GALERIE FOTO, declaraţii Butura, Laczko, Florescu: Liebling – CSM Lugoj 1-1 (1-1) în Divizia D Timiş. Holca apără un penalty la 0-1, Marius Semeniuc egalează în minutul 45 şi e imediat eliminat pentru „Vedeţi ce mi-a făcut!?” la tibie, cu jambiera ruptă

Liderul cu 4 puncte avans al Diviziei D Timiş doar a remizat sâmbătă pe terenul unei grupări de la mijlocul ierarhiei, a zecea clasată, iar astfel avansul s-a înjumătăţit faţă de urmăritoarea CSC Peciu Nou, înaintea ultimelor 8 etape. Cronica, fotografiile şi declaraţiile pe marginea CSC Liebling – CSM Lugoj 1-1 (1-1).

Teren foarte bun la Liebling şi circa 150 de spectatori pe un timp frumos în prima sâmbătă de mai, asistând la un joc dominat clar de vizitatori, însă momentul psihologic al meciului a constat în ratarea de către oaspeţi a unei lovituri de la 11 metri pe când erau deja în avantaj în minutul 17, penalty acordat pentru un henţ în careu.

Liderul a marcat repede, în minutul 11, când Răzvan Rus, servit excelent de Radak pe flancul drept, a intrat în careu şi a şutat de la 10 metri la colţul scurt: 0-1.

După 6 minute, lugojenii beneficiau aşadar de o lovitură de la 11 metri, ratată de Răzvan Rus, care a şutat pe jos în stânga portarului Holca, acesta ghicind însă colţul, de unde a respins. Tot 0-1.

Dominarea exercitată de fruntaşi a continuat în terenul gazdelor, însă fără concreteţe la finalizare, în schimb cu ratări mari, ocazii irosite de Njifakue, Rus şi nu numai.

Iar dacă liderul în alb n-a fructificat din nou nici măcar de la punctul cu var, ocaziile s-au răzbunat, şi încă în prima repriză, mai exact în ultimul minut înaintea pauzei.

La o fază în care arbitrul a aplicat legea avantajului, după ce Roşie l-a faultat pe Marius Semeniuc la marginea careului de 16 metri, iar mingea a ajuns la Ştreango, care a şutat spre poartă, balonul fiind respins dar revenindu-i aceluiaşi Marius Semeniuc, care s-a ridicat repede, şchiopătând, şi a şutat de la 12 metri pe jos, în stânga portarului Gârlea: 1-1. Ideal a marca tocmai înaintea pauzei.

Fază în urma căreia marcatorul golului s-a îndreptat spre arbitrul Claudiu Gaitin şi i-a spus „Vedeţi ce mi-a făcut!?”, arătându-i tibia şi jambiera ruptă. Stupoare însă, a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Proteste inutile ale gazdelor, acoperite, căci în cele din urmă s-a auzit fluierul de sfârşit al primelor 45 de minute.

În partea a doua a jocului, 10 contra 11 de la 1-1, acelaşi stil ca în prima repriză, cu dominarea clară a oaspeţilor, ocazia mai limpede fiind cea a lui Njifakue în minutul 65, când mingea a căzut pe transversală.

Din tribună s-a auzit în minutul 77 un strigăt, „Băi repetento, în sfârşit ai ridicat steagul pentru noi, a fost ofsaid de 2 metri”, iar la final s-au semnalizat 5 minute de prelungiri, în care galben-roşii localnici au beneficiat de primul corner al acestei a II-a reprize, centrare perfectă a lui Adrian Butura şi nu mult a lipsit a înscrie direct, dar Gârlea a fost la post.

Mare, mare bucurie în tabăra localnicilor, în schimb câtorva jucători ai oaspeţilor nevenindu-le a crede ce s-a întâmplat şi rămânând câteva zeci de secunde pe gazon. Ce să fie!? Să joci 45 de minute în superioritate numerică, în calitate de lider, pe terenul ocupantei locului 10, şi să nu înscrii deloc, fără a câştiga. „Arbitrul” Liebling a relansat cursa pentru titlu, CSC Peciu Nou apropiindu-se astfel la două puncte de fruntaşii lugojeni înaintea ultimelor 8 runde, începând cu cea „intermediară” a noii săptămâni.

CSC Liebling: Holca – Nichiforel, David, Ştreango, Ovidiu Semeniuc – cpt. – Marius Semeniuc, Adrian Butura, Peţiu, Picek, Căpățână, Radu (min. 90+4, Chiorean).

Antrenor Tiberiu Butura.

Pe bancă: Vărzaru, Faur.

Absenţi: Muscă şi Petri.

CSM Lugoj: Gîrlea – Radak – cpt., Ardelean, Roşie, Mărmăneanu (min. 55, Tamaş) – Filimon (min. 55, Maier), Dobra (min. 46, Cioată), Rus (min. 85, Mihoc), Kouraogo, Njifakue, Talpă.

Antrenor Arpad Laczko.

Pe bancă: Popeţ, Stoia, Ghergheş, Pop, Lakatoş.

Declaraţiile şi FOTOGRAFIILE, mai jos. Iar cronica întregii etape într-un articol separat, pe când rezultatele, programul intermediarei şi clasamentul la zi sunt enumerate pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. 

La cald…

Tiberiu Butura (antrenor Liebling): „Of, of… A fost un meci foarte greu, chiar foarte, foarte greu. Ne-am apărat foarte bine şi nu le-am dat nicio şansă. În afara de greşeala pe care am făcut-o la gol, echipa a jucat bine, au jucat cu mare ambiţie după acea eliminare, care a fost foarte uşoară. Ce, am ajuns că jucătorul nu mai are voie să spună chiar nimic!?! Doresc să mulţumesc jucătorilor mei că şi-au îndeplinit misiunea, au luptat exemplar cu o dăruire cum aş dori la fiecare meci. Arbitrajul a fost foarte bun, cu excepţia cartonaşului roşu primit de jucătorul meu. Sunt foarte mulţumit de acest egal cât o victorie!”

Arpad Laczko (antrenor CSM Lugoj): „A fost un joc dominat clar de noi, puteam să evităm acest semieşec, după 1-0, dacă nu ratam acel penalty, iar altul ar fi fost rezultatul. Am avut şi neşansă. Noi ne facem treaba în continuare. Chiar nu am fost atent la eliminare, eram supărat la golul primit.”

Delegatul gazdelor, Doru Florescu, a spus: „Fotbaliştii lugojeni au fost cu mult peste noi, nu degeaba sunt pe primul loc. Dar eliminarea a fost dată aiurea de arbitru, aţi văzut ce are la picior. Nu este prima dată când îşi bate joc de noi, mai ales fata aia de la tuşă, tot ridica steagul aiurea contra noastră. Nu degeaba spectatorii erau nemulţumiţi de deciziile pe care le lua.”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: