FOTO. Parteneriat ActiveNews. Paul Gabriel Andrei: „Minunea de la Oradea”. Centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii “Sfântul Nectarie”, construit de Fundaţia Mihai Neşu

ActiveNews publică sub semnătura Iustinei Filimon, articolul fiind accesibil la această legătură, postări ale jurnalistului Paul Gabriel Andrei despre „Minunea de la Oradea”, şi anume Centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii “Sfântul Nectarie”, construit de Fundaţia Mihai Neşu, enumerând activităţile propriu-zise de recuperare efectuate în slujba celor mici, cu numărul şedinţelor fiecăreia în parte, totalul depăşind suta de mii. O consemnare remarcabilă, punând în lumină chemarea fostului „tricolor”, cu 12 selecţii în naţionala de tineret a României şi încă 8 între anii 2005 şi 2010 în reprezentativa naţională, de a-şi sprijini mai tinerii semeni în nevoi. După ce cariera sportivă a celui care în 19 februarie va împlini 41 de ani se frângea brusc şi dureros la antrenamentul din 11 mai 2011 cu alb-roşii olandezei FC Utrecht, la care jucase 86 de meciuri, cu două goluri marcate de la sosirea în 2008 de la Steaua, pentru care orădeanul activase de la vârsta de 18 ani, din 2001, îmbrăcându-i tricoul de 87 de ori.  

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei a dorit să ia un interviu lui Mihai Neșu, fostul fundaş stânga al echipei Steaua şi FC Utrecht, dar şi al echipei naţionale a României, care, cu 12 ani în urmă, a suferit un accident grav, care l-a paralizat. Acum Fundaţia lui construieşte un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii. Redăm mai jos două postări frumoase ale jurnalistului Paul Gabriel Andrei.

Minunea de la Oradea

Am vrut să stăm de vorbă cu Mihăiță Neșu la emisiune în seara aceasta. I-am scris ieri și astăzi l-am sunat, nu am putut să dau de el. Spre finalul emisiunii mi-a răspuns:

„Ciao. Imi pare rău, n-am avut timp de nimic. Îs super încărcat cu ce avem de făcut pe șantier. Nu îmi ajunge timpul la câte am de făcut. Nu am timp de televiziuni, sunt toată ziua acolo și când ajung acasă cinez și mă pun în pat.”

I-am mulțumit și apoi mi-a trimis câteva poze cu stadiul noului centru. Câteva vi le atasez în comentarii. 

În mai 2011, Mihăiță Neșu a fost accidentat la un antrenament de un coleg pe vremea când evolua la Utrecht și de atunci e imobilizat într-un scaun cu rotile. Însă Dumnezeu a avut alt drum pentru el. Iar el l-a înțeles. 

De atunci, Nesu se luptă să-i ajute pe alții. În iulie 2015 a inaugurat Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie din Oradea. Însă nu era suficient. Era prea mic. 

„L-am lăsat pe Dumnezeu să lucreze așa cum știe El mai bine și iată că a reușit să transforme suferința asta într-un lucru minunat. Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât când eram sănătos!”, spunea Neșu într-un interviu din urmă cu câțiva ani. 

Fundația lui a început în decembrie 2019 strangerea de fonduri pentru constructia unui nou centru, mai mare, mai performant și mai util. În iunie 2021 a început constructia. Proiectul cu un buget estimat de 4,8 de milioane de euro avea termen de finalizare januarie 2023. 

Conform site-ului fundaţiei: <Din luna iulie 2015 până în luna decembrie 2022, Centrul de recuperare înfiinţat de Mihai Neşu în Oradea a oferit:

42.920 şedinţe de kinetoterapie;

7.146 şedinţe de terapie ocupațională;

6.782 şedinţe de logopedie;

37.260 ore de Therasuit Therapy;

6.040 şedinţe de hidroterapie;

200 sesiuni de consiliere individuală;

40 de întâlniri în cadrului grupului de suport pentru părinţi;

450 şedinţe de echitaţie;

32 şedinţe de muzicoterapie>.

Oricine poate ajuta Mihai Nesu Foundation trimiţând cuvântul CRED la 8844 şi astfel vor dona 2 euro pe lună pe factura telefonică. 

„Printre multele poze primite de la Mihaiţă Neşu mi-a sărit aceasta în ochi. De ieri i-am spus că mi se pare super tare fotografia. (n.n: cu pictorul Ioan Savu, din Argeş, inserată ceva mai jos)

Astăzi l-am rugat să-mi mai dea câteva amănunte despre Domnul Ioan. Ieri am aflat doar numele. Mi-am cerut scuze pentru deranj.

„Ioan Savu din Argeș. E celebru în zona aceea. Pictează de 50 de ani. A lucrat la Mănăstirea Turnu de Vâlcea, la Schitu Cozia Veche și multe altele. Dar nu vei găsi informații despre el pe internet”

Domnul Ioan lucrează la biserica din interiorul noului centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie pe care Mihai Nesu Foundation il construiește. la Oradea.

Pasiune, grijă, atenție, culoare. Har.”

Şi o invitaţie-îndemn: „Donează pentru ActiveNews! ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile. Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE. ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor. De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!”
 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Parteneriat ActiveNews, Persoane cu dizabilităţi, Sport juvenil și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: