GALERIE FOTO. La împlinirea astăzi a 50 de ani de la fondarea Tricoului 1 Iunie, timişorenii de pe locul 2 în Seria 1 de „Judeţ” remizează deşi o repriză în 10 jucători cu liderul detaşat AS Gelu: 0-0 în Plopi. Declaraţii Neamţu, Lupu

Deja cea de-a treia etapă a sezonului de primăvară în returul ligii a V-a judeţene a adus întâlnirea la Timişoara a primelor două clasate în Seria I, revedere la ceas aniversar pentru clubul de pe Bega, care tocmai astăzi, de Buna Vestire, a sărbătorit aniversarea unei jumătăţi de secol de la înfiinţare, ocazie cu care Tricoul 1 Iunie, în ciuda celor 17 puncte deficit faţă de oaspeţii fruntaşi detaşaţi din Gelu, a părăsit neînfrântă propriul teren din cartierul Plopi, rezultând doar a doua apariţie în 18 runde în campionatul în curs în care liderul să nu se impună. 

Diferenţa de puncte între primele două clasate în Seria I a Campionatului Judeţean Timiş este una majoră, de 17 puncte, numai şi numai 3 risipind fruntaşa AS Gelu în precedentele 17 etape, avansul liderului fiind de departe şi cel mai mare la zi la vârful celor 3 grupe din liga a V-a, însă pentru 90 de minute, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea timişorenei Tricoul 1 Iunie, diferenţele au lăsat locul remizei albe: 0-0.

Prim rezultat de egalitate pentru cei din Gelu în acest campionat, al cincilea în schimb pentru „sărbătorită” – cu cele mai multe remize în Seria I, care aborda etapa cu un punct avans în faţa Voinţei Biled – a treia ierarhic şi Daciei Cărpiniş. 

„Tricoul” având satisfacţia de a nu primi gol la aniversare din partea unei formaţii cu o medie de aproape 5 reuşite pe meci în actuala ediţie a ligii a V-a.  

Pe un teren bun şi un timp închis, cu nori ameninţând parcă din clipă în clipă ivirea precipitaţiilor, primele două clasate s-au reîntâlnit pe tronsonul de lansare în sezonul de primăvară, care mai propune alte 12 runde.

Liderul alegându-se aşadar cu un punct din deplasarea la Timişoara, în „Plopi”, unde cea mai veche echipă de pe Bega fără întrerupere în activitate rezistă şi la intrarea în cel de-al şaselea deceniu graţie inimoşilor Gheorghe Potra şi Neluţu Neamţu, şi iată că nu oricum, ci pe locul secund în serie.

S-a sfârşit aşa cum şi începea, după ce ambele echipe au trecut la final pe lângă victorie.

O primă repriză echilibrată, cu două mari ratări ale lui Iulian Berbece – golgheter al vizitatorilor, în minutele 13 şi 40, scăpat singur, dar portarul Jurcuţ s-a opus deschiderii scorului.

Cu un minut înainte de pauză, Jamel Waleed a văzut cartonaşul roşu pentru un fault cu piciorul în faţa atacantului Berbece, localnicii rămânând în zece, decizie corectă a arbitrului Elisei Balaj.

În partea secundă, intrarea lui Novac şi Ciublea a dat aripi timişorenilor, care au atacat mai mult, însă neşansa i-a privat de deschiderea scorului. În minutul 49, centrarea lui Ganea de pe stânga a fost reluată de la 8 metri peste transversală de Calomfirescu, ca apoi Gheorghevici (minutul 67) şi Ciublea (min. 89) să rateze golul mult dorit. Ar fi fost ceva la împlinirea astăzi a 50 de ani de la înfiinţarea clubului Tricoul 1 Iunie.

O vorbă şi despre delegatul de joc Florian Mierea, foarte amabil în a schimba câteva vorbe, cât despre cele întâmplate în trecut, spunând că „este regretabil ce-aţi păţit, înainte nu se petreceau asemenea lucruri, să scoţi presa de pe teren.”

La fluierul arbitrului Elisei Balaj au jucat formaţiile:

Tricoul: Jurcuţ (cpt) – Bogdan Preda, Ovidiu Preda, Hodineanţ, Hărpăilă (min. 46, Novac) – Waleed, Ganea (min. 89, Fecleanu), Calomfirescu (min. 73, Aursei), Coşman – Gheorghevici (min. 78, Hartapuc), Schneider (min. 57, Ciublea).

Antrenori: Ioan Neamţu şi Gheorghe Potra.

Pe bancă: Mateică, Ciobanu, Dănuţ Prodan, Ionuţ Prodan, Daniel Filip.

AS Gelu: Lascu – Pătruică, Ologu, Păianu, Epure – Bezzeg (min. 83, Roman), Uşvat, Chelbu, Şerban, Olaru (Ivănescu), Berbece (cpt).

Antrenor: Bogdan Lupu.

Pe bancă: Munteanu, Laslău, Balint.

La cald…

Ioan Neamţu (antrenor Tricoul 1 Iunie): „În tur am pierdut cu 2 de 11 metri, nu are rost să mai vorbesc. Chiar sunt mulţumit de băieţi, cum au jucat astăzi. Cu puţin noroc puteam să câştigăm, ţinând cont că am jucat o repriză în inferioritate. În final, un rezultat echitabil. Despre arbitraj, a fost corect.”

Bogdan Lupu (antrenor AS Gelu): „Nu am jucat deloc bine, a fost iarba mare şi nu am putut să ne desfăşurăm cum am planificat. Ei s-au apărat şi chiar ne-au pus probleme pe contraatac, chiar puteau să ne bată în final. Pot spune că au o echipă bună, care într-adevăr şi-a dorit victoria.”

Fotografii

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la GALERIE FOTO. La împlinirea astăzi a 50 de ani de la fondarea Tricoului 1 Iunie, timişorenii de pe locul 2 în Seria 1 de „Judeţ” remizează deşi o repriză în 10 jucători cu liderul detaşat AS Gelu: 0-0 în Plopi. Declaraţii Neamţu, Lupu

  1. fotbal1 spune:

    Felicitari ambelor echipe. Pacat de problema cu presa, dar la cat se fura la AJF ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: