Frumos e oare, Timișoară fotbalistică? Al doilea meci oficial la rând în care ACS Poli nu joacă: nici cu Frontiera Curtici, după cel de la Dudeștii Vechi. FRF nu a programat partidele

Într-un asemenea hal a ajuns Timișoara fotbalistică, încât unica și ultima sa reprezentantă în Liga 1 în deceniul trecut, și anume ACS Poli, nu a jucat în această după-amiază nici cel de-al doilea meci oficial din tot atâtea la debut în noua ediție de campionat a Seriei 8 în Liga 3, partidele în compania unor nou-promovate din eșalonul 4 precum Pobeda Star Bîșnov – la Dudeștii Vechi și Frontiera Curtici nefiind programate de FRF în etapele I și a II-a. În urmă cu 9 ani, când Sporttim avertiza cu clarviziune și luciditate încă din capul locului, înaintea startului trupei de pe Bega în vara lui 2012 direct din Liga 2, că noul ”proiect” public al pe-atunci proaspăt înscăunatului edil al capitalei Banatului era sortit eșecului încă din fașă dat fiind nu numai impostura abordării sale prin preluarea locului în divizia secundă a nou-promovatei din Recaș împotriva oricăror norme tacite ale spiritului sportiv, publicația noastră era și unica luând atitudine de o manieră sănătoasă în acest sens, pe când restul presei unu la înmulțire naviga zelos cu impertinența și naivitatea idiotului util pe valul înspumat al susținerii și chiar osanalelor la adresa adjudecării prin furt de către sportul rege din Timișoara, pe filieră politică, a unor drepturi necuvenite.  

Acum, aceeași presă unu la înmulțire se întrece care mai de care în a puncta cu lux de amănunte detaliile de 2 bani ale unei stări de fapt altfel absolut previzibile încă din urmă cu 9 ani, legate de zbaterile la zi ale ”proiectului” ACS Poli, nimic despre nimic ca o rezultantă a unui deznodământ implacabil. Consecințe firești când vine vorba despre resortul cauză – efect.

ACS Poli a conferit mostra exemplară din gama ”nu procedați așa”, a nu demara peste noapte și pe genunchi un demers așa-zis fotbalistic emanat prin imixtiune politică, detrimental în planul imaginii și credibilității sportului rege din Timișoara. N-avea nici o șansă de izbândă dar absolut toate șansele să sfârșească într-un asemenea hal precum acela de a nu fi programată în apariții consecutive la un nivel competițional inferior celui din care fura startul în 2012 – astăzi în Liga 3 și încă la ora unor partide cu nou-promovate din eșalonul 4, iar toate ”sclipirile” de moment și temporare din Liga 1 n-au reprezentat decât o iluzie hrănind ignoranța celor care nu percep reperele fenomenului fotbalistic autentic, nici atât valorile lumii sportului.

Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul, vorbe de duh aplicabile entuziaștilor ”proiectului” pseudo-sportiv cu startul furat și prin adjudecarea unor foloase necuvenite –  direct în Liga 2, ardere a unor etape esențiale cu efect de bumerang pe termen mediu, ceea ce ACS Poli a resimțit inevitabil în timp. A fost vorba cu anii despre o scandaloasă risipă a banului public, ineficient investit și gestionat într-o șandrama căreia i-au fost cuplați cu degetele în borcanul cu miere fel de fel de mari dregători și administratori, într-un caragialesc lanț al slăbiciunilor care zornăie sinistru la ceas de septembrie 2021. Împinși în față care n-aveau ce să caute în fenomen, ariviști mereu rotind ușa turnantă a unui demers fără cap și fără coadă, fără viziune și strategie.

Dar Sporttim a punctat constant și încă din capul locului toate neajunsurile ”proiectului” pe bani publici, consecvent și perseverent în a reliefa sezon de sezon realitatea factuală obiectivă asociată tentativei ACS Poli, un avorton, așa încât n-ar mai avea acum nimic de completat, lăsându-i pe alții să se înghesuie în a trage concluziile de nimic. Sporttim a avertizat din momentul 0 în privința efectelor, urmărilor și consecințelor unei asemenea inițiative stimulând risipa banului public, dovedindu-se destul de rapid cât de multă dreptate a avut în toate cele relevate. 

O minune ar fi fost ca lucrurile să fi decurs altfel iar palma încasată de fotbalul timișorean în întregul său prin naufragiul mai mult decât previzibil al lui ACS Poli e nu doar rușinoasă, ci va și dăinui în timp. Își asumă cineva câte ceva din acest eșec? Căci mulți au fost ”actorii” interesați implicați în această cacealma. Rușine lor pentru incultura fotbalistică și sportivă în general.

Rămâne totuși de văzut continuarea sau sfârșitul acestei triste povești spunând de fapt multe despre fotbalul din Timișoara și protagoniștii săi. Capul în pământ și joc de glezne.

Ultimele rezultate din Seria 8 în Liga 3 și programul din weekend al etapei a III-a, pe coloana clasamentelor. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: