GALERIE FOTO. CSC Peciu Nou stabileşte scorul record al manşei I a barajului de promovare în Liga 3, 4-0 (2-0) în judeţul Hunedoara, la Geoagiu

Mare, mare favorită a barajului de promovare cu CS Gloria al Oraşului Geoagiu din judeţul Hunedoara, proaspăta campioană a Diviziei D Timiş a câştigat sâmbătă seară la scor în deplasare şi a intrat în premieră în Liga 3, returul de sâmbăta viitoare de la Peciu Nou fiind sărbătoresc pentru alb-verzii bănăţeni de la CSC, autori ai scorului record al manşei I între cele circa 20 de întâlniri tur la pragul între eşalonul 4 şi cel terţ: 0-4 (0-2).  

Reprezentantele la vârf ale fotbalului divizionar „D” timişean abordează aproape an de an cu prima şansă şi încă detaşat dubla manşă a barajului de promovare în Liga 3, iar asta în special pe seama nivelului valoric extrem de modest al oponentelor din fruntea campionatelor similare din sud-vestul ţării, şi în special când vine vorba de exemplu despre cele din Mehedinţi, Gorj, Hunedoara dar chiar şi Caraş-Severin, fără ca inegalul duel de la finele sezonului 2022-2023, pe axa Geoagiu – Peciu Nou, să poată face excepţie, bănăţenii fructificând categoric superioritatea valorică, în ciuda avantajului terenului propriu în meciul găzduit de la ora 18 de CS Gloria pe stadionul „Orăşenesc” din Geoagiu.

Într-adevăr, la nici 24 de ore după ce fotbalul românesc s-a făcut din nou de râs cu vârf şi îndesat pe plan internaţional prin a smulge doar un draw alb la Pristina kosovarilor din urna a patra valorică în preliminariile UEFA Euro 2024, remiza „tricolorilor” FRF fiind cât se poate de sugestivă şi elocventă în sensul că sportul în 11 din Carpaţi este poate în cel mai dezastruos moment postbelic al său, pe plan intern au avut loc întâlnirile tur ale ultimei competiţii oficiale din campania pe cale de încheiere, 2022/3, şi anume barajul de promovare din eşalonul 4 al Diviziei D în Liga 3, CSC Peciu Nou evidenţiindu-se ca autoare a scorului record în manşa I, şi încă în deplasare, cu vedere spre apariţiile din partea a doua a anului în eşalonul terţ.   

Palier pe care au alunecat în primăvară timişorene precum Politehnica ori Ripensia, nivel la care urcă în schimb CSC Peciu Nou, după ce s-a impus în campionatul de regularitate al Diviziei D Timiş, mult mai dificil decât barajul în sine, desfăşurat mai întâi la Geoagiu într-un cadru natural cu totul aparte, foarte frumos în toată splendoarea măreaţă a naturii.

Şi abordat de timişeni, pe un timp mohorât cu ploaie măruntă, în faţa a circa 600 de spectatori dintre care 30 de la Peciu Nou şi o mică galerie a hunedorenilor, totul într-o ambianţă plăcută, cu (12.) Marian Braşoveanu (născut în anul 2005) – 2. Michel Rosenblum (1988), 5. Marius Matei – cpt. (1989), 19. Silviu Francescu (1985), 15. Robert Szalkai (1992) – 20. Valentin Ilaş (1987), 8. Adrian Poparadu (1987), 27. Denis Bud (1997), 11. Marco Giuricici (1996), 35. Ioan Făndel (1998), 9. Marco Enciu (1988).  

Antrenorul principal Sorin Gheju, avându-l ca secund pe Răzvan Popaluca şi antrenor cu portarii Claudiu Potra, apelând apoi de la pauză, la scorul de 0-2, la Goran Paunchici (n. 2002) în locul lui Giuricici, iar din minutul 70 şi la Cornel Bud (1992) şi Narcis Voros (2003), schimbându-i pe Poparadu şi Făndel, spre final şi la Adrian Vlădic (1998), într-o modificare implicându-l în minutul 80 pe Denis Bud, iar pentru ultimele 5 minute şi la pătrarul Ciprian Ştreangă (1984), înlocuitor al lui Francescu. În vreme ce pe banca de rezerve a bănăţenilor au mai rămas până la final doar portarul Mihai Boşca (1985), Cristian Scutaru (1987) şi Bogdan Teslariu (1988).

Timişenii s-au aliniat în Hunedoara vecină cu un unsprezece rutinat, cu 7 jucători de câmp cu vârste de peste 30 de ani, dintre care 6 de la 34 de ani în sus, iar ceea ce era cât se poate de anticipabil şi previzibil, că „verzii” îşi vor impune clar autoritatea, s-a şi întâmplat fără dubii, prin câte două reuşite în fiecare repriză, golul desprinderii la 0-2, din lovitură de la 11 metri, venind şi cu eliminarea unui component al „albaştrilor” hunedoreni. 

Ceva mai tânără, cu doar 4 titulari de la pragul celor 30 de primăveri în sus, cei mai „fragezi” 2 jucători de câmp ai localnicilor fiind în jurul vârstei de 25 de ani, din generaţia 1998, „Gloria” Geoagiului n-a putut face faţă severului handicap valoric al umbrei extrem de palide a fotbalului hunedorean de altădată, a cărui Divizie D, restrânsă numeric şi amputată calitativ, n-avea cum să furnizeze un oponent de acelaşi calibru într-un duel inegal.

Antrenorul principal al localnicilor, Gabriel Cotoară, a început manşa I cu Deak – Ciucurescu, Sav, Scrob, Fulea, Vajda – cpt., Cîrdei, Hăprian, Marcu, Tătulea, Noja, din minutul 62 apelând la Vlad în locul lui Marcu şi la Bacrău pentru Ciucurescu, iar din minutul 78 şi la Puţan, schimbându-l pe Sav, respectiv la Oară, modificare implicându-l pe Cîrdei.

Până atunci, lucrurile aveau a se anima la mijlocul reprizei I, un prim cartonaş galben notând în minutul 24, acordat lui Marcu, de la gazde, pentru un fault mai blând. Apoi, la un carambol în careu, mingea a fost respinsă de fundaşii „albaştrilor” şi a ajuns la Ioan Făndel, care, de la 7-8 metri, a deschis scorul: 0-1 în minutul 28. CSC Peciu Nou se înscria deja pe calea victoriei.

Iar în minutul 45, la un contraatac purtat de Denis Bud, care a intrat în careu şi a fost faultat de Sorin Fulea, acesta primind şi cartonaşul roşu pentru fault de ultim apărător, timişenii au avut oportunitatea desprinderii de la punctul cu var, pe care au şi fructificat-o. Lovitura a fost transformată de Marco Giuricici cu un şut pe jos în stânga portarului: 0-2.

La reluare, mica galerie a gazdelor, dotată şi cu fumigene, i-a încurajat pe jucătorii localnici ai Geoagiului, „Orice-ar fi / Noi tot te iubim…”, însă n-aveau să treacă decât 10 minute şi alb-verzii se detaşau şi mai mult, în urma celei mai frumoase faze a meciului, încheiată cu golul marcat de Marco Enciu cu un şut din careu la colţul lung: 0-3.

Ultimul gol avea să fie marcat chiar de către… gazde, în propria poartă, după ce acelaşi Ioan Făndel, cel care deschidea scorul, s-a demarcat, a scăpat singur şi a intrat în careu, şutând de la 12 metri în goalkkeper iar mingea fiind deturnată în plasă de noul intrat Daniel Vlad: 0-4.

Scorul putea fi însă chiar şi mai mare dar Enciu şi Făndel au ratat din situaţii de unu la unu cu portarul.

Iar la ora prelungirilor, galeria gazdelor a scandat „Timişoara! Poli Timişoara! Timişoara, Poli Timişoara!”, miere la auzul unor ex-polişti foşti alb-violeţi din colectivul celor din Peciu Nou, O, Tempora! Pe măsură, la final, ambele formaţii s-au dus spre galerii şi le-au aplaudat.

Apoi, la cald, Gabriel Cotoară, antrenor al celor din Geoagiu, a recunoscut că „este o înfrângere grea pentru noi. Am ştiut că vom întâlni un adversar greu, cu jucători care au jucat în ligile superioare. Pot spune că primele două goluri au fost cadouri făcute de jucătorii mei. Noi chiar nu am avut mai multă voinţă şi determinare în joc, au fost chiar foarte crispaţi după eliminarea din minutul cred că 25-30. Nu contest cartonaşul roşu, arbitrii şi-au făcut datoria. În retur vom merge şi ne vom reorganiza pentru a obţine un rezultat cat mai strâns sau – de ce nu? – unul pozitiv.”

Sorin Gheju, antrenor al nou-promovaţilor din Peciu Nou, a remarcat că „a fost o victorie concludentă, în primul rând datorită faptului că am tratat meciul foarte serios, cum am făcut-o şi în campionat. Băieţii au fost foarte concentraţi, motiv pentru care îi felicit, iar publicul a fost al 12-lea jucător. Noi ne-am făcut temele, am studiat adversarul, ştiam ce joacă, doar calitatea jucătorilor noştri a făcut diferenţa. Şi a contat foarte mult şi eliminarea, dar până atunci am avut 3 ocazii mari de gol. Tot aşa vom trata şi meciul retur, căci vrem să facem o mare bucurie comunităţii din Peciu Nou!” Meciul de sâmbăta viitoare e cu începere de la ora 17:30, până atunci, tot la nivelul patru, duminică seară având loc la Carani, de la ora 18, finala fazei judeţene a Cupei României, între CS Timişul Şag şi Voinţa Maşloc.

Fotografiile, mai jos. Şapte victorii acasă dar şi 8 în deplasare, precum şi 5 remize, au fost înregistrate sâmbătă în manşa I a barajelor de promovare din „D” în Liga 3, la câte 3 goluri diferenţă impunându-se pe teren advers SC Olimpia MCMXXI Satu Mare şi Axiopolis Cernavodă, cu două goluri avans Viitorul Liteni, SCM Râmnicu Vâlcea, ARO Muscelul Câmpulung Muscel şi CS Socodor, iar la limită Progresul Fundulea. Cel mai clar a învins pe propriul teren ACS Industria Galda, cu 3-0, iar la două goluri diferenţă CSM Vaslui şi ACS Recolta Gura Şuţii, 3-1 cu „satelitul” prim-divizionarei FC U Craiova 1948.

Scorul zilei consemnându-se însă în cadrul natural feeric al Geoagiului, 0-4.

Au arbitrat la Geoagiu: Nicolae Dragoş Lunca (Cluj) – Ionel Sandocan Albulescu (Gorj) şi Cătălina Marinela Nan (Alexandria). Observator de arbitri: Emil Arsa (Arad); delegat de joc: Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

  

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = unsprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: