FOTO şi declaraţii în ovalul „evaporării de scoici”. Pamfile, Adamcsik şi Istratie, între cei 25 la reunirea Politehnicii Timişoara. „Violeţii”, 8 amicale pe sinteticul Bazei II UPT

Reprezentanta Timişoarei în fotbalul divizionar românesc, Politehnica, a început astăzi la matineu cele 8 săptămâni de pregătiri de iarnă înaintea reluării de pe locul 2 în Seria 8 din Liga 3 a returului sezonului regulat, în jur de 9 martie acasă cu a şaptea clasată din Cermei, „violeţii” având în rândurile celor 25 de sportivi care s-au prezentat la reunirea lotului şi jucători care în toamnă au activat la contracandidatele de pe locurile 4-5 la calificarea în faza play-off, şi anume Adamcsik de la ACS Progresul Pecica şi Pamfile de la CS Phoenix Buziaş, în trecut fost polist, respectiv la o grupare bucureşteană care în primăvara lui 2023, precum bănăţenii, retrograda la rândul ei din Liga 2, dar la baraj, şi anume Progresul 1944 Spartac, fiind vorba despre Istratie, tot în compartimentul ofensiv. 

După pauza hibernală de 6 săptămâni fără meciuri oficiale în Liga 3, dar şi în urma efectuării vizitei medicale, alb-violeţii polişti s-au reunit de dimineaţă la stadionul „Dan Păltinişanu”, în vederea efectuării de la ora 11 a unui prim antrenament pe terenul sintetic al Bazei II – UPT, a cărei suprafaţă de joc a fost înlocuită, gazon artificial pe care timişorenii vor găzdui cele 8 întâlniri de verificare programate în pregătirile de iarnă cu începere de la finele săptămânii viitoare, mai întâi cu divizionarele „D” Timiş din Giarmata şi Sânnicolau Mare, apoi cu „Ultimul mohican” al fotbalului din judeţ în Liga 2, ACS Dumbrăviţa, iar ulterior cu divizionare „C” din serii diferite.

Iar vremea a ţinut pe Bega niţel mai mult cu fotbalul la începutul acestei a treia săptămâni din an, după ce lunea trecută ningea şi se instala îngheţul, de astă dată dezgheţ şi picături de ploaie spre prânz în capitala Banatului, auspicii sub care antrenorul Paul Codrea a numărat 25 de jucători la reunirea lotului, printre care şi Claudiu Pamfile, fost în alb-violet şi în toamna trecută între „veteranii” ocupantei locului 5 din Buziaş, respectiv Adamcsik, din compatrimentul ofensiv al arădenei de pe locul 4 Progresul Pecica, precum şi Istratie, de la bucureşteana reinstalată în Liga 2. 

De văzut componenţa cu care poliştii vor aborda peste două săptămâni cantonamentul pe plan local, din perioada 28 ianuarie – 4 februarie, dar cert e că timişorenii s-au despărţit de Paşcalău şi nu mai contează pe Taub şi Tudoran, numărând în schimb astăzi şi 4 juniori la reunirea lotului, în absenţa lui Careba şi Huminic, în continuare accidentaţi.

Apţi la reacomodarea la efort fiind portarii Murariu, Miklos şi juniorul Traia, fundaşii Haloş, căpitanul Bocşan, Roşu, Vlaicu, Radu Ciurel şi aşadar Pamfile, dar şi juniorii Lazăr, Miclăuş şi Tătaru, mijlocaşii David Ciurel, Olariu, Prună, Pureca, Rotariu, Oprea şi Adam, respectiv atacanţii Curescu, Marincu, Mura, Popa, dar şi Adamcsik respectiv Istratie.

Politehnica a publicat pe propriul site, la această legătură, şi programul jocurilor amicale din pregătiri, inserat şi mai jos, cât despre meciurile oficiale, după primirea cermeienilor urmând deplasarea la a patra clasată din Pecica, peste exact două luni, după ce Progresul va fi reluat returul într-o ieşire la Lipova, ca apoi elevii lui Codrea să caute revanşa pe 23 martie pe teren propriu cu colega de podium la egalitate de puncte CSC Peciu Nou, o nou-promovată.

Dar iată în continuare şi cele semnalate astăzi înaintea antrenamentului de la Baza II – UPT de antrenorul Paul Codrea, căpitanul Cristian Bocşan şi directorul executiv Costel Pantilimon, oferind declaraţii pe gazonul de pe „Dan Păltinişanu”, arenă din ale cărei tribune „se evaporă scoici” – şi a se vedea clişeele GALERIEI FOTO de mai jos, evaporare poate pe post de „amintiri” şi „suveniruri” preluate înaintea trâmbiţatei demolări din mileniul 3 a celui mai mare stadion al Timişoarei, „scoici” izbitor de asemănătoare răsărind în schimb aidoma ciupercilor după precipitaţii în bătătura infrastructurii fotbalului din judeţul Timiş, de exemplu pe la Bazoş, Belinţ, Niţchidorf ori Peciu Nou.

Paul Codrea a spus că „avem aşteptări mari pentru sezonul ăsta dar nici n-aş pune atâta presiune pe băieţi, pentru că e clar că am pornit de undeva de departe şi suntem bine acum. Avem ca prim obiectiv calificarea în play-off, pentru că nu suntem încă matematic calificaţi”, iar fundaşul căpitan Bocşan l-a completat prin a aminti „obiectivul final, să promovăm. În rest, sperăm să fim sănătoşi, să n-avem accidentări.” Pantilimon a remarcat că „important pentru noi e că toată lumea e prezentă în această zi. Suntem cumva nerăbdători şi băieţii sunt nerăbdători de muncă. Au o perioadă destul de lungă de acumulare, ceea ce mă bucură, pe de-o parte pentru că, aşa cum am zis şi-n vară, cel puţin două perioade de pregătire avem nevoie ca să construim un lot cât mai omogen. Mă bucur că toată lumea e aptă, ceea ce pentru noi e foarte important. Putem avea şi-n continuare rezultatele pe care le-am avut şi-n prima parte a campionatului”.

Sezon de toamnă încheiat de Politehnica pe 1 decembrie 2023 cu victoria cu 1-0 de la Ineu, dar şi pierderea unui punct la „masa verde”, remiza albă de la Carani cu CS Phoenix Buziaş, care rata un penalty în prelungiri însă smulgea totuşi toate punctele la omologarea în decembrie cu 3-0 a rezultatului întâlnirii din 27 octombrie, din etapa a X-a, prima a returului, din care au mai rămas 3 runde, după care, cel mai probabil pentru „violeţi”, încă 9 în faza play-off a zonei 1-4.

*Clasamentul la zi în C8 şi C7 – serie din care se vor alege oponentele „vesticelor” în semifinalele barajului de promovare din Liga 3, pe coloana datelor tehnice, cu ultimele rezultate din 2023 şi programul rundei a 16-a, din 8-9 martie 2024.  

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: