GALERIE FOTO. ACS Poli – UTA BD 2-1 (2-0)

Actul I al barajului în dublă manșă pe axa Timișoara – Arad pentru un loc în elita Ligii 1 a fost câștigat în calitate de favorită de gazda prim-divizionară, 2-1 (2-0) ACS Poli, așadar doar la limită și cu gol primit după pauză, amfitrionii valorificându-și numai parțial neta superioritate din repriza I prin a se desprinde la mijlocul ei cu o ”dublă” în numai 3 minute dar surprinzând la reluare prin incapacitatea de a gestiona avantajul în ciuda plusului de experiență competițională, parcă anihilat odată ce Strătilă a marcat în minutul 52 la primul atac cu adevărat periculos al vizitatorilor secund-divizionari iar fundașul ”violet” Neagu a fost eliminat în minutul 66, realimentând speranțele alb-roșilor de la UTA Bătrâna Doamnă în perspectiva returului de joi de la ora 17,30, la Șiria.

Ceea ce prin prisma diferențelor de exprimare în joc din repriza I părea a deveni un simplu galop de sănătate pe teren propriu al ocupantei locului 12 în Liga 1, s-a metamorfozat pe parcursul părții secunde într-o reeditare a naivităților și slăbiciunilor etalate de timișoreni și în returul fazei play-out, ce îi împiedicau pe când prinderea salvatorului loc 11 devenise o posibilitate reală să evite cu totul orice frisoane date de retrogradare.

În fața unei asistențe cum rar s-a mai consemnat în ultima vreme pe ”Dan Păltinișanu”, de peste 15.000 de spectatori, dintre care peste 1.000 de fani vizitatori ai roșu-albilor, în Peluza Nord, semn că disputele Timișoara – Arad continuă totuși a suscita un interes crescut în ciuda tuturor marilor probleme din fotbalul românesc, ACS Poli a demonstrat într-o fragmentată parte întâi care dintre protagoniste este cea prim-divizionară, cu un evident plus de viteză de execuție și de reacție, de imprimare a circulației balonului, impunând ritmul în fața unor oaspeți crispați parcă la gândul pierderii unui nou baraj cu o trupă din Liga 1, însă gazdele și-au făcut meciul și implicit dubla manșă cât se poate de dificile într-o repriză secundă în care și-au pierdut brusc busola după ce căpitanul Cânu primea un cartonaș galben în minutul 51, la stoparea din fașă a unui contraatac inițiat de ”roșii” către Strătilă, din propria jumătate de teren.

Iar dacă în repriza I ar mai fi putut scutura plasa oaspeților încă de cel puțin tot atâtea ori, după ce rezerva Pedro Henrique finaliza elegant și la pas un atac pe stânga generat dintr-o deviere și urmat de serviciul lobat al lui Soljic, brazilianul marcând la nici 10 minute după ce îl înlocuia pe Popovici, vârful accidentat, iar Cânu dubla avantajul cu o lovitură de cap din careul mic, în urma altei lovituri libere executate de Croitoru de pe flanc, ACS Poli și-a complicat în schimb existența în partea secundă a manșei I, la începutul căreia antrenorul arădenilor, Laurențiu Roșu, a mutat prin introducerea lui Stahl în locul lui Muntean.

Deși începută în aceeași notă favorabilă gazdelor, repriza a II-a a conturat și a doua față a acestei încleștări între antepenultima clasată în Liga 1 și ocupanta poziției a treia în Liga 2, vizitatorii cu șansa a doua înscriind pe fondul calării bruște a jocului defensiv al timișorenilor în acțiunea imediat următoare pe dreapta cartonașului galben încasat de căpitanul Cânu, 2-1 în minutul 52 după care prim-divizionarii au părut a deveni mai nesiguri și pe ghimpi, confuzie exacerbată prin frustrare odată cu eliminarea fundașului dreapta Neagu pentru cel de-al doilea cartonaș galben, în minutul 66.

De parcă n-ar fi fost suficientă oboseala acumulată în precedentele 50 de apariții pe 3 fronturi ale unei stagiuni ce parcă nu se mai încheie, timișorenii au fost nevoiți să continue în întreaga jumătate secundă a reprizei a II-a în inferioritate numerică, cu consecințele de rigoare, tot istovitorul chin psihologic de peste sezon al recuperării handicapului de 14 puncte ajungându-i subit din urmă, când și-ar fi dorit mai puțin.

UTA Bătrâna Doamnă a simțit nevralgia favoritei derutate că nu și-a putut conserva acasă avantajul luat la mijlocul primei părți, ceea ce ar fi fost de așteptat din partea prim-divizionarei cu un bagaj competițional superior, însă într-un final care pe care arădenii și-au arătat la rândul lor propriile limite, putând regreta că n-au exploatat până la capăt oportunitatea ivită neașteptat, ca din senin.

Astfel, protagonistele au încheiat clar cu senzația că ar fi putut mai mult, în special timișorenii și mai ales prin prisma ratărilor din prima parte dar și adăugând o transversală în prelungiri, iar arădenii raportat la revenirea doar parțială pe turnantă, de unde și toate săgețile ulterioare, ca pregătire a returului.

Și iată cum ultimul loc disponibil în viitoarea ediție 2017-2018 a Ligii 1 va fi decis într-o rătăcită seară de joi la mijlocul lui Cireșar, pe o arenă comunală din vestul țării, în Șiria arădeană, unde alb-roșii ar avea nevoie de un sec 1-0, adjudecat anul trecut în platonica revanșă cu FC Voluntari de pe ”Motorul”…

Retur până la care antrenorii și-au aruncat bezele deja după încheierea fragmentatei prime manșe, Ionuț Popa fumegând din tabăra gazdelor la adresa centralului craiovean Găman prin a spune că „am luat gol pe fault, doar arbitru ăsta nu a văzut. Iar eliminarea lui Neagu este absolut ridicolă, și observatorul a spus că va menţiona aceasta în raport. M-am certat cu conducerea, că nu a fost recuzat acest arbitru. Accidentarea lui Popovici este gravă, Manea l-a lovit cu cotul și este cartonaș roșu. Mi se pare că e dubios cum ne-a arbitrat! A venit eliminarea, iar ei au avut om în plus… Fotbalul a dovedit că este cum este, noi puteam să conducem cu trei-patru la pauză. Pedro a intrat bine în joc, dar se vede că nu poate un meci întreg. Problema este că nu am dat goluri, a fost lipsă de concentrare. De la UTA nu mă așteptam la mai mult, atât a putut… Dar mergem la ei să câștigăm!”

Ceea ce se pare că nu l-a alertat deloc pe Laurențiu Roșu, dinspre tabăra gazdelor de joi de la ora 17,30 apreciindu-se că „Timișoara e favorită și s-a văzut, exact cum am anunţat, iar dacă Timișoara a câștigat, înseamnă că a meritat victoria. După cum a început meciul și cum am arătat în prima repriză, e bine că nu am mai luat goluri și că am marcat un gol, ceea ce ne oferă o șansă. Nu sunt mulţumit de prima repriză, dar că am scăpat ieftin sau nu, asta e, nu mai contează. A doua repriză am evoluat cu acel curaj necesar acestui meci. La pauză le-am spus să jucăm, că nu avem nimic de pierdut, nu ne e frică de Timișoara. Iar chiar dacă am înţeles că al doilea gol a fost din ofsaid, nu protestez. Mai avem un meci retur, sunt 90 de minute la Șiria, chiar dacă Popa m-a ameninţat că o să ne dea șapte. Credeţi că mi-e frică de Popa!?! Nu îmi este frică nici de el, nici de Timișoara! Când am fost să dau mâna cu el, a spus că trebuia să ne dea șapte aici, și că ne dă trei la Șiria, dar vom vedea…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: