Galeriile salvează colocviul studențesc, echipele și centralul cad examenul, dar mai ales ”violeții”: ”U” Cluj – Politehnica Timișoara 3-0 (3-0). FOTO

Alb-violeții Timișoarei au început cum nu se poate mai rău sezonul 2021-2022 al Ligii 2, cu 3 goluri încasate în primele 35 de minute ale colocviului studențesc televizat de la ora 18 și un penalty refuzat la 1-0 pentru gazde, bănățenii consolându-se în schimb că i-au avut aproape trup și suflet pe suporteri, cu un recital ca-n zilele lor bune în peluza Cluj Arena, salvatori ai situației alături de omologii ardeleni într-un stadion altfel ca și gol, reamintind așa-ziselor ”autorități” că sportul este un spectacol-eveniment creat pentru și prin iubitorii săi, ceea ce nici cei cu deținerea drepturilor de difuzare nu vor să înțeleagă. Motiv pentru care au fost taxați verbal, de luat la bani mărunți fiind și jocul în sine, cel mult șters, dar și gafa centralului din minutul 30. Iar peste alte nici 5 minute avantajul alb-negrilor se tripla: Universitatea Cluj – Politehnica Timişoara 3-0 (3-0).

Covăsneanul Rusandu și larghețea polistă i-au făcut fruntași pe clujenii care nici pe departe n-au excelat, alb-negrii rămași în primăvară în afara zonei play-off parafând un start cu stângul în dreptul ocupantei locului 6 în grupa I valorică a ediției trecute în Liga 2, debut ratat pentru noul antrenor principal al bănățenilor, Dorin Toma, unul de succes pentru Erik Lincar, revenit în nord-vest dar momentan cu piciorul stâng în ghips, 3-0 într-un picior… 

Altfel, tare puţini spectatori pe Cluj Arena într-o seară de marți cu fotbal televizat din Liga 2, și televizat să fie dacă denumiri ale caselor de pariuri pot fi luate în focalizator pe tricourile echipelor și pe vreo flamură din tribună, sportul fiind deturnat, denaturat și pervertit pe post de vehicul comercial, fără menajamente vizavi de iubitorii jocului, eventuali spectatori ai unui asemenea tradițional colocviu studențesc, altădată mustind de chibiți. Maxim 3.000 în asistență, dintre care peste 150 din Timişoara, fani viola făcând însă cât mii de simpatizanți prin ambianța creată în peluza goală în rest. Galerie la bustul gol scandând îndelung ”Muie FRF!” şi ”Muie Digisport!”, exemplu perfect al atitudinii de care trebuie să dea dovadă o galerie în toată puterea cuvântului, pe fază la derapajele ”stăpânirii” și ”influencerilor”.

Ziua și ora din partea difuzorilor au fost ca nuca-n perete, protocolul federal este de noaptea minții iar jocul a căzut examenul studențesc, cu tot cu eroarea centralului trimis federal, dar galeriile au salvat seara de august pe Cluj Arena, aspect surprins și de Alexandru, cu fotografii expediate pe adresa Sporttim, pentru care îi mulțumim!

Universitatea a deschis scorul deja din primul sfert de oră, când Ribeiro a centrat de pe dreapta spre Hofman, faultat de Bocşan, jocul curgând iar balonul ajungând la Valentin Alexandru, şut de la 8 metri, din mijlocul careului, pe jos, în dreapta lui Pădurariu… 1-0 în minutul 10. Atât îi trebuia galeriei, din nou se scanda… Iar în minutul 17 fanii viola și-au dat drumul cu FRF și Digisport în colimator, galeria clujeană acompaniindu-i, unitate a vocilor suporterilor.

Unitate care lipsește în foarte mare măsură din arsenalul voinței colective a spațiului public românesc, unitate de o natură esențială în aceste vremuri curat murdare ale ”Divide et Impera”. Exemplul celor două galerii în dauna ”inamicilor” identificați, și primordială este identificarea ”inamicilor”, o pildă de urmat pentru societatea civilă, supusă la tot soiul de provocări, constrângeri și condiționări în regim de perversă propagandă. Și nu mai revenim la ”protocolul” FRF, odată ce Sporttim a fost încă din martie 2020 atât far și lanternă cât și busolă și dreaptă călăuză prin meandrele manipulării ”alertei” mascaradei mondiale cu cozi de topor interne. 

A urmat și cea mai controversată fază a meciului, pe fondul unui joc slab, fază petrecută în minutul 30, un fault clar ca lumina zilei în careul clujenilor, comis de ardeleni. Ignea a centrat în stilu-i caracteristic din lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, Balgiu l-a ”curentat” pe Mera iar Rusandu a căscat gura că doar de aceea a fost delegat de onor FRF, lăsând jocul să curgă, oarecum chiar şi spre surprinderea unor jucători gazdă. Se fac cărțile încă din runda inaugurală?

Iar în locul unui eventual 1-1, 3-0 în nici 5 minute. Căci imediat a urmat o fază de contraatac, Blejdea a avansat glonţ pe flancul stâng și i-a pasat în centru – ușor lateral dreapta lui Albert Hofman, stâng de la 17 metri pe jos în stânga, fără șanse pentru portarul timişorean… 2-0 în loc de 11 metri.

Iar când e să se aleagă praful… Alte două minute, 3-0. O pasă greşită a lui Zaluschi, minge interceptată de Valentin Alexandru, pasă către Sergio Ribeiro, pătruns în careu și șutând de la 16 metri pe jos în stânga lui Pădurariu, pe centrul porții.

Poliştii nu s-au împăcat la revenirea de la vestiare cu acest rezultat ruşinos dar și oarecum mincinos, iar în minutul 49 au avut şansa de a reduce din diferență, prin Sofran, cu un şut de la 18 metri, pe jos, portarul gazdelor fiind nevoit să deturneze mingea în corner, fără rezultat după ce balonul a fost expediat de Mera pe lângă buturi. 

O bună oportunitate a avut si Pamfile, singur de la 8 metri lateral stânga, şutând însă paralel cu poarta. Mingea a ieşit lângă steagul de colţ al terenului.

Toma a efectuat două prime modificări iar primul şi ultimul cartonaş galben al meciului a fost primit de Octavian Ursu pentru un fault la centrul terenului asupra lui Alexandru, care avea să fie înlocuit două minute mai târziu, una dintre cele 5 schimbări la care a apelat Lincar din minutul 70, cu gândul și la etapa a II-a. Trei minute mai târziu Pîrvulescu fiind iertat de un cartonaş galben la un fault mai tare asupra lui Sofran.

Una peste alta, ”Poli” nu s-a regăsit la debut în colocviul studențesc de sub Feleac, examen picat și cu aportul centralului, eșec la scor de neprezentare şi ”lanternă roşie”, reflectând pe undeva deranjul fără capăt din fotbalul timișorean, unul cu vorbă multă – sărăcia omului, imixtiune politică și numiri politice, și nerealizări direct proporționale unor asemenea reflexe păguboase. Însă nici ”U” n-a fost cu mult mai brează, reflexie a stării generale de fapt din fotbalul mioritic, corigent lamentabil la lecții de coreeană, albaneză sau kazahă. Și-atunci la ce să te și aștepți din partea unor secund divizionare!?

Realitatea e că galeriile mai salvează aparențele în sportul rege carpatin, atât cât sunt lăsate și acestea să se desfășoare, cu îngăduință de la atotputernica ”stăpânire” gen arahat ori barnacâtdevoiosșităiossuntcamarxist și alți asemenea trepăduși ai crimelor în derulare împotriva umanității.

Rezultatele etapei I în Liga 2 și programul rundei a II-a, în care Politehnica va juca marțea viitoare de la ora 18 la Călărași, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

“Din păcate pentru noi este un debut cu stângul. Un joc în care în prima repriză nu prea am contat, în care am făcut greşeli mari individuale. În a doua repriză am încercat să echilibrăm jocul. Chiar l-am echilibrat, dar din păcate la finalizare nu prea am contat. Poate a fost şi trac la debut, în amicale am arătat cu totul altceva. Dar din păcate amicalele sunt amicale. Am jucat cu Liga 3, doar ultimul joc ce am mai jucat cu Ripensia. Din păcate nu am reuşit să avem atitudinea şi determinarea pe care am avut-o atunci. Iar acest lucru a contat”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

“Şi absenţele au contat. Lipsa lui Scutaru s-a simţit, lipsa lui Serediuc, aveam mai multe soluţii cu ei. Dar nu asta a contat până la urmă. A contat atitudinea noastră din prima repriză. Gol din aut pe organizare defensivă, pase la adversar, greşeli pe care nu le-am făcut până acum, dar iată, poate a fost prea mare presiune pe unii jucători şi acest lucru s-a văzut”, a mai spus Dorin Toma.

*

Universitatea Cluj: Micle – Gîț, Ispas, Gugu (cpt.), Mitrea – Dican (min. 70, Haită), Balgiu – Blejdea (min. 70, Pîrvulescu), Ribeiro (min. 77, Țurcan), Hofman (min. 86, Moraru) – Valentin Alexandru (min. 77, Voinea).

Antrenor principal : Erik Lincar.

Rezerve : Gorcea – Vomir, Taub, Novac.

Politehnica Timişoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Bocșan, Pamfile – Ignea – D. Radu (minutul 65, Andrei), R. Rus (min. 55, D. Benzar), Zaluschi (min. 55, Octavian Ursu), Bîrnoi – Axente (min. 77, Oanea).

Antrenor principal: Dorin Toma.

Rezerve: Devenish-Meares – Moțiu, Minteuan, Samuel Costea.

Au arbitrat: Rusandu – Laszlo (ambii Sfântu Gheorghe) şi Tunyogi (Zalău). Arbitru de rezervă: Ţiţii (Sura Mică / Sibiu). Observator de arbitri Szilaghi (Satu Mare); delegat de joc Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Politehnica a anunțat în această seară că Unibet este partener principalhttps://www.sspolitehnica.ro/politehnica-parteneriat/

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: