GALERIE FOTO. Universitatea Politehnica Timișoara – Universitatea de Vest Timișoara 1-3 (0-1), în fața a sute de studenți spectatori

Una dintre echipe, cea gazdă, a jucat în alb-violet, iar rândurile tribunei metalice a terenului ”Știința” au fost pline de spectatori, așa cum se întâmplă la meciurile liderului divizionar D ASU Politehnica, doar că astăzi de la ora 11, pe o vreme de-a dreptul călduroasă, protagoniste au fost rivalele studențești Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest, față în față cu ocazia celei de-a doua etape a Seriei I din Campionatul Național Universitar al României la Fotbal, o competiție începută tocmai luna aceasta și care va avea turneul final național peste nici două luni, între 19 și 21 iunie, chiar pe malurile Begăi.

Desigur, n-a fost prezentă în asistență galeria viola, ci studenți ai celor două mari instituții de învățământ superior timișorene, care n-au avut însă ce regreta, derby-ul local fiind dinamic și cu o notă mult mai mare decât cea de trecere.

Așadar și un altfel de duel fotbalistic timișorean, în teren cu numeroși tineri activând la grupări divizionare D sau județene dar nu numai, ținând cont de prezența lui Dan Silaghi-Perju în alb-violetul ”Politehnicii”, iar pe margine cu numeroși profesori, cadre didactice la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT dar și în Catedra de Educație Fizică și Sport de la UPT, Dan Ionescu remarcându-se printr-un sugestiv tricou violet cu înscrisul ”HAIDE POLI!”

Aflați la debutul în campionat, violet-albii cu profesorii Ovidiu Olariu și Alecu Ciorsac pe banca tehnică, susținuți și de Angelo Foale, au fost în cele din urmă răsplătiți pentru perseverența lor, decarul divizionar Dan Silaghi-Perju semnând în minutul 79 golul de onoare al gazdelor, prin care reducea din handicap, 1-2.

Era totuși prea puțin și mult prea târziu, căci amiaza a fost a ”vizitatorilor” în albastru, de la UVT, vioară întâi a duelului timișorean, care, după succesul la un scor de forfait în runda de debut, la Oradea, a deschis acum scorul puțin înaintea pauzei, prin decarul ei, Buzdugan, și a dublat apoi rația de goluri în partea secundă.

Conduși de pe bancă de Gabriel Stoicovici și Flavius Nastor, ”universitarii” au înscris așadar din nou 3 goluri, pe lista marcatorilor regăsindu-se și de această dată, ca și în debutul de pe Crișul Repede, același Buzdugan, în Bihor mai punctând și Indic respectiv Roșu.

Învingând și astăzi, cei de la UVT s-au instalat ferm în frunte pentru adjudecarea la finele celor 6 etape ale seriei patrulater din vest unicul loc de calificare în semifinalele Final Four la nivel național, următoarele lor două hopuri fiind deja programate, lunea viitoare pe arena CFR, de la ora 15, contra studenților arădeni, iar în 12 mai de la ora 12, tot în spatele Gării de Nord, în revanșa cu cei din Oradea.

Până atunci, ”albaștrii” au putut savura un just triumf pe plan local, serbat la final la centrul terenului cu o horă a bucuriei în care Horea Andrei Mureșan a și dat tonul unui imn al celor de la Universitatea de Vest, pe care își propun să-l intoneze din nou și după duelurile pentru medalii.

Totuși, conform desfășurării de forțe din alte centre universitare, de exemplu jocul în deplasare al celor de la UVT la Oradea având parte de o consemnare din partea localnicilor de la Digi24 iar lansarea studenților piteșteni în competiție lăsându-se cu o lovitură de start dată de Jean Vlădoiu pe arena ”Nicolae Dobrin” din Trivale, ambițiile sunt așadar mari iar disputa la vârf între pretendente nu este nici pe departe tranșată, vizată fiind adjudecarea ediției inaugurale.

Astăzi, ”albaștrii” au fost forța dominantă, chiar dacă primul care a avut emoții a fost Rusu, în poarta lui UVT, la voleul din întoarcere al lui Lazăr, în minutul 14, de la 16 metri, puțin peste vinclul aceleiași bare de la colțul scurt.

Apoi, ”politehniștii” l-au pierdut din centrul defensivei pe Jura, accidentat după nici o jumătate de oră din meci, și înlocuit cu Miheț, iar oaspeții au preschimbat buna posesie și obținerea de cornere în șarje tot mai incisive, frontale.

Mai întâi a periclitat buturile unșpearul Berbece, tot pentru ”violeți”, al cărui șut din careu a fost blocat de Rusu în minutul 36, fiind bine găsit de pe flancul stâng, însă minutul 38 a adus o dublă ratare a ”universitarilor”, care parcă a prevestit deschiderea scorului.

Frumos croită cu capul de decarul Buzdugan, în minutul 42, la o centrare precisă: 0-1. Ce-i drept, Berbece ar fi putut egala în ultimele clipe înaintea pauzei, în care UVT s-a reîmprospătat cu o triplă înlocuire, portarul Rusu, Untea și Popescu lăsându-le locul lui Filip, Costea și Ionuț Alexandru.

Și ”poliștii” au apelat la a doua înlocuire, Mogoș preluând locul lui Codrean, iar odată ce oboseala a început să-și spună cuvântul s-au întețit și erorile, mărindu-se breșele defensive ce au dus la cele 3 goluri ale mitanului secund.

Berbece n-a fructificat însă, de puțin, nici în minutul 55, deși bine pătruns frontal, în replică nou intratul Costea ștergând puțin mai apoi transversala cu un șut din unghi, de pe dreapta, din nou ca un avertisment. Iar șesarul Mocanu n-a mai iertat în minutul 63, 0-2.

După ce închizătorul ”violet” Daju vedea în prima parte cartonașul galben pentru proteste, în minutul 66 al unui duel altfel fair-play și unșpearul celor la conducere, Roșu, a văzut aceeași culoare, finishul fiind mai bogat în reușite.

Dan Silaghi-Perju a redus din diferență în minutul 79 însă doar 5 minute s-au realimentat speranțele ”politehniștilor”, căci rezerva Alex Costea a ochit din careu colțul lung, în dreapta lui Holca, evoluând astăzi bandajat în zona frunții, după ce în weekend suferea un fault cu crampoanele, accidentarea fiind ”cusută” cu mai multe copci.

1-3 (0-1) în derby-ul universitar timișorean, încheiat cu discuții motivaționale în cerc, de ambele părți. Cu zâmbete dar și învățăminte. UPT deplângând absența unora ca Paulevici sau Nemțeanu, în vreme ce Tănăsescu a strâns din dinți pentru a trece peste o accidentare, dar ”violeții” sperând să refacă terenul pierdut în restanța nedisputată în prima rundă cu Universitatea Vasile Goldiș Arad, iar UVT sărbătorind a doua victorie.

O plăcută luni la amiază, în spirit studențesc, cu multă lume și un atractiv duel universitar, la a cărei revanșă sunt așteptați și dintre absenții de azi, de ambele părți.

S-au bucurat în schimb 93. Rusu (46, Filip) / 4. Artimon – cpt., 2. Ugocean, 8. Moldovan, 5. Untea (46, Costea) – 16. Mureșan, 6. Mocanu, 7. Popescu (46, Ionuț Alexandru), 11. Roșu – 10. Buzdugan, 13. Alexandru, mai intrând la UVT și Andrușcă respectiv Ardelean, în vreme ce UPT a cedat în alcătuirea 1. Holca / 2. Codrean (8. Mogoș), 15. Jura (18. Miheț), 3. Toma, 4. Harpailă – 6. Ionesi, 5. Daju – 11. Berbece, 7. Tănăsescu (14. Trancotă), 10. Silaghi-Perju – 9. Lazăr (17. Lucaciu), la ”violeți” mai fiind convocați și 12. Șchiopu – 13. Gavriș, 16. Pușchiță.

Arbitri: George Roman – Cosmin Filimon, Eugen Prodaniuc.

Întrecerea care în faza zonală constă în două grupe a câte 4 formații și două serii a câte 3 echipe este organizată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România (FSSU), Federația Română de Fotbal (FRF) și Universitatea Politehnica Timișoara (UPT), la inițiativa lui Viorel-Aurel Şerban, Rectorul UPT.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: