GALERIE FOTO. Ripensia, prezentarea lotului

Ripensia a prezentat la mijlocul săptămânii precompetiționale lotul de jucători cu care va aborda cel de-al cincilea sezon consecutiv în Liga 2, debutul fiind programat sâmbătă la matineu acasă cu Dunărea Călărași, care luna trecută a pierdut barajul de promovare în Liga 1.

Roșu-galbenii care au evitat în primăvară barajul de supraviețuire în Liga 2 sunt înaintea unei noi campanii în eșalonul secund iar astăzi de la ora 16 au făcut prezentările în Aula Magna a Universității de Vest din Timişoara, aliniind în echipamentul de joc numerosul lot de 33 de fotbaliști. Unii în devenire au fost prezenţi în audiență, mai precis două grupe de juniori.

Altfel, unii dintre cei prezenți, din componența staff-ului tehnic al echipelor clubului, nu şi-au auzit numele din microfonul prezentatorului Mioc, precum Cristian Petcu, Ionuţ Vucea, Iulian Prodana sau Rafael Prodana, în vreme ce consilierul de imagine al clubului Iosif Rotariu nu a fost invitat, fiind în schimb invitat presedintele AJF Timiş. Noroc că asemenea evenimente nu sunt prevăzute cu ore oficiale de start, căci reuniunea a început cu 10 minute întârziere în așteptarea rectorului Pirtea, care a vorbit după președintele grupării timișorene, Dumitru Mihu.

La fix ar trebui în schimb să înceapă meciul de sâmbătă din prima etapă a ediției 2021-2022 a Ligii 2, c-așa-i în sport și în fotbal, de la ora 11, Ripensia Timişoara – Dunărea Călăraşi urmând a se disputa pe arena ”Electrica”, în prezența spectatorilor, așa cum ar fi fost și normal și din martie 2020 încoace.  

Preşedintele clubului, Dumitru Mihu, a vorbit cu această ocazie despre importanţa resurselor financiare: „Avem nouă ani de la reînfiinţare. Poriectul rămane acelaşi, creştere şi consolidare. Ne-am schimbat modul de funcţionare. Avem o societate comercială, vrem să creăm o oportunitate oamenilor de afaceri din Timişoara … o să luăm legătura cu cei care au potenţialul de a face acest lucru. Să aducem mai multe resurse către acest club, banii se ştie că fac diferenţa şi în sport.”

Înainte de prezentarea propriu-zisă a lotului a vorbit şi antrenorul principal Cosmin Petruescu, care a remarcat printre altele că „Totul e bine când se termină cu bine”, o concluzie cu referire la sezonul trecut. A mulţumit conducerii clubului, jucătorilor şi în special presei.

Și a început prezentarea jucătorilor: Ionuţ Rus (2000; CFR Cluj), Octavian Mosoarcă – 2001 (CSC Ghiroda), Marc Lupu – 2004 (Sepsi Sfântu Gheorghe), Marian Braşoveanu 2005 (portari); Răzvan Morariu – 2001 (CSC Dumbrăviţa), Andrei Macriţchi – 1996, Cosmin Gladun – 2002 , Radu Rogac – 1995, Harald Fridrich – 1998, Mădălin Sturzu – 2003, Darius Ţieranu – 2000, Nenad Lalic – 1999, Radu Ciurel – 2000 (CSM  Lugoj) (fundaşi); Valerii Macriţchi – 1996, Stephan Coulibaly – 1997, Vlad Degău – 2002, Mihai Ene – 1999, Gabriel Pius Stoi – 1995, Ionuţ Vasluian – 2002, Dan Taras – 2004 (FC Sf. Gheorghe / Moldova), Raul Vidrăsan – 1999  (ASU Politehnica Timişoara), Robert Stoica – 2003 (FC Voluntari), Alexandru Piftor – 1999, Răzvan Rotea – 2003 (UTA), Sebastian Dan – 2003, Sorin Avrămescu – 2003 (junior), David Ciurel – 2000 ( CSM Lugoj) – mijlocaşi; Cristian Pădurariu – 1997, Nemanja Sokovic – 1996, Denis Golda – 1997, Zoran Mitrov – 2002 (Sassuolo U19), Emanuel Ernest – 2000 (Rapid), Marco Contescu – 2003 (atacanţi). Introduși apoi în scenă au fost Cosmin Petruescu (antrenorul principal), Călin Mada și Iulian Muntean (secunzi), Călin Frunză – cu portarii, medicul echipei – Robert Leu, maseurul Cosmin Asavei, preparatorul fizic Bogdan Ungureanu şi kinoterapeutul Adrian Gherovăţ. Și ulterior s-a trecut pe la o… ”gustărică”.

La sfărşitul prezentării, antrenorul principal Cosmin Petruescu a prefatat partida de sâmbătă cu cei de la Călăraşi prin a spune: „Suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, din cel puţin trei motive.Aleatorii din punctul meu de vedere, în primul rând valoarea adversarului, condiţiil de joc şi nu în ultimul rând faptul că e prima etapă. Din aceste considerente suntem conştienţi că va fi o partidă extrem de disputată. Chiar dacă Dunărea, din ce am citit, a trecut printr-o perioadă de transformări, de remanieri. Şi-au păstrat în mare parte lotul de jucători cu care au obţinut rezultate foarte bune în sezonul trecut. Au în continuare în lot jucători cu foarte mare experienţă. Mă refer la un Şandru, Fotescu, Bedea, Kanda, Cristi Bud, plus transferurile pe care le-au făcut. Reprezintă o nucă tare. Fiind şi prima etapă sunt convins că e un joc care se va desfăşura în condiţii destul de grele, fiind şi temperaturi foarte ridicate. Este un meci deschis oricărui rezultat. Îmi doresc foarte mult să începem acest campionat cu o victorie, cu atât mai mult cu cât debutăm în faţa propriilor suporteri. Şi din acest punct de vedere suntem pregătiţi, avem o mare motivaţie de a începe acest campionat cu dreptul!”

Programul etapei I în ediția 2021-2022 a Ligii 2, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

Fotografii realizate de Iosif Canea

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: