GALERIE FOTO. ASU Politehnica, reunire de ziua căpitanului Mera: ”Goluri sigur vom marca, dar să nu facem greşeli, să nu primim repede gol, căci aici se face diferenţa” Alexa: ”Forma fizică și mentală trebuie s-o avem de la început”

La o lună fără o zi de la pierderea de Moș Nicolae a duelului pe ”Știința” cu Rapid, ASU Politehnica s-a reunit astăzi de la ora 11 pe același teren pentru ”dezmorțirea” din noul an 2021, la începerea pregătirilor de iarnă…

N-au răspuns prezent la apelul primului antrenament din 2021 atacantul Stjepan Plazonja – croat învoit motivat și care va reveni vineri alături de colegii săi, Emanuel Fişteag şi Marco Deronja. Pe lângă Cristian Bocşan, care a semnat deja cu alb-violeţii, o altă noutate în colectiv este portarul George Păduraru (25 ani), care s-a despărţit de Ripensia în această iarnă. Iar de astăzi s-au alăturat ”celor mari” şi 6 juniori: Luchian Gologan, Tudor Moțiu, Robert Ehling – toți născuți în 2004, Alexandru Gașpar, Rareș Bîrloveanu și Ilie Velcan (toți nîscuți în 2003), dintre care ultimii patru au evoluat în toamnă în Liga 3 sub formă de împrumut la Fortuna Becicherecu Mic.

Dar iată şi lotul echipei: Otto Hindrich, George Păduraru, Mario Cuzmanovici (portari) – Doru Andrei, Sabin  Iosif, Garcia Casado, Sergiu Popovici, Nicolae Sofran, Călin Jurj, Dorin Codrea, Alin Manea, Denis Radu, Raul Vidrăsan, Petre Ivanovici, Cristian Bocşan, Claudiu Pamfile, Alin Ignea, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Alexandru Munteanu, Mircea Axente, Rareş Bîrloveanu, Alex Gaşpar, Ilie Velcan, Robert Ehling, Ionuţ Coadă, Luchian Gologan şi Tudor Moţiu.

Primul joc de verificare din anul 2021, în deplasare cu Pobeda Star Bîșnov, la Dudeştii Vechi, pe 18 ianuarie, urmat de un amical la Reşiţa, cu CSM din localitate pe 21 ianuarie. Iar la mijlocul lunii va intra în cantonamentul programat pe plan local, la capătul celor 11 zile ale stagiului urmând disputarea unei partide pe teren propriu cu urmașa lui ACS Șirineasa, pe 26 ianuarie. Alb-violeţii mai caută un adversar și pentru un alt meci amical prevăzut în data de 3 februarie.

Dan Alexa a declarat înainte de antrenamentul cu echipa sa că ”am început mai repede decât majoritatea echipelor pentru că şi jucăm mai repede, pe 10 sau 11 februarie avem primul meci oficial, în Cupa României. Încercăm să câştigăm o săptămână, timpul este oricum destul de scurt. Avem gânduri mari, ne dorim foarte mult să ne antrenăm bine, să facem paşi cât mai corecţi în perioada aceasta, este o perioadă foarte importantă. Sperăm să arătăm o formă bună de la început, pentru că sunt jocuri puţine şi forma fizică şi mentală trebuie să o avem de la început”.

Întrebat dacă mai sunt plecări sau sosiri, Alexa a explicat că ”am renunţat, aşa cum ştiţi, la anumiţi jucători. Ne dorim să transferăm acum doi jucători care cred că ne pot ajuta. Sunt jucători buni, care mai au oferte în afară de noi şi e normal să-i luăm destul de greu. Vrem să luăm un mijlocaş şi un atacant. Sunt români, am încercat şi pista Serbia-Croaţia, pentru că sunt jucători buni, combativi, şi nu sunt jucători foarte scumpi, dar problema la jucătorii sârbi sunt actele, pentru că durează mult timp… Suntem în discuţii şi cu un atacant sârb, vom vedea dacă vom putea să-l aducem. Ne trebuie întăriri, ştiţi foarte bine că financiar suntem un club care nu stă foarte bine, dar suntem foarte corecţi, avem banii la zi în momentul acesta. Încercăm să aducem jucători care pot să ne ajute. Zilele următoare încercăm să reziliem cu Deronja, a venit Păduraru de la Ripensia. Pe Deronja încercăm să-l dăm undeva să joace, e un portar cu experienţă şi e normal să-şi dorească să joace. Ştiţi foarte bine, cu Borbei şi cu Otto am încercat să păstrăm un junior în poartă, îi va fi foarte greu să apere… Vor fi jucători tineri care vor fi daţi împrumut, am mai luat jucători tineri din Academie, care mie mi-au plăcut foarte mult, îmi doresc să crească, ca să poată să şi debuteze la echipa mare. Încercăm să şi creştem jucători, nu doar să transferăm”.

– Primul jucător care a sosit a fost Cristian Bocşan… Da, îl cunosc destul de bine, este un jucător localnic, care îşi doreşte să joace pentru echipă. A avut o perioadă în care a stagnat, a jucat la un nivel inferior, este şansa lui dacă se pregăteşte, este un fundaş bun. Dacă Scutaru şi Mera lipsesc din diferite motive – cartonaşe sau accidentări, Doamne fereşte, este un înlocuitor bun. Un fundaş care are peste 50 de meciuri în prima ligă, eu zic că am ales o variantă bună. El ştie ce înseamnă Poli…”

– Aţi renunţat la cantonamentul din Antalya… ”Am vrut să plecăm într-un cantonament în Antalya, dar riscam foarte mult, din Turcia intri 14 zile în carantină, nu ştiam ce se putea întâmpla. Am preferat să rămânem pe plan local, la Timişoara. Vom face un cantonament aici, vom sta la hotel 11 zile, vom încerca să jucăm două meciuri amicale, deci trei meciuri sunt bătute în cuie”.

– O ultimă întrebare… Domnul Foale rămâne în continuare alături de noul antrenor secund Cristi? Da, domnul Foale are contract pe viaţă cu Poli, nu ne putem despărţi de el”.

Ioan Mera, la aniversarea zilei de naștere…

– Ioane… La Mulţi Ani şi din partea noastră! Chiar de ziua ta de naştere v-aţi reunit, ai împlinit 34 de ani…  ”E prima dată când prind o reunire de ziua mea. Nu am prins niciodată, tot începeam în 6 sau 7 ianuarie. Mă bucur că am prins, Am adus și o bere băieților, pentru că merităm cu toții. De astăzi începem treaba. Ne așteaptă un mini-retur cu șase meciuri foarte grele. Sper să acumulăm cât mai multe puncte și să intrăm în play-off. Până atunci vom avea un meci de Cupa României, nu știm cu cine. Ne dorim să ne calificăm mai departe și în Cupă. Sper să putem să facem aceste lucruri pe care ni le dorim cu toţii, tot clubul”.

– Ai vreo preferinţă, cu cine să joci?

”Mi-aş dori să ne calificăm, nu-mi doresc să jucăm cu o echipă puternică din liga întâi. Dar vedem ce noroc avem la tragere, asta vom vedea pe 15-20 ianuarie, cred că atunci va fi tragerea la sorţi”.

– Având în vedere sezonul acesta atipic, unde crezi că se face diferenţa?

”Ca şi meciul cu Rapid, aici se face diferenţa, să nu facem greşeli. Sigur goluri vom marca, dar să nu primim repede gol, cum am primit cu Rapid. Atunci ne revenim foarte greu în joc, acolo se face diferenţa. Campionatul este echilibrat, nu e nici o echipă mai bună, să zicem că învinge detaşat pe teren, chiar nu văd nici o favorită care să se distanţeze decisiv. Poate Craiova, să zicem…”

Fotografii de Iosif Canea; ultimele rezultate din Liga 2 din 2020 și clasamentul toamnei, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. ASU Politehnica a jucat ultimul meci în 6 decembrie 2020, 0-2 aici cu Rapid

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: