GALERIE FOTO: Timișul Șag – ACS Ghiroda 2-0. Declarații Munteanu, Rotariu

Campioana de toamnă a Diviziei D Timiș s-a desprins la zero acasă de campioana din primăvara trecută a ediției 2016-2017 în liga a patra județeană, într-un amical al formațiilor preluate din această iarnă de noi antrenori: CS Timişul Şag – ACS Ghiroda 2-0 (1-0).

N-au jucat însă astăzi doar prima clasată în Divizia D Timiș și nou-promovata în Liga 3, alte formații timișene din eșalonul terț testându-și forțele împotriva unor grupări din alte întreceri, de exemplu AS FC Bazoşu Vechi – CSM Lugoj 1-5 și Chişineu-Criş – CS Millenium Giarmata 2-1, partide de la care vom reveni cu succinte detalii.

Dar mai întâi despre triumful liderului din liga a patra timișeană. După un joc bun în compania celor de la ACS Poli, pierdut la limită sâmbăta trecută cu 1-0, astăzi a urmat un nou meci de verificare pentru trupa lui Ilie Rotariu, cu Timişul Şag, campioana de toamnă a ligii a patra, care a semnat o victorie la două goluri diferenţă.

Disputat pe un teren bun, jocul a scos în evidență niște gazde din Șag care au luptat precum într-un meci oficial, cei nou veniţi căutând să-și etaleze veleitățile în fața antrenorului Iulian Munteanu, recent sosit la rândul său în bătătura Clubului Sportiv Timișul.

Care a conturat victoria prin golurile marcate de Ciprian Palade și Roberto Artimon, primul, cu un şut de la circa 35 de metri, în urma unui corner respins de apărarea oaspeţilor în minutul 19: 1-0. Putea fi chiar 2-0 după numai cinci minute dar bara transversală s-a opus la lovitura de cap a lui Cosmin Bogdan, din 8 metri, la o centrare perfectă de pe flancul drept a lui Adrian Butura.

În replică, David Pop şi Cosmin Saizu puteau marca dar portarul Burtic s-a opus de fiecare dată. În mitanul secund, gazdele au marcat golul doi prin noul venit Roberto Artimon, din apropiere, la o nouă centrare a aceluiaşi Adrian Butura, cu 15 minute înainte de final: 2-0.

Părăsită de mai mulți componenți, Timișul s-a regrupat prin transferurile efectuate pentru returul campionatului, cu nu mai puţin de 11 jucători cooptați, cărora li s-ar alătura conform celor din Șag alți 3 sportivi, ale căror nume nu au fost dezvăluite, ”e o surpriză”.

În orice caz, Roberto Artimon, ultima dată trecut prin Franţa, nu doar a descins la Șag, ci a și marcat deja, pe lista achizițiilor fiind înscriși și Marius Demian şi Cosmin Bogdan, ambii de la Pobeda Dudeştii Vechi, Alexandru Vlăduţi (Unirea Tomnatic), Alin Roşu (Seceani), Dan Raţiu (Cocoşul Orţişoara), Adrian Alexandru Ciherean (AS Peciu Nou), Mario Beloiescu (CSM Reşiţa), Radu Jude (Jebel) și Şimian, de la Voința Maşloc.

Cât despre ”albaștrii” divizionarei C, dacă Dorin Rotariu, fiul antrenorului nou-promovatei, a marcat cu capul în Belgia pentru cei de la Mouscron, ACS Ghiroda n-a izbutit astăzi să înscrie la Șag.

*

La fluierul arbitrului Elisei Balaj au jucat următoarele formaţii:

Timişul Şag: Burtic – Palade, Artimon, Demian, Damian, Alin Roşu, Butura, Bud, Raţiu, Bogdan, Vlăduţi.

Au mai jucat: Râmneanţu, Berbece, Ciherean, Beloiescu, Şimian, Mărgineanţu, Jude.

ACS Ghiroda: Gîrlea – Lazăr, Kahnya, Gavriluţă, Mancaş, Pop, Ciobanu, Ştefan, Hotca, Budică, Saizu.

Au mai jucat: Barbu, Saizu, Opriş, Berivoescu, Maşniţă şi Panc.

Au lipsit: Baranyi, C. Popa, Totic, Dincă, Niţă.

*

Iulian Munteanu (antrenor CS Timișul Şag): ”La primul joc test de pregătire echipa s-a prezentat admirabil, reușită pentru care eu îi felicit pe sportivi, căci au tratat meciul cu maximă seriozitate. Este greu să formezi o echipă nouă, după ce mulţi dintre cei care au jucat şi în tur au plecat de la noi, iar 2-3 nu au putut fi prezenţi la meci. Cei noi veniţi s-au integrat bine în echipă şi sperăm să continuăm mai bine, ca şi în turul campionatului”.

Ilie Rotariu (ACS Ghiroda): ”Da, este a doua înfrângere în meciurile amicale, este mare diferenţă între jocul disputat cu ACS Poli şi meciul de astăzi, în care am folosit mulţi jucători veniţi în probe, care nu au dat randamentul pe care mi-l doresc. Este foarte bine, căci suntem la început de pregătiri. Am avut mulţi absenţi motivaţi. Pot spune că am întâlnit o echipă bine aşezată în teren şi ambiţioasă, nu întâmplător ocupă locul unu la sfârşitul turului, cu toate că am aflat că au plecat foarte mulţi de la ei”.

Fotografiile (*clic pe imagine pentru mărire)

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: