GALERIE FOTO. Ripensiei nu-i prieşte pe „Dan Păltinişanu”, Românu intră şi semnează în 5 minute „dubla” pentru Phoenix Buziaş: 1-2 (0-0)

Încă un meci amical al galben-roşilor pe „Dan Păltinişanu”, încă o înfrângere cu două goluri încasate după pauză, de această dată din partea unei grupări din Liga 3, după ce în weekend se înclinau unei nou-promovate în Liga 2. Iar reluarea campionatului bate deja la uşă, săptămâna viitoare, fragedul colectiv al bănăţenilor purtând pe umeri în cele 9 partide oficiale, acasă cu dejenii şi CSA respectiv la Chiajna, iar apoi în play-out, povara dovedirii contrariului în faţa evidenţelor tot mai limpezi că diriguitorii clubului cândva multiplu campion interbelic l-ar fi lăsat mai bine în 2012 să-şi continue în tihnă somnul istoriei, decât să experimenteze cu incompetenţă pe seama unui nume de legendă. Dar aşa e când oameni în crize existenţiale la mijlocul vieţii vor să rupă monotonia prin a afla lumea că au bani de ars: Ripensia Timişoara – CS Phoenix Buziaș 1-2 (0-0).

Ripensiştii au intrat şi miercuri după-amiază într-un joc de verificare pe stadionul ”Dan Păltinişanu”, iar după 0-2 (0-0) sâmbătă cu o nou-promovată din Liga 3, CSC Dumbrăviţa, a urmat un eşec şi cu o nou-promovată din Divizia D Timiş, în urma unei prime reprize echilibrate, în care ambele echipe puteau înscrie, golurile ivindu-se la reluarea testului, odată ce s-au efectuat multe schimbări.

Sergiu Românu, intrat la pauză, a deschis scorul în minutul 59 după o centrare de pe flancul drept, expediată de Rusu de la circa 28 de metri, iar patru minute mai târziu tot Românu a înscris cu un şut de la 18 metri în dreapta portarului: 0-2.

Galbenii ripensişti au redus din diferenţă prin Robert Stoica imediat ce s-a reluat de la centrul terenului, înscriind de la mare distanţă, însă Phoenix, antrenată de un fost tehnician al Ripensiei, Cosmin Petruescu, şi care mai are în returul Seriei 8 strict întâlniri cu arădenele, acasă în succesiune cu Crişul şi Şoimii, apoi la Cermei, a rămas la conducere.

Cele două formaţii vor mai juca din nou meciuri amicale şi sâmbătă la matineu, divizionarii „B” în Plopi cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, buzieşenii iarăşi pe „Dan Păltinişanu”.

La fluierul arbitrului George Roman au jucat formaţiile:

Ripensia: Rus – Zamfirescu, Vidrăsan, Gladun, Lungu, Stoi, Nistor, Moraru, Morariu, D. Ciurel, Andreaş

Au mai intrat Braşoveanu (min. 65, Flonta) – Baeram, Cândreanu, R, Ciurel, Bobocea, Ardeiu, Stoica, Agapie, Zaharia, Siuiu.

CS Phoenix Buziaş: Lupu – Rus, Rosuş, Nicolescu, Popescu – Avrămescu, Filip, Ferţu, Petruş – Matiş, Pădurariu.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Au mai jucat: Cuzmanovici (min. 75, Marincu), Borca, Marius Musteţa, Mircea, Horcea, Buta, Pureca, Olariu, Românu, Andrei Chistrugă şi Marian Musteţa.

Au pierdut şi juniorii mari ai roşu-galbenilor, Ripensia Timişoara U19 – CSC Peciu Nou 2-3 (2-0), în Ciarda Roşie, unde elevii lui Iulian Prodana au condus la pauză prin golurile marcate de Remus Bobocea (min. 21) şi Eduard Ardeiu (min. 35), după care Marco Enciu, Bogdan Teslariu şi Angelo Olteanu au punctat pentru divizionarii „D”. În minutul 90, gazdele au trimis mingea în transversală prin Paul Gyaluş, iar mingea a căzut după linia porţii, însă arbitrul a fluierat sfârşitul meciului.

Într-un alt joc, miercuri de la 12 pe sinteticul cărăşan, CSM Reşiţa – CSM Lugoj 7-0, Dane (două goluri), Negru, Petre, Drăghiceanu, Gomboş şi Velcotă înscriind pentru gazde.

Fotografii de pe „Dan Păltinişanu”

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: