Gazda arădeană tranșează în primele 25 de minute duelul fruntașelor și egalează la puncte liderul: Crișul Chișineu Criș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-1 (2-1)

Deși fără nici un gol marcat în precedentele jocuri acasă din Seria 8, chiar și învinsă fiind la ultima sa apariție pe teren propriu, 0-2 cu Progresul Pecica pe 18 septembrie, când suferea și unicul său eșec în noua ediție din Liga 3, vicecampioana arădeană a seriei a spart totuși gheața și pe gazonul cu care este cea mai familiarizată, în penultima rundă a turului în C8, cu ocazia primirii liderului, căruia i-a administrat întâia înfrângere, egalându-l la puncte în frunte. Printr-o răsturnare rapidă de scor, până în minutul 25, toate reușitele fiind din faze fixe: CS Crișul Chișineu Criș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-1 (2-1).

CS Crișul ajungea anul acesta la barajele de promovare în Liga 2, iar vicecampioana seriei și-a arătat valențele și în noua ediție din C8, câștigând pe linie toate deplasările, cu 1-2, 0-1, din nou 0-1 și 0-2 săptămâna trecută la Curtici, așadar fără a mai încasa vreun gol afară, însă fără a se bucura de vreun succes și pe teren propriu. Asta până astăzi…

Când, de la ora 15, în față i-a stat liderul imbatabil al seriei, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, pierzător a doar două puncte până acum, în precedenta deplasare în C8, la Dumbrăvița, unde remiza 2-2. 

Și se părea că timișenilor le-a prins bine pauza competițională de săptămâna trecută, când le-a venit rândul să stea în seria vestică, în minutul 5 liderul pregătit de Răzvan Leucă obținând o lovitură de la 11 metri pentru henţul comis de Nistor în careul de 16 metri la şutul puternic expediat de Bădăuță. Responsabil cu execuția a fost căpitanul echipei, Cosmin Mancaș, care a transformat cu sânge rece în stânga portarului Roșca, plonjat în partea dreaptă… 0-1  Luau oare bănățenii o opţiune serioasă la victorie şi în această etapă?

Foarte siguri pe ei, arădenii n-au fost de acord, luând totul de la început iar în minutul 8, la o lovitură liberă de la 22 de metri, Modan nimerind transversala. Vestitoare a egalării.

Survenită în minutul 15, când a venit rândul gazdelor să beneficieze de o lovitură de la 11 metri, după ce Hecsko a faultat în careu iar arbitrul nu a ezitat să indice punctul cu var. Execuție precisă în stânga lui Miklos şi Susan egala la unu.

Iar după numai 10 minute, în urma unei lovituri de colț expediată de Susan de pe stânga, Teședan a reluat cu capul recentrându-i lui Nistor, care a înscris tot cu capul, din apropiere: 2-1 la pauză după ce gazdele erau conduse.

Rezultat conservat până la final, Crișul înscriind primele sale goluri acasă în noul campionat și bifând primul triumf pe teren propriu. De reamintit, în finala barajului de promovare în Liga 2 pierdea acasă cu 0-2, remizând apoi 2-2 la cei din Șelimbăr…

Ghirozenii vor încheia turul acasă cu cei din Cermei, care au stat în acest weekend, pe când Crișul la juca la Periam. Programul etapei viitoare și rezultatele celei de-a opta în C8, pe coloana clasamentelor.

*

Crișul: Roșca (cpt) – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, Maneran – Modan, Teședan.

Rezerve la start: Pășcălău – Pasca, Popa, Giurgiu, Ciornei, Ciobotariu, Busuioc.

Antrenor: Adrian Abrudean.

Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos – Sporin, Hecsko, Stupu, Coroiu – Precup – Mancaș (cpt), Grancea, Jichici, Românu – Bădăuță.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Rezerve la start: Golban – Velcan, Rosuș, Paunchici, Iseini, Hissein, Trandu, Ehling, Cochințu.

Au arbitrat  Andrei Ţiţii – Emeric Tocai şi Bogdan Vasile (toţi din județul Sibiu). Observatori de arbitri: Dorin Voina; delegat de joc, Monica Sabolovits (ambii din Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: