Gazdele, 6 succese la limită în etapa a VI-a din Divizia D Timiș: rezultate, marcatori, declarații, echipe

O rundă a ligii a patra timișene cu mai multe rezultate strânse ca niciodată, nu mai puțin de 8 dintre cele zece întâlniri ale etapei a șasea, din weekend, încheindu-se la limită, șase dintre acestea în favoarea gazdelor. Astfel, doar CSO Deta, care a obținut a cincea victorie prin a dispune de singura formație încă fără niciun succes, Avântul Topolovățu Mare, s-a impus la o diferență ceva mai mare, 4-1, aspect valabil și pentru liderul invincibil CSC Peciu Nou, desprins la 1-3 la Mașloc. Lider căruia i s-a alipit în frunte, tot imbatabil, la egalitate de puncte și cu un singur gol primit în 9 ore de fotbal, CSM Lugoj, grație reușitei din restanța de la mijlocul săptămânii, la zero, și unui 1-0 astăzi, tot acasă. 

Privind în schimb și jumătatea goală a paharului după runda a VI-a, prin prisma spuselor celor care și-au vărsat oful, și nu neapărat strict cei învinși, arbitrajele ar fi lăsat de dorit la Liebling, Sânnicolau Mare și Tomnatic.

Una peste alta, 7 victorii acasă și 3 în deplasare, fără remize, cu 33 de goluri marcate, dintre care 19 de către gazde. De fapt, se joacă la… victorie, fiind mai puține remizele, doar 5 în total, decât cifra etapelor bifate: 6.

Triumfătoare în jocul restanță din cadrul etapei a 4-a, disputat miercuri de la ora 18 la Lugoj, la mijlocul săptămânii: CSM Lugoj – CS Progresul Ciacova 2-0 (1-0). Același Aziz Njifakue a deschis scorul în minutul 44 iar Marian Talpă a marcat și el la finalul reprizei, a celei de-a doua, în minutul 89.

Uvertura etapei a fost programată vineri, ieri de la ora 18, CSC Liebling – CSC Millenium Giarmata 2-1 (0-1), consemnare efectuată anterior, accesibilă aici.

Iar runda a continuat sâmbăta de la ore diferite, 11 și 17.

 CSM Lugoj – CS Timişul Şag 1-0 (1-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat de Beniamin Dobra în minutul 42, cu un șut pe jos de la 18 metri, lângă bară, în dreapta portarului. Încă un gol al lugojenilor în ultimele minute înaintea pauzei. Propulsându-i pe locul 2, la un singur… gol în urma fruntașei.

La fluierul arbitrului Elisei Balaj au jucat formațiile:

CSM Lugoj: Gârlea – Radak, Stoia, Roșie, Ionuț Mihoc – Mărmăneanu, Rațiu, Dobra, Tamaș, Talpă, Aziz.

Antrenor Arpad Laczko. 

Au mai jucat: Lakatoș, Giani Mihoc, Pop, Mario Akoa.

Pe bancă: Bota, Ilie, Maier, Bissaib Masinga, Pefoura.

Timișul Șag: Toma – Ștefan, Palade, Alin Buruiană, Volosciuc – David, Banu, Andreșoiu, Gh. Costescu, Gălan, Radu.

Antrenor Adrian Bungău.

Au mai intrat: Acheampong și antrenorul-jucător Bungău.

Pe bancă: Belteki, Daminuță, Gîltofeț, Bogdan Costea, Rus, Cojocar.

Marius Maier (presedinte secție CSM): ”Am întâlnit o echipă care s-a apărat bine, sporadic ne-a pus probleme, având o ocazie imensă de a egala în minutul 70. Noi nu am jucat ce am dorit. Ne-am creat câteva ocazii de a marca, cam puține pentru ceea ce ne dorim, dar victoria este meritată”.

Adrian Bungău (antrenor-jucător Șag): ”Meritam mai mult, dar fotbalul se joacă pe goluri. Am jucat bine în teren, chiar am avut o mare ocazie de a egala spre final. Dar ne-a lipsit golul. Un rezultat de egalitate era echitabil”.

Neînvinși sunt și fruntașii în verde-alb: ACS Voinţa Maşloc – CSC Peciu Nou 1-3 (1-2). Cea mai clară victorie în deplasare a etapei.

Marcatori:Robert Balint (min. 40), respectiv Răzvan Rus (min. 16), Alexandru Vlădic (min. 31) și Cristian Scutaru (min. 71).

Pentru liderul actual au jucat următorii: Daniel Trițoiu – Michel Rosenblum, Cristian Scutaru, Marius Matei, Robert Szalkai, Brian Filimon, Marco Giuricici, Narcis Voroș, Răzvan Rus, Denis Bud, Adrian Vlădic.

Au mai intrat: Bogdan Teslariu, Adrian Poparadu, Cornel Bud, Lucian Stoica.

Pe bancă: Ciprian Ștreangă, Valentin Ilaș, Alex Balica.

”Afară” au mai câștigat și elevii lui Chimiuc, aflați în trioul formațiilor la un punct în urma duoului fruntaș: CS Unirea Tomnatic CS Cocoşul Orţişoara 1-2 (1-1). 

Marcatori: Raul Duțu (min. 17), respectiv Alex Olar (min. 7) și Adrian Boghian (min. 84).

Jocul a fost întrerupt  în minutul 70, timp de 7 minute, marcatorul Olar accidentându-se. În cele din urmă si-a revenit.

Tomnatic: Bota – Antemie, Bilia, Manea, Duțu, Popa, Muscă, Măgulean, Timofte, Chistrugă, Baranyi – cpt.

Antrenor-jucător Dănuț Bilia.

Rezerve la start: Ciocani, Drăguș, Borneci, Șandru, Simion, Băcescu, Mangra.

Ortișoara: Puiu – Haiduc, Epure, Lutsch – cpt., Ordog, Ursu, Motreanu, Popovici, Dan, Olar, Ștefoni.

Antrenor Gheorghe Chimiuc.

Au mai jucat: Berecki, Boghian, Iseini, Panta, Balaci.

Pe bancă: Horvath.

Ghiță Chimiuc (antrenor Ortișoara): ”Am jucat pe un teren foarte bun, jocul a fost unul frumos, păcat de acea accidentare din minutul 70. Dar bine că nu s-a întâmplat o tragedie! Victoria noastră a fost meritată. Despre arbitri pot spune că au fost corecti, sincer îmi doresc numai asemenea arbitraje în deplasare”.

La sfîrșitul meciului, conducătorii clubului din Tomnatic cât și primarul localității, fiind în zona vestiarelor, le-au transmis arbitrilor că ”noi facem   mari sacrificii ca să ținem această echipă, aducând bani de acasă, să vă plătim baremul”, la care unul dintre asistenți, Radin, le-ar fi replicat că ”se c*** pe banii noștri”. Frumos după ce sau mărit baremurile pentru fluierași și observatori, bine mersi iată și calitatea lor lasă de dorit. Li s-a solicitat chitanță, nu au eliberat si nu au primit baremul, oficiali plecați cu buza umflată. Gazdele au acuzat arbitrajul.

Tot în deplasare s-a mai impus și o vicecampioană din liga a V-a de ”Județ”, la primele sale 3 puncte în ”D”, mărind astfel la 6 numărul echipelor cu câte o victorie după 6 runde, în rând așadar și cu ”studenții” învinși: CSU Universitatea de Vest – Steaua Roşie Variaş 0-1 (0-1).

Băieții lui Cosmin Belin au spart gheața în liga a patra, reușind prima victorie, și tocmai în deplasare, prin golul marcat de Petre Râmneanțu în minutul 3. Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Săcălaz.

Antrenorul Cosmin Belin a folosit următoarea formație: Marian Borta – Răzvan Erdman, Adrian Titu, Alex Grigoraș, Adrian Sabău, David Forgaci, Gabriel Voicu, Ionuț Bolborea, Andrei Cociu, Sebastian Marcu, Petre Râmneanțu.

Rezerve: Gheorghe Babana, Sorin Gabriel Voicu, Cosmin Florescu și Adelin Temu.

Antrenorul invingătorilor a declarat: ”De la meci la meci jucăm mai bine, creștem în valoare. În ultimele trei etape am pierdut la limită din cauza unor greșeli și astăzi am reușit să nu le mai repetăm. Drept urmare am izbutit un joc bun și am învins la o echipă mult mai tehnică și pragmatică decât a noastră. Sunt mulțumit de băieți și sperăm să continuăm tot așa cum am făcut-o astăzi”.

În rest, victorii acasă.

Chiar și în prelungiri: CS Progresul Gătaia – AFC Unirea Jimbolia 3-2 (1-1).

Marcatori: Alex Radovan (min. 23), Mihai Curdea în minutul 79 și Petre Gîtin (min. 90+2), respectiv Ionel Vînău (min. 43) și Adrian Cioată (min. 67).

CS Sînandrei-Carani – CS Comloşu Mare 1-0 (0-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat de Dragoș Croitoru în minutul 61, după o centrare perfectă a lui Alin Gîrz de pe flancul drept. Învingătorii, în trioul echipelor aflate la un punct de fruntașe, dublându-și avantajul la puncte în fața vizitatorilor învinși.

Scorul zilei, gazdele completând podiumul, pe când vizitatorii au preluat ”lanterna roșie”: CSO Deta – Avântul Topolovăţu Mare 4-1 (1-1).

Oaspeții au deschis scorul în minutul 3 prin Vasi Dzițac, detenii – deși fără antrenorul Ionuț Iacob, plecat în concediu dar suplinit cu brio de Florin Nohai, reușind să marcheze prin Denis Voin (min. 41) – autor al golului egalizator înaintea pauzei, Denis Grigore (min. 56), Florin Nanu (min. 75) și Dan Rațiu (min. 90+2).

La fluierul arbitrului Bogdan Gheorgheoiu au jucat formațiile:

Deta: Jigum – Grigore, Banac, Voin, Mîrzacu, Făgețan, Vlad, Ștefan, Pais, Peter, Nanu.

Au mai intrat: Mesterca, Strați, Rațiu.

Pe bancă: Margan, Roman, Roșus, Cincă și Florin Nohai.

Topolovățu Mare: Vlascici – Fechete, Băran, Nicola, Ticana, Dzițac, Iakab, Căpățână, Coiov, Cristescu, Lazea.

Antrenor Alin Muntea.

Au mai intrat: Tomici, Hrezdac, Turcin, Corjuc.

Pe bancă: Mitrache, Oprea, Cuclaros.

CS Unirea Sânnicolau Mare – CS Flacăra Parţa 4-3 (2-3): Gueye Ousmane două goluri, Flavius Tulcan și Daniel Galea (min. 84, din lovitură de la 11 metri), respectiv Radu Pârvulescu (min. 5), Ioan Făndel (min. 25), Andrei Cernat (min. 40).

Cea mai controversată fază a jocului s-a petrecut în minutul 79, când s-a acordat lovitură de la 11 metri, meciul fiind întrerupt câteva minute bune.

Flavius Ion (antrenor Flacăra Parța): ”Așa ceva nu am văzut în viața mea! A acordat fault la 20 de metri pentru gazde și apoi a mutat-o în careu și a dat 11 metri. Centralul a fost de toată rușinea. Ori arbitrii sunt slabi, ori suntem vânați, căci așa ni s-a întâmplat și la Mașloc. Nu mai știu ce să le spun jucătorilor. Cheltuim bani degeaba cu arbitrii, iar observatorii îi susțin. Sunt foarte dezamăgit, chiar muncim degeaba”.

Altă grupare sosită în ”D” care a smuls primele puncte: Gloria Moşniţa Nouă – Progresul Ciacova 2-1 (2-0).

Marcatori: Bogdan Andriuca (min. 15) și Cristi Melinte (min. 39), respectiv Cătălin Ștefănescu (min. 87).

Gazdele au ochit transversala de două ori, prin Cristi Melinte (min. 59) și Alex Neag (min. 73), iar oaspeții prin Vlad Nicoară în minutul 75. Răzvan Plopeanu a văzut cartonașul roșu în prelungiri (minutul 90+2), pentru două cartonașe galbene.

Dan Roman (antrenor Moșnița Nouă): ”Trei puncte importante, de moral pentru noi, și mergem tot înainte. Am jucat mai ofensiv față de meciurile anterioare. Astăzi am jucat bine și puteam închide jocul mai repede, după marile ocazii avute. De aia este fotbalul frumos, pentru că se joacă până în ultimul minut”.

Rezultatele, programul viitor și clasamentul la zi, pe rubrica datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: