Galeria viola salută cu o dezbrăcare-n ploaie calificarea lui ASU Politehnica Timişoara în turul II al Cupei României, cu tot cu Naidin din nou în alb-violet: 2-0 (1-0) cu Giarmata

Fanii viola or fi suferit ei ratarea la mustaţă a câştigării Diviziei D Timiş dar nu şi-au pierdut nicidecum apetitul pentru a-şi încuraja favoriţii, fie soare, fie ploaie, descinzând în număr mare pentru un prim joc oficial în plină vacanţă, în miez de iulie, şi savurând în cele din urmă la bustul gol, sub calzii stropi ce i-au udat până la os, calificarea lui ASU Politehnica Timişoara în turul II al Cupei României, faza naţională.

Sergiu Iorgovan, două goluri pentru ASU Politehnica în turul I al Cupei României: calificare

 

* vom reveni cu declaraţiile şi galeria foto

 

Peste 350 de suporteri şi-au dat întâlnire de la 17,30 cu fotbalul competiţional, cu ocazia turului incipient al întrecerii knockout, iar alb-violeţii i-au răsplătit pe „Ştiinţa” cu un triumf punctat de câte un gol în fiecare repriză, victorie conturată şi prin aportul a 2 noi recruţi, Damian pe postul lui Taub şi veteranul ex-polist Leonard Naidin „la pupitru”, trebuind însă subliniat din capul locului că responsabil cu golurile a rămas tot longilinul Sergiu Iorgovan, autor al unei „duble”: 2-0 (1-0) cu CS Millenium Giarmata.

Amărăciunea finishului de campionat e momentan ştearsă cu buretele de bucuriile paşilor înainte în Cupa României, iar dacă elevii lui Paul Codrea n-au reuşit să ajungă la acelaşi nivel competiţional cu divizionara C Millenium Giarmata, au izbutit în schimb să o elimine din cea de-a doua întrecere a FRF, într-un şirag de dată recentă incluzând şi scalpurile Ripensiei, ajunsă în toamnă până în optimi, contra Pandurilor, respectiv Lorenei Giarmata Vii, tot în deplasare, în finala fazei judeţene Timiş.

Poliştii s-au bucurat acum de avantajul terenului propriu, pe care l-au valorificat graţie unei evoluţii bune, chiar notabilă ţinând cont că e doar a doua săptămână de pregătiri, şi privesc de-acum cu încredere spre turul II, programat peste două săptămâni, pe 30 iulie. Până atunci, bucurie atât pe teren cât şi în tribune, unde fanii au salutat desprinderea pe tabelă şi venirea ploii cu o trecere la bustul gol, echipament în care au savurat prin cântec şi scandare o calificare în dauna unei grupări de eşalon superior.

Iar planurile alb-violete par a fi chiar mai îndrăzneţe, şi Brian Filimon respectiv Seba Budur fiind văzuţi antrenându-se înaintea jocului în echipamentul secund clasatei în „D” Timiş, semn că Paul Codrea caută şi pe mai departe să-şi reîmprospăteze lotul, marcat şi de unele plecări dar având deja înlocuitori.

ASU Politehnica Timişoara - CS Millenium Giarmata 2-0 în turul I al Cupei României 2014-2015

 

Fără a ştirbi ceva din meritele calificatei, trebuie totuşi remarcat că divizionara D s-a impus în faţa unei umbre a ceea ce a fost cea mai slab clasată divizionară C timişeană în 2013-2014, ocupanta locului 6 în C4 pierzând de-atunci numeroşi componenţi la fine de contract sau sătui de promisiunile financiare fără acoperire.

Iar cu unul dintre foştii componenţi CS Millenium a avut ghinionul să se intersecteze deja în această seară, Leonard Naidin jucând bine, conform aşteptărilor, atât pentru o bună primă impresie la revenirea în alb-violetul în care mai evolua în trecut dar şi ca o dovadă faptică, pe teren, că ar fi meritat mai multă atenţie la Giarmata.

E drept şi că a doua parte a fost dominată mai degrabă de noua garnitură a Giarmatei dar cum fotbalul se joacă pe goluri, Iorgovan a taxat inexactităţile tinerei trupe încă nesudată a echipei de liga a III-a. Prea multe n-ar mai fi altfel de zis de la un agreabil meci de Cupa României la care a asistat şi tânărul antrenor al secund divizionarei ACS Poli, Dan Alexa, poate doar să trecem în revistă momentele-cheie.

În minutul 3, cornerul executat de Leucă a fost reluat cu o lovitură de cap de Leonte, milimetric pe lângă… gol, iar cei care au deschis scorul, în minutul 9, au fost oponenţii, Vucea centrând de pe stânga iar Sergiu Iorgovan înscriind cu capul, 1-0 din faţa porţii.

După mijlocul primei părţi, mai exact în minutul 27, o lovitură liberă executată de la 40 de metri de Popoviciu a fost reluată de acelaşi Iorgovan, cu capul, în stâlpul drept al porţii vizitatorilor, iar la cabine s-a intrat cu 1-0.

O parte a doua „udă” a fost marcat de un nou contrast imediat între ratări şi reuşite, minutul 62 consemnând aşezarea oferită de Beloescu lui Gideon, care a reluat însă peste bară de la 7 metri, iar minutul 64 desprinderea, Iorgovan pornind pe cont propriu, trecând de 2 adversari, şi marcând de la 16 metri, şi sub ochii descompletatei garnituri a  Ghirodei.

Dacă în precedentele două tururi a avut nevoie de lovituri de departajare şi prelungiri cu garnituri de liga a V-a, acum ASU Politehnica a trecut în 90 de minute de o trupă din eşalonul trei, semn că şi Mondialul, cu ale sale numeroase serii de la 11 metri, s-a încheiat de 3 zile…

*

ASU Politehnica – CS Millenium 2-0 (1-0): Iorgovan (9, 64), în turul I al Cupei României – faza naţională, miercuri 16 iulie 2014, ora 17,30, pe „Ştiinţa”

ASU Politehnica Timişoara: Burtic – Mărănescu, Gălan, Obrejan, Damian – Tulcan (56, Rebenciuc), Popoviciu, Naidin, Vucea (75, Brînzan) – Iorgovan (85, Ilie), Ionaş (68, Făgeţan).

Pe bancă: Rogojină – Panc.

CS Millenium: Bota – Soare, Gârba, Oneţ (68, Vlaic), Dancia – Sorescu, Fuchs, Leucă, Leonte – Gideon (81, Groza), Beloescu (71, Filip).

Pe bancă: Mihai, Voica, Stoican.

Arbitri: M. Ardelean, C. Bîla, M. Alexa (toţi din Arad).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: