Frustraţii

Echipa naţională a României, sub conducerea antrenorului Christoph Daum, a obţinut un rezultat de egalitate cu echipa Muntenegrului în prima etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din anul 2018. E mult, e puţin? Greu de spus, mai ales că echipa noastră a avut o evoluţie inegală, cu perioade de joc mai puţin bune. Trebuie menţionat că jucătorii români puteau obţine chiar victoria dacă Nicolae Stanciu, noua vedetă a echipei belgiene RSC Anderlecht, nu ar fi ratat cu seninătate penalty-ul obţinut de Keșerü în chiar ultimul minut de joc. Echipa şi antrenorul au fost priviţi cu simpatie de către spectatorii aflaţi la stadionul din Cluj.
 
Nu de aceeaşi simpatie se bucură antrenorul Daum din partea unor antrenori români, îndeosebi din partea mult prea îngâmfatului antrenor stelist Reghecampf. Acesta, în afara unor rezultate obţinute sub oblăduirea lui Becali, n-a obţinut mai nimic în peregrinările din Orientul Apropiat sau Bulgaria. Tot el, împreună cu cei din jurul său, a creat o atmosferă ostilă faţă de antrenorul Daum şi implicit faţă de unii jucători ai echipei naţionale.
 
Nu ştiu dacă această atitudine este una normală, dar, în general, sunt antrenori, care, dacă nu obţin ceea ce doresc, dau vina pe adversari, pe arbitri. Aceştia sunt frustraţii care în ultima vreme sunt tot mai mulţi, uneori susţinuţi de puteri oculte.
 
În schimb, mai sunt antrenori, ce-i drept, puţini, care au o atitudine demnă, fără să li se ştribească prestigiul. Un exemplu elocvent, francheţea cu care antrenorul arădean Dan Oprescu a recunoscut superioritatea adversarului după partida UTA BD II – ACS Poli II.
 
Dacă tot a fost întrerupt campionatul ligii întâi, echipele au profitat şi s-au pregătit în linişte pentru etapele viitoare.
 
În liga a doua, ASU Poli a obţinut o victorie mult aşteptată care cel puţin le-a refăcut moralul jucătorilor. Acum pot privi din alte perspective viitoarele etape din campionat.
 
Chiar dacă nu a obţinut decât un rezultat de egalitate pe teren propriu, UTA Bătrâna Doamnă se menţine în primele trei locuri ale clasamentului, fără să fi cunoscut înfrângerea în primele cinci etape. În partida cu CS Mioveni a ieşit în evidenţă prestaţia bună a portarului Bogdan Miron care a avut intervenţii notabile, apărând şi un penalty executat de Năstăsie.
 
Echipa Şoimii Pâncota a fost învinsă la Călăraşi şi este în căutarea primului punct din campionat în timp ce legitimează jucători pe bandă rulantă.
A început întrecerea echipelor din liga a treia. Cele trei partide în care au fost implicate echipe din Arad şi Timiş s-au încheiat cu rezultate surprinzătoare. ACS Poli II a obţinut victoria pe terenul echipei UTA BD II prin dubla lui Emanoil Vasi. Naţional Sebiş s-a impus în deplasare în faţa nou promovatei Ripensia Timişoara. În fine, Gloria Cermei Lunca Teuz, tot o echipă nou promovată, a obţinut o victorie nesperată în faţa mult mai experimentatei echipe din Becicherecu Mic. Antrenorul oaspeţilor, Cosmin Stan, a contestat vehement arbitrajul, folosind pe alocuri un limbaj neadecvat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: