Fruntașii întorc rezultatul și revin în fotoliul de lider: Avântul Periam – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-3 (1-1). Declarații Mînecan, Jichici

Galben-albaștrii lui Răzvan Leucă au vizat fără doar și poate toate cele 3 puncte pe terenul ”lanternei roșii” în întâlnirea timișeană de sâmbătă din etapa a XIII-a în Liga 3, și le-au obținut într-adevăr grație desprinderii din repriza a a II-a a meciului de la ora 14, semnând a doua victorie consecutivă în deplasare în județ cu 3 goluri marcate respectiv a treia în totalul ieșirilor cu 3 reușite, cireașă pe tort sub forma eșecului suferit de liderul din Chișineu Criș la Pecica, echivalent revenirii în fotoliul fruntaș a celor de pe ”Emilian Pavel”, cel mai adesea pe locul 1 în ediția în curs: Avântul Periam – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-3 (1-1).

Ghirozenii au răsturnat scorul și au revenit în fruntea ierarhiei din Seria 8, semnând al treilea triumf la rând de la două goluri diferență în sus, reconfortant înaintea primirii dumbrăvițenilor și a ieșirii la Pecica, unde Progresul le-a dat astăzi o mână de ajutor.

În partida tur, disputată pe 17 septembrie pe stadionul „Emilian Pavel”, cei din Ghiroda și Giarmata Vii au învins la limită, înscriind atunci Petrişor Jichici și Alex Bădăuță, respectiv Roberto Artimon, de astă dată impunându-se mai greu pe ”Comunalul” Periamului, deși la două goluri diferenţă.

Gazda Avântul, implicată și marți într-un meci reprogramat, pierdut acasă cu 0-1 cu cei din Cermei, a început mai bine şi a deschis scorul deja în primul sfert de oră, în minutul 13, la o acţiune curajoasă purtată de Gâlăţan pe flancul drept, aşezare perfectă în faţa porţii, de unde, cu latul, Ionuţ Ologu a adus ”Cenușăreasa” seriei în avantaj… 1-0.

Însă numai 10 minute a rezistat avantajul codașei, căci ghirozenii de pe podium au reuşit egalarea după transversala lui Hecsko cu o lovitură de cap de la 12 metri, mingea revenindu-i lui Cristian Grancea, marcator cu capul, balonul lovind din nou transversala şi ricoşând în plasă.

La reluarea partidei, ”galbenii” lui Leucă au marcat în minutul 73 prin golgheterul echipei, Petrişor Jichici, autor a 8 reuşite. Iar ultimul gol a fost marcat cu cinci minute înainte de final, căpitanul Cosmin Mancaş executând o semifoarfecă de la 10 metri… 1-3.

Victorie în deplasare, coraborată cu înfrângerea Crișului în județul vecin, care i-au readus pe cei din Ghiroda în fotoliul de lider menținut până după etapa a opta, acum nici o lună, pe 22 octombrie, tot în urma unui succes cu 3-1…

Rezultatele zilei în C8 și programul etapei viitoare, a 14-a, pe coloana clasamentelor la zi.

*

Avântul Periam: Bîlc (min. 65, Holca) – Ologu (min. 70, Chistrugă), Siminiceanu, Petric (min. 65, Sebastian Dan), Artimon – Mager, Mureşan, Mînecan, Poparadu (min. 75, Olteanu) – Gașpar, Gălățan.

Antrenor principal: Cosmin Mînecan.

Pe bancă: Buzdugan, Tămaș, Periat, Toma.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos – Sporin, Hecsko, Cochințu (min. 70, Iseini), Coroiu – Stupu, Precup, Jichici – Grancea, Ehling – Mancaș.

Antrenor principal: Răzvan Leucă.

Pe bancăGolban. Ciocan, Scafaru, Rosuş, Zăvălache, Hissein.

Au arbitrat: Salomir – Suciu şi Antal (toţi din Cluj). Observator de arbitri: Ciotlaus (Deva); delegat de joc, Rad (Arad).

*

Cosmin Mînecan (antrenor Avântul Periam): ”Nu mai am ce să comentez, am fost din nou învinşi pentru a doua oară în această săptămână, chiar dacă am controlat jocul şi am deschis scorul. Nu comentez arbitrajul, să o facă cei în drept, chiar au fost ridicoli astăzi. Mergem mai departe.”

Petrişor Jichici (golgheterul liderului, cu 8 goluri): ”Am început greu dar chiar dacă am fost conduşi, am reuşit să egalăm. Pe parcurs ne-am revenit şi în final am reuşit să ne distanţăm şi să obţinem victoria. Ne bucurăm de acest nou succes în deplasare, în care am reuşit din nou să înscriu şi să contribui la victorie. Suntem din nou lideri şi sperăm să nu mai cedăm primul loc!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: