FRF scoate la „examen” delegații de joc. Președinții AJF dau examenul separat. ”Cu lupa pe ei…”: LIV

În dorința de a arăta transparență totală FRF a făcut public anunțul că va organiza în 24 iunie 2021, de la ora 11, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, examen pentru ocuparea a 100 de posturi de delegați de joc pentru ligile naționale, pentru următoarele două ediții de campionat. Înscrierile se fac pe platforma online în perioada 28 mai – 11 iunie.

Se pot înscrie doar persoanele care au sau au avut o calitate în activitatea fotbalistică, respectiv foști jucători, antrenori, conducători sau persoane care au îndeplinit diverse funcții în cadrul FRF / LPF / AJF / AMFB sau în cadrul cluburilor. Nu pot participa la acest examen foști arbitri, aceștia trebuind să se adreseze exclusiv CCA pentru ocuparea posturilor de observatori de arbitri. De asemenea nu pot participa persoanele care ocupă orice fel de funcții în cadrul unui club afiliat FRF.

În schimb, președinții de AJF-uri, care dețin de drept calitatea de delegat de joc, vor fi supuși examinării separat de ceilalți candidați, dar vor „beneficia” de exact aceleași subiecte! Cu alte cuvinte, la ora examinării ei vor cunoaște cu certitudine conținutul și răspunsurile. Ceea ce conduce la concluzia că, pentru domnii președinți, examinarea va fi, de fapt, o simplă formalitate și doar un exercițiu de imagine pentru FRF. Mai ales că la ora testării acestora vor fi cunoscute rezultatele obținute de candidații de rând și se va ști exact care este punctajul necesar președinților pentru a „intra” în corpul delegaților de joc.

Dacă nu vor apărea surprize privind punctajele obținute de candidații de rând, președinții de AJF-uri nu vor avea nici o emoție. Dacă însă vor fi prea mulți candidați care vor obține punctaje situate între 28 – 30, atunci să te ții „manevre” pentru a-i scoate mai ales pe președinții preferați ai federalilor, adică aceia care le pot aduce cele mai multe voturi la viitoarea Adunare Generală de alegeri! Punctajul minim pentru a putea face parte dintre delegații de joc este 22. Întrebările vor fi din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentul Disciplinar și Legea 4/2008 – legea sportului.

Pentru că înscrierile se fac online, conducerea AJF nu mai poate împiedica candidaturi considerate indezirabile. Asta teoretic, pentru că în realitate orice „persoana ingrata” față de conducerile AJF va intra automat pe „lista neagră” a comisiei de examinare, așa cum s-a petrecut de altfel și la ultimele examinări. Doar o pregătire excelentă și răspunsuri impecabile pot opri „eliminarea” în astfel de cazuri.

Cum însă, deși va fi un test grilă cu o singură variantă corectă de răspuns, rezultatele nu se dau pe loc, în fața candidatului, ci se publică ulterior pe site-ul FRF în maxim 24 ore, există toate premisele ca să se repete situațiile de la precedenta examinare, atunci când unii candidați au fost practic eliminați pentru că nu erau agreați de președinții AJF. Mai mult, deși au făcut contestație în termenul regulamentar de 2 ore de la publicarea rezultatului, nu li s-a arătat propria lucrare și nu li s-a oferit nici o explicație privind punctajul „obținut”. Conform experienței precedente este foarte posibil ca „istoria” să se repete! Deci, nici o emoție! De urmărit!

Îndreptăm o eroare, dar avem și o… „surpriză”

Precedenta „Lupă” a lui Observel a stârnit o serie de comentarii, reprezentanții formației Pobeda Star Bîșnov considerând că ar fi fost lezați de unele aspecte ale articolului. Cu toate că acolo scriam clar că „bulgarii n-au nici o vină” și le doream succes în Liga a 3-a. Pentru că suntem corecți și între timp ne-a parvenit Certificatul de Identitate Sportivă (CIS), urmare a analizei și verificărilor întreprinse, inclusiv la MTS, am constatat că ACS Pobeda Star Bîșnov are CIS emis de Ministerul Tineretului și Sportului, pe care vi-l prezentăm în facsimil. Documentul confirmă denumirea așa cum am precizat-o noi și îndeplinește condițiile regulamentare. Spre deosebire de ajefiști, noi ne asumăm eroarea și facem cuvenita corectură.

Din păcate, însă, am avut o surpriză! După cum se poate lesne vedea, documentul, un act oficial emis de o instituție a statului, are o corectură la rubrica sediul structurii sportive! Care, se vede foarte clar, nu a fost făcută de către organismul emitent! Chiar dacă actul a conținut o eroare, posesorul lui NU ARE DREPTUL SĂ OPEREZE CORECTURI PE DOCUMENT! Orice corectură pe un act oficial poate fi făcută exclusiv de către organismul emitent, care emite un alt act. Dar, probabil că cineva a considerat drumul până la București prea lung și modificarea neimportantă și a decis cu de la sine putere că nu-i mare lucru să schimbe „din stilou” o simplă cifră la adresa sediului. Că oricum n-are prea mare importanță.

Pentru a evita orice posibile probleme în viitor le recomandăm oficialilor echipei să facă demersurile necesare îndreptării situației. În rest, le dorim să se organizeze cât mai bine în timpul extrem de scurt rămas până la start și să ne contrazică prin evoluții și mai ales prin rezultate în viitoarea ediție a Ligii a 3-a. Ne vom bucura să relatăm despre rezultatele pozitive ale oricărei reprezentante a Timișului, indiferent de nivelul fotbalistic.

P.S.: Având în vedere cele specificate de FRF în regulamentul concursului pentru posturile de delegați de joc, pe cale de consecință, ne întrebăm cum sunt delegați la meciurile pseudo-mini-campionatelor în derulare, în calitate de delegați de joc, observatorii de arbitri Ciprian Trancă, Cornel Făniță, Iulian Spătaru și Dan Gabriel?!? Răspuns oricum nu vom primi!

„Spectacolul” continuă!

Nene Iancule, cum e monșer??… Rămânem pe poziții! „Lupa tot la ei”!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: