GALERIE FOTO. Paul Codrea în tribună, Dan Alexa pe bancă, mulți juniori pe ”Dan Păltinișanu”: ASU Politehnica – Fortuna Becicherecu Mic 3-0 (2-0). ”Asta am urmărit în primul rând”

Prima nouă săptămână de ”camuflaj” 23-05 pe timp de așa-zisă pace, de fapt război fățiș împotriva sistemului imunitar al oamenilor, război însă cu inamicul din umbră eronat identificat, nu ”sperietoarea” ci sistemul autoritar de lachei la cheie, s-a târât spre obștescul sfârșit și pe un rar călcat gazon de pe ”Dan Păltinișanu”, în consecință bun, înconjurat de o roasă pistă trădând soarta atletismului Timișoarei dar și de tribunele ca și goale, totuși cu câteva suflete în asistență, Paul Codrea undeva, un copilaș altundeva, indiciu că speranța moare ultima. Ar forța difuzorii cablagii o revenire ”violet” pe ”Dan Păltinișanu” la ceas de nocturnă cu ocazia descinderii sâmbăta viitoare a Petrolului, loc în grila de program pentru fotbalul televizat și fără spectatori de pe Bega, dar trupa de podium din Liga 2 s-a testat sportiv școală în familie în sâmbăta liberă mai mult cu gândul la un meci pe ”Știința” cu găzarii lui Moldovan, ceva de genul pe la orele 13-14: ASU Politehnica – Fortuna Becicherecu Mic 3-0 (2-0).

Pe puncte s-au jucat numai 4 meciuri într-o sâmbătă plumburie din plin sezon al Ligii 2, toate în contul gazdelor, alte partide fiind trase de păr pe margine de tartorii vânători de așa-zise ”cazuri”, ce mai odioasă manipulare, pe exersarea schemelor de joc la prima verificare cu Dan Alexa pe banca tehnică s-a jucat și între mulți juniori de ambele părți, de 2004 intrați pe parcurs la divizionara ”B”, de 2003 în garnitura formației din Liga 3, care va mai apărea oficial în campionat și în restanța de miercuri, rodaj și sub privirile lui Paul Codrea, şi ale unei mame cu copilașul. Și ce reconfortant e să mai vezi câte un suflet de om la meci, în tribună…

La centru a fost Antonio Foale, arbitru de conjunctură în Timpuri Noi, a se citi sport pe cale de a deveni clandestin în vremuri prohibitive, iar astfel s-au ridicat tiptil sau fățiș la rang toate sângeroasele dictaturi, din aproape în aproape și cu tot soiul de tertipuri, din teren au lipsit mai mulți, Mera, Jurj, Sofran, Manea, Munteanu sau Sabin Iosif, loc pentru alții, mai tineri sau și mai tineri.

ASU Politehnica a stat în această etapa a XII-a a Ligii 2, căci așa-i mai mereu de ani de zile în seria unică a Ligii 2, cu echipe pe rând în așteptare pe margine, campionatul lui Pește în caragialescul carpatin al țării lui Papură Vodă, bine punctat cândva de Tavi Benga, dar i-a adoptat sparring-partners pe juniorii de 2003 ai lui ASU care activează în Liga 3 şi reprezintă clubul Fortuna Becicherecu Mic, ieri cedând pe teren propriu, 1-3 cu CSC Dumbrăviţa după 1-1 până în minutul 80. Îmbucurător faptul că la nici 24 de ore junii s-au prezentat foarte bine în faţa “seniorilor”, chiar având câteva oportunităţi de a marca, e drept, din lovituri libere din apropierea careului de 16 metri. Alexandru Prodana a încercat, portarii trupei din Liga 2 au fost la post.

Hindrich în repriza I, înlocuit la pauză cu Deronja, Otto Hindrich schimbând atunci echipa, în poartă în partea secundă pentru Fortuna. Iar acesta a primit un singur gol, de la Bogdan Vasile, în minutul 75… 3-0.

Până la pauză scorul a fost 2-0 pentru elevii preluați din mers de noul antrenor principal Dan Alexa, prin golurile lui Sergiu Popovici din minutul 8, cu un şut sub transversală după o centrare primită de la Ivanovici, respectiv Mircea Axente în minutul 31, când a înscris cu un şut la colţul lung.

De menţionat tot din prima parte și că seniorii au trimis mingea de două ori în barele laterale prin Axente (min. 12) şi Plazonja (min. 36).

Alexa a apelat după pauză și la 4 juniori din 2004, introducându-l și pe Vidrăsan, așadar revenit, iar cu 10 minute înainte de final Denis Radu – astăzi titular – a părăsit terenul acuzând o uşoară accidentare. ASU evolua apoi în inferioritate numerică, unic deranj al pauzei din etapa a XII-a, runda a XIII-a fiind de dorit cu noroc contra ploieștenilor care joacă până atunci și luni de la ora 19:30, acasă cu Aerostar.

Rezultatele zilei în Liga 2 și programul etapelor 12-13, pe coloana clasamentelor. Mai jos, echipele, declarații și fotografii…

ASU Politehnica: Hindrich (minutul 46, Plazonja) – Radu, Codrea, Scutaru, Pamfile – Ivanovici, Ignea, Casado, S. Popovici – Axente, Plazonja. 

Au mai intrat: Deronja – Toader, Andrei, Popescu, Vasile, Vidrăsan, Moţiu, Gologan, Mircea și Pureca – ultimii 4, juniori 2004.

Antrenor: Dan Alexa.

Fortuna (ASU Politehnica de 2003): Casian (46, Hindrich) – Icma, Bîrlovean, Stemate, Bot – Gaşpar, Prodana – Velcan, Mintaş, Kuhn – Ehling. 

Au mai intrat: Hindrich (ASU Politehnica) – Cristodulo, Huminic, Periat şi Grimmer.

Antrenor: Iulian Prodana.

“În primul rând mi-am dorit ca echipa să continue un ciclu săptămânal care să se încheie cu joc… Știţi că avem cinci jucători importanţi cu Covid, dar ceilalţi au nevoie de joc, ca să nu ne ieşim din ritm. În plus, am vrut să văd jucătorii tineri care au evoluat mai puţin. E important să joace chiar şi într-un joc amical. Am urmărit asta în primul rând. Încercăm să pregătim foarte bine aceste trei meciuri, căci am ajuns într-o situaţie în care suntem chiar 8-9 echipe la distanţă de un punct-două şi e important să adunăm cât mai multe puncte”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al ASU Politehnica.

Fotografii realizate de Iosif Canea

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: