Gavra se desparte de Ripensia înaintea termenului de un an și jumătate convenit în februarie 2022. Luat la Politehnica

Mult n-a durat nici șederea lui Cristian Gavra la Ripensia Timișoara, cronica lipsă de continuitate din fotbalul românesc fiind detrimentală competitivității și nivelului performanței sportive, atât în plan individual cât și colectiv. Anul trecut, în 15 februarie 2022, clubul de pe Bega anunța semnarea unui contract valabil pentru un an și jumătate cu atacantul arădean care în 3 aprilie va împlini 30 de ani, însă, în continuarea numeroaselor despărțiri survenite la gruparea roș-galbenă în ultima lună și jumătate, ex-prim-divizionarul a plecat și el înainte de termen, în plină perioadă de pregătiri de iarnă.

O lună de zile îi mai desparte pe ripensiști de reluarea sezonului regulat în Liga 2, pe care-l vor aborda de pe unul dintre locurile de baraj pentru supraviețuirea pe scena secundă, printr-un meci acasă cu CS Unirea Dej, iar cert este că bănățenii vor fi lipsiți în sezonul de primăvară de aportul pivotal al fostului internațional juvenil și de tineret, care în alte vremuri manifesta o notabilă continuitate, nu mai puțin de 7 sezoane la nivel de seniori la Viitorul Constanța, ulterior la Gaz Metan Mediaș, Universitatea Cluj și Academica Clinceni, de unde sosea pe Bega, după ce juca la ilfovenii prim-divizionari în prima parte din ediția trecută de campionat.

De-atunci, Gavra a marcat de 3 ori pentru timișoreni, oferind și 7 pase de gol în cele 20 de apariții în tricoul Ripensiei, consistență conferită în avanposturile grupării de pe ”Electrica”.

Cristian Gavra a rămas pe Bega, dar la concitadina Politehnica, angajamentul fiind până în vară, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an. Atacantul nu este primul non-timișorean ajuns a juca la ambele secund-divizionare locale, așadar se poartă. Oricum, legitimarea se va produce după ridicarea interdicției de a transfera, cu care Politehnica s-a pricopsit spre finele anului trecut.

Ultimele rezultate din 2022 în Liga 2 și programul etapei a 17-a, prima din 2023, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. Momentan s-a reluat doar returul sezonului regulat în SuperLiga, arădenii remizând la Craiova. Rezultatele și programul viitor în elită, pe aceeași coloană.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: