GALERIE FOTO. Liderul Diviziei D Timiș tremură până la desprindere: Timișul Șag – Murani 3-1

Prima clasată în Divizia D Timiș a asudat astăzi în a doua jumătate din noiembrie până și-a asigurat în dauna penultimei clasate cel de-al patrulea succes consecutiv pe teren propriu, liderul care cel mai adesea s-a impus la un gol diferență, în 6 cazuri, rămânând de astă dată fidel avantajului favorit din ultima vreme, de două goluri, conturat în ultimele 3 triumfuri, toate acasă: CS Timişul Şag – ACS Murani 3-1 (1-1).

Liderul ligii a patra județene a tremurat serios până când a reuşit să se detaşeze în partea a doua a ultimei apariții acasă din tur de penultima clasată cu 6 înfrângeri pe linie în deplasare, cei din Murani oferind o curajoasă replică, mai ales în prima repriză, în care ar fi putut chiar lejer să conducă la pauză în faţa albaştrilor din Şag.

Trupa de pe loc de retrogradare a ratat însă din situaţii favorabile după ce a egalat la unu prin Argatu în minutul 29 și chiar a nimerit transversala prin același Stelian Argatu în minutul 34.

În minutul 2, Rosenblum era faultat la 17 metri de poartă iar Marius Călin a trimis mingea din lovitură liberă direct în vinclu: 1-0.

O altă mare oportunitate pentru vizitatori s-a conturat când același Argatu a executat bine o lovitură liberă de la 18 metri dar mingea şutată a ocolit vinclul porţii. Altfel, destul de puțin până la pauză în raport cu pretențiile gazdelor…

În mitanul secund, ocazia lui Palade la lovitura cu capul de la 12 metri din minutul 54 i-a trezit pe băieţii lui Sorin Gheju, care au atacat furibund poarta apărată de reprofilatul Ionel Lihoni, un jucător de câmp redistribuit în lipsa titularului dintre buturi, Ilie, absent la apel.

Iar în minutul 72 noul intrat Sorin Berbece avea să înscrie golul doi la prima atingere de balon, după o pasă primită de la Butura printre fundaşi, care s-au oprit cu gândul la… ofsaid. Asistentul Botaş, pe fază și pe linie, a lăsat jocul să curgă, iar Berbece s-a dus glonţ spre poartă şi a marcat, 2-1 pentru gazde, gol contestat vehement de vizitatori, dar fără acoperire, fără a avea dreptate, întrucât Berbece a țâşnit printre fundaşii care în zadar au ridicat brațul, arbitrul apreciind corect derularea fazei.

A venit apoi şi liniştea în tabăra gazdelor, într-un târziu, 3-1 în minutul 81, când din nou același micuţ Butura, de pe flancul stâng, i-a aşezat mingea lui Trifu, la 13 metri perpendicular cu poarta, iar acesta l-a învins pentru a treia oară pe portarul advers.

În tribună a fost din nou Brian Filimon, care i-a urmărit pe foştii săi colegi, dar şi directorul sportiv de la AS Seceani, Dan Drăgan, împreună cu Petre Vlătănescu, care din iarnă în proporţie de 95 la sută va prelua banca tehnică a divizionarilor D.

Un gest mai puţin obişnuit, un grup de 4-5 suporteri manifestându-se prin huiduieli din tribună pe adresa jucătorilor localnici, la scorul de 1-1 dar chiar şi la 3-1. Întreg lotul de jucători, rămași 13 la număr în tabăra amfitrionilor, a dedicat în schimb victoria antrenorului Sorin Gheju, contestat de cei plecaţi, echipa țâșnind spre tehnician la marcarea primului gol, cum se poate observa și în galeria foto de mai jos…

*

Timişul Şag: Paul Burtic – Michel Rosenblum, Gheorghe Costescu, Cristian Gălan, Narcis Damian, Petru Râmneanţu (min. 72, Sorin Berbece), Ciprian Palade, Marius Călin, Adrian Butura, Denis Bud, Patrian Trifu.

Antrenor Sorin Gheju.

Pe bancă Eusebiu Holca.

Au lipsit nemotivat Filimon, Horţ, Sturz şi Suru.

ACS Murani: Ionel Lihoni – Claudiu Fulga, Ioan Pîrjol, Gabriel Iosof (min. 68, Albert Aldea), Raul Costescu, Ionuţ Pitic, Sorin Novac (min. 85, Cornel Banciu), Ionuţ Coman, Stelian Argatu, Alin Cenghel, Claudiu Mihălceanu (min. 81, Andrei Novac).

Pe bancă, directorul sportiv Cornel Brici.

Arbitri: Alexandru Manea – Alin Botaş şi Denis Mihăescu. Observatori: Ionel Bolog şi Ioan Manole.

Sorin Gheju (antrenor CS Timișul Şag): ”Da, într-adevăr, a fost o victorie conturată în ultimul sfert de oră. Atmosfera de la echipă a fost foarte urâtă de la plecarea unor jucători fără înştiinţarea conducerii clubului. Eu am considerat că şi acesta este un meci foarte greu, ţinând cont că am venit după o înfrângere în etapa trecută, la Orţişoara, iar acum pentru noi toate partidele sunt grele, căci suntem pe primul loc şi toţi vor să ne bată. Ce mă deranjează la echipa asta este că nimeni nu ştie cât ne-am chinuit până acum, toţi spun că Şagul vine cu arbitri şi bate cu arbitri, dar nu este adevărat, deoarece în ultimele patru etape arbitrii ne-au tocat, repet, ne-au tocat. Nimeni nu ştie cum s-a reunit echipa aceasta cu trei săptămâni înainte de a începe campionatul, am avut 22 de jucători iar acum suntem numai 13. Au plecat chiar dacă sunt cu salariile şi primele la zi, chiar nu ştiu ce doresc. Sunt mulţumit că am reuşit să facem echipa din mers, chiar dacă unii erau la mare sau plecaţi din localitate, în concediu. De o lună de zile facem antrenamente numai cu 6-7 jucători, nu se prezintă la antrenament, tot timpul de circa 8 etape avem numai 12-13 jucători. Ei trebuie să ştie că sunt profesionişti şi trebuie să-şi îndeplinească sarcinile. Mă deranjează că sunt în jurul echipei fel şi fel de cîrcoteli care inflamează jucătorii, nu au tupeu să îmi spună în faţă. Cei care doresc să facă performanţă, se vede, sunt aceia care au rămas în continuare alături de echipă. Doresc să-i felicit pentru această victorie într-adevăr muncită. Dorim să terminăm pe locul unu la sfârşitul turului!”

Antrenorul-jucător Stelian Argatu, de la ACS Murani, nu a dorit să declare mai nimic, spunând că este obosit şi ”foarte supărat” pentru această înfrângere suferită în penultima etapă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci cinci

 


Alte articole legate de acest subiect: