Freamătul primăverii: UTA – Sepsi Sfântu Gheorghe 2-0 (1-0)

UTA a obținut în sfârșit o victorie acasă, tocmai în ultima partidă pe teren propriu din sezonul regular. A trebuit să treacă multă vreme să se întâmple acest lucru, mai exact nu mai puțin de 162 de zile, și tocmai de aceea reușita are cu totul alte dimensiuni. Alb-roșii aveau un singur succes în cont la Arad, datând din 24 octombrie 2020, 1-0 cu Chindia în urmă cu 21 de etape și peste 5 luni, răstimp în care n-au câștigat deloc pe malurile Mureșului în Liga 1, înregistrând în schimb 3 remize și 7 înfrângeri, cu 4 goluri marcate și 17 primite. Două au fost înscrise duminică, în penultima rundă a returului: UTA – Sepsi Sfântu Gheorghe 2-0 (1-0).

Sărbătorile pascale catolice au lăsat o amprentă pe jocul ocupantei locului 4, Sepsi Sfântu Gheorghe, apărând o echipă relaxată, care doar în câteva rânduri a avut zvâcniri în atac. UTA și-a dorit mult victoria, pe care a obținut-o prin două goluri marcate de fundașii laterali Tomozei și Shlyakov. Ieri arădenii au desfășurat un joc bun și au dat dovadă de multă determinare.

O fază mai puțin obișnuită s-a petrecut în minutul 87, când Buhăcianu a scăpat singur spre poarta adversă, plecat dintr-o poziție suspectă de ofsaid, iar portarul Niczuly a ieșit în afara careului și l-a faultat pe atacant, fiind eliminat. Cum toate schimbările au fost efectuate, mijlocașul Fofana și-a asumat rolul de portar pentru puținele minute rămase.

O singură etapă a mai rămas în schimb din returul sezonului regular, la finele săptămânii, UTA urmând a juca la Astra Giurgiu, care o devansează cu un punct și cu care se va reîntâlni apoi și în grupa a II-a valorică a locurilor 7-16, de pe poziții dintre cele mai confortabile în play-out.

Competiție în care fiecare punct contează. De aceea UTA trebuie să trateze cu mare atenție această întrecere și, dacă va evolua ca în partida cu Sepsi, problemele se vor simplifica.

Până atunci, de salutat această a doua victorie acasă în sezonul regular, la ultima apariție pe teren propriu în retur, bilanțul alb-roșilor la Arad fiind 15 2 5 8 9-20 11 puncte. Un bilanț pe de altă parte favorabil în deplasările din Liga 1: 14 7 4 3 17-16 25 puncte. Comparativ, liderul clasamentului primei divizii, FCSB, care a învins în ultima deplasare tocmai la Arad, cu 0-1, a obținut pe terenuri adverse doar un punct mai mult decât elevii lui Balint, bilanțul afară al bucureștenilor fiind 14 8 2 4 21-14 26 puncte.  

Rezultatele etapei a 29-a în Liga 1 și programul rundei finale din sezonul regular, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

*

UTA – Sepsi 2-0 (1-0)

Au marcat: Tomozei (min. 23), cu capul, în urma unui corner executat de Roger; Shlyakov (min. 81) cu un șut din interiorul careului după o acțiune personală.

Arad, 4 Aprilie 2021; arena Francisn Neuman; teren bun.

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Tomozei (minutul 80, Roumpoulakou), Benga (min. 64, Da Silva), Shlyakov – Roger, Isac (min. 46, Vorobjovas), Albu, Miculescu (min. 72, A. Petre) – Buhăcianu, Hora (min. 72, Bustea).

Pe bancă: Balauru, Melinte, D. Rusu, C. Rus.

Antrenor: Balint Laszlo. 

Sepsi Sfântu Gheorghe: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna (cpt.) (min. 46, Vașvari), Mitrea, Tincu – Achahbar (min. 68, Fulop), Fofana, Ștefan (min. 81, Ștefănescu) – Petrila, Safranko (min. 68, Tortella), Tamas (min. 46, Golofca).

Pe bancă: Collado, Barjovici, Nouvier, Ninaj.

Antrenor: Leo Grozavu. 

Cartonașe galbene: Hora, Bouhenna, Fofana.

Cartonaș roșu: Niczuly.

Au arbitrat: Horia Mladinovici (București) – Bogdan Gheorghe (București), Tunyogi Ferencz (Zalău). Rezervă: Florin Marcu (Oradea). Observatori: Ioan Mironaș (P. Neamț), Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: