Vest din Timişoara, a doua în ierarhie, dar astăzi s-a mai jucat doar cu caracter amical, și asta la insistența echipelor, dornice de a-și măsura forțele, căci o decizie luată înaintea partidei de delegații AJF Timiș a agățat-o în cui pe linia sa oficială.

Acest meci programat pe stadionul CFR conta pentru ultima etapă din liga a VI-a locală, runda a 11-a în Seria 1, însă deznodământul său va fi stabilit la ”masa verde” pe baza celor constatate de delegații arbitri și observatori, urmând cel mai probabil să se omologheze cu 0-3, favorabil ”universitarilor” în galben-albastru, întrucât gazdele de la AS Seceani II nu ar fi înfățișat lista componenților din lot fără drept de joc la acest nivel dat fiind aparițiile pentru principala garnitură a clubului în Divizia D Timiș.

În absența acestui tabel, arbitrii şi observatorul Nicolae Hossu nu au dat ”undă verde” meciului, în ciuda tuturor rugăminților și explicațiilor lansate de antrenorii şi jucătorii ambelor tabere, cu toții dornici ca partida să se desfășoare. Trimișii delegați au rămas însă neînduplecați și foarte puțin a lipsit ca nici măcar un joc amical să nu înlocuiască partida cu caracter oficial. Până la urmă însă, explicându-li-se că ”noi jucăm de plăcere” ori ”mai ales că este ultima etapă” sau ”de la noi 85 la sută sunt juniori ai echipei Seceani”, arbitrii s-au îndurat să oficieze ceea ce a devenit un meci de… verificare, nu pe puncte.

Ar fi fost și păcat să se întâmple altfel, dat fiind că gazda organizatoare AS Seceani II a depus și de astă dată eforturi considerabile, precum în cazurile anterioare, pentru trasarea terenului de pe arena CFR, asigurarea asistenței medicale la stadion și așa mai departe, ”satelitul” grupării de liga a patra jucând de la începerea acestui tur de campionat în deplasare la echipa cu care era programată să evolueze pe teren propriu prin a se ocupa de organizarea întâlnirii, lucru care s-a întâmplat şi astăzi.

Iar dacă tot a optat să consemneze pe marginea acestei partide de campionat prin prezența la stadion, atunci și Sporttim a înlocuit cronica întâlnirii din Seria I cu cea a unui amical precedat de parlamentări.

Arbitrii au activat așadar la nivel amical iar observatorul a ieșit din împrejmuirea terenului, urmărind jocul înlocuitor din preajma gardului despărțitor al arenei, mai să urce în șaua bicicletei. La sfârşitul meciului, am întrebat brigada de arbitri dacă a primit baremul de arbitraj, primind un răspuns afirmativ, confirmat şi de jucătorul care a înmânat baremul şi observatorului care a contribuit ca partida să nu se deruleze cu caracter oficial, încasând așadar suma. Dacă arbitrii tot au încasat baremul însă măcar au arbitrat amicalul, atunci poate că și observatorul care a încasat baremul ar fi trebuit să rămână ”la datorie”.

Ceea ce i-ar fi oferit ocazia să constate că o primă repriză dintr-un meci de fotbal poate să dureze în varianta prescurtată din Campionatul Municipal Timișoara și numai 30 de minute, urmată de o parte secundă conform stipulărilor de rigoare, 45, completată însă ca atare abia după ce jucătorii ambelor echipe au atras atenția, ”domnul arbitru, dacă aţi primit baremul, barem să jucăm 45 de minute în partea a doua…”

Și s-a încheiat 0-5 (0-3), scor favorabil Universității de Vest, pentru care au marcat Ionuţ Vucea în minutele 12 și 18, Ovidiu Vînă (min. 24), Ionuţ Muj (min. 66) şi Răzvan Stolojescu (min. 80). Altfel, ambele echipe au nimerit transversala, primii fiind ”studenţii” prin Ionuţ Buda în minutul 19, cu un şut de la 16 metri, iar spre final echipa a doua a Seceaniului, prin David Irimeş (min. 73), din lovitură liberă de la 22 de metri.

La fluierul arbitrului Claudiu Gaitin au jucat următoarele formaţii:

Seceani: Sebastian Horvat – Claudiu Neamţu, Isac Irimeş, Sabin Stan, Dorin Dorinel, Constantin Siliman, Alexandru Sala, David Irimeş, Mihai Ardelean, Andrei Antal şi Florin Dumitru. Delegatul echipei a fost jucătorul David Irimeş.

UVT Timişoara: Florin Rusu – Raul Kovacs, Răzvan Stolojescu, Adelin Ţenche, Ovidiu Vînă, Ionuţ Muj, Ionuţ Buda, Cătălin Stănilă, Ioan Humiţa, Bogdan Săvoiu, Ionuţ Vucea.

Antrenor Remus Datcu.

Au mai jucat: Bogdan Florescu, Flavius Nicodin, Dănuţ Bogorodiţă, Laurenţiu Bran și Ioan Boldea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: