GALERIE FOTO. Politehnica Timișoara – CSC Ghiroda & Giarmata Vii 0-2

Campioana Seriei 7 în Liga a III-a a semnat cel mai clar succes la zero în deplasare din cele 4 victorii ale oaspeţilor în manşa I tur a semifinalelor barajului de promovare, în condiţiile în care gazdele au repurtat numai 3 reuşite, întâlnirea de la „Electrica” fiind singura a fazei I a barajului de accedere în eşalonul 2 între cluburi din acelaşi judeţ.

SSU Politehnica Timişoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii s-a încheiat miercuri seară 0-2 (0-0) în faţa a peste 2.000 de spectatori, clubul organizator izbutind un record în acest campionat în privinţa vânzării biletelor, 1.800.

Mare, mare bucurie în tabăra ghirozenilor campioni ai seriei sud-vestice, atunci când juniorul Alexandru Buţu a deschis scorul, scăpat singur spre poartă şi intrat în careu, unde a trecut uşor de Murariu şi a trimis în plasă la 8 minute de la reluarea manşei I: 0-1.

După ce ex-alb-violetul Popovici ar fi putut dubla avantajul elevilor lui Bălu cu un şut puţin pe lângă poartă, Politehnica a alergat în van după egalare, centrarea lui Bărbuţ fiind reluată de Pamfile din voleu, din stânga, la colţul lung, iar şutul lui Curescu fiind cu greu deturnat în corner un minut mai târziu (79). A mai fost şi o lovitură liberă a lui Bărbuţ, din stânga, Pamfile ratând… milimetric în minutul 82, dar totul s-a încheiat pentru localnici în minutul 87, când noul intrat Jichici a înscris cu un şut din afara careului: 0-2.

În ansamblu, oaspeţii au meritat victoria, au fost mai buni din toate punctele de vedere.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (minutul 87, Sfichi), Bocşan – cpt., Vlaicu (58, Bărbuţ), Radu Ciurel – Olariu, Pureca (67, Rotariu), Prună (67, Oprea) – Curescu, Popa (87, Avramescu), Pamfile.

Antrenor: Paul Codrea.

Pe bancă: Miklos – Marincu, Adamcsik, Istratie.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Coroiu – D. Popa (minutul 68, Jichici), Precup – Popovici, Trandu (77, Popa), Mancaş – cpt. – Buţu (68, Bulza).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Mosoarcă, Miclău, Datcu, Ilie Adrian, Hecsko, Cluci.

Paul Codrea a declarat: „O înfrângere greu de digerat. Felicităm adversarii din Ghiroda, cred că formează o echipă foarte bună! Cred că micile detalii au făcut diferenţa. Dacă stăm să analizăm bine meciul am avut şi noi ocaziile noastre, din păcate noi nu am fructificat niciuna, ei, în repriza a doua, când părea că noi controlăm mai bine jocul şi stăm mai bine în teren. Am luat golul ăla, primul gol foarte uşor. După care am avut foarte multe situaţii. Mingi care treceau prin faţa porţii, puţin pe lângă bară, şi portarul lor inspirat şi noi neinspiraţi. Cumva toate astea au dus la rezultatul ăsta. A venit şi golul 2 pe un şut. Noi din şase metri nu am reuşit să o bănăm în poartă. Ei de la 20 de metri au găsit poarta. Deci aici s-a făcut diferenţa. Ştiam că e o echipă care speculează foarte bine fazele pe care le are. Au şi calitate în echipă, dar mergem înainte. Băieţii trebuie să-şi ridice capul, urmează alt meci, eu am încredere în ei. Ştiu că nu va fi uşor, dar nu cedez, chiar vreau să-i felicit, au dat tot ce au avut ei. Atâta cât au avut ei în momentul de faţă. Când s-a plecat la drum, a spus şi Costel, speranţele erau mici spre foarte mici. Nimeni nu-şi făcea iluzii că facem, că dregem, în schimb lucrurile au evoluat bine. Orice s-ar întâmpla echipa asta are viitor. Trebuie doar susţinută mai mult. Dacă sunt dezamăgit de ceva, sunt dezamăgit de faptul că de un an de zile, un an şi jumătate, de când suntem aici, nu a venit mai multă lume lângă noi, pentru că văd că potenţial este. Felicit publicul care a fost extraordinar. Mi-a plăcut atmosfera. Poate dacă cântau un pic mai mult, cum Tavi (Stăncioiu) a luat atitudine şi mi-a plăcut, era mai bine. Că la un moment dat se auzeau doar cei de la Ghiroda şi nu e plăcut la tine acasă să-i auzi pe adversari. Dar sperăm să vină să ne susţină în continuare la următorul meci, să ştie că echipa va încerca să dea maxim şi vom vedea ce va ieşi”.

Sorin Bălu a declarat: „O victorie frumoas, muncită, transpirată a băieţilor noştri. Este doar o manşă, mai este una. Trebuie să fim ponderaţi în tot ce facem. Cum ne alimentăm, cum ne recuperăm, cum ne odihnim, cum ne antrenăm, cum ne pregătim. Mai este un meci. Ori Poli, cred eu, are calitatea şi capacitatea necesară să vină şi să întoarcă. Noi vom încerca tot ce ţine de noi să nu întoarcă, dar repet, acum este la noi. Cum gestionăm, cum tratăm, cum ne antrenăm, cum pregătim şi cum facem absolul totul. Diferenţa astăzi cred că s-a făcut la finalizare. Noi am marcat de două ori iar Poli nici o dată. Cred eu că plusul de experienţă al echipei noastre a dus la marcarea celor două goluri. Am vizionat echipa celor de la Poli. Am văzut foarte multe meciuri, am pregătit bine jocul. Dar mai este o manşă şi trebuie să o tratăm serios. Cu siguranţă era un derby în care noi veneam să jucăm contra unei echipe mari, o echipă de tradiţie, cu un public fantastic, cu o galerie senzaţională. Dar aţi văzut că şi noi am venit destul de mulţi şi cred că a fost o propagandă frumoasă pentru fotbal, şi în tribună şi în teren. Felicit pe toată lumea, le mulţumesc suporterilor noştri, care au venit şi ne-au încurajat, rămâne să fim serioşi şi să tratăm bine manşa a doua”.

Au arbitrat: Sorin Vădana (Cluj) – Suciu (Câmpia Turzii), Humiţa (Timişoara), deşi FRF înscrie denumirea Armeniş, a localităţii din judeţul Caraş-Severin, în dreptul asistentului în cauză. Arbitru de rezervă: Bădărău (Hunedoara). Observator de arbitri: Spătaru (Timişoara); delegat de joc: Gîţ (Deva).

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: