A doua jumătate a returului ligii a IV-a judeţene, Divizia D Timiş, a început sâmbătă în nota de dominare a echipelor localnice, autoare a 6 victorii, dintre care 4 fără replică, opt din totalul celor 13 goluri ale formaţiilor vizitatoare fiind înscrise de unica grupare oaspete câştigătoare „afară”, CSC Peciu Nou, secund clasată profitând de semieşecul liderului din Lugoj la Liebling, în una dintre cele două remize ale etapei a 30-a. Cu o cronică de la faţa locului a întâlnirii de la Liebling revenim imediat, dar mai întâi turul de orizont peste runda cu 24 de goluri ale gazdelor, trăgându-şi partea leului.
Surpriza rundei intrării în a doua jumătate a returului din sezonul de primăvară s-a înregistrat la Liebling, unde gazdele au încheiat la egalitate cu liderul CSM Lugoj. Altfel, în plan individual, jucător al etapei a fost Ioan Făndel, cu 5 goluri marcate pentru secund clasata din Peciu Nou în poarta gazdelor din Topolovăţu Mare, în vreme ce Osman Gueye a semnat un hat-trick pentru Unirea Sânnicolau Mare.
Aşadar doar două remize, ambele la unu, ambele în sudul judeţului.
Progresul Gătaia – CS Timişul Şag 1-1 (0-1).
Înainte de toate, premergător începerii meciului, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celui care a fost ani buni viceprimar al Timişoarei, Adrian Orza, stins şi acesta subit din viaţă la numai şi numai 54 de ani, mult prea vremelnic şi prematur, absolut anormal, nefiresc şi deloc natural, într-un tot mai lung şir al deceselor înainte de vreme.
Dar astea-s urmările „schemei de tratament” cu „măsuri” de impunere Stupid-19 din 2020, ca pretext „sperietoare” pentru mai facila convingere ulterioară a populaţiei că ar avea cumva nevoie de aşa-zisul „vaccin” înţepat fără rost şi detrimental sistemului imunitar uman în 2021.
Intuind pericolele, Sporttim a avertizat de la începutul lui 2020 pe toate căile posibile şi cu putinţă că urzeala Stupid-19 este doar o parşivă diversiune pe piste false, avertizând opinia publică tocmai pentru a preveni suflarea lumii sportive a nu se duce pe fentă, adică a nu înghiţi „măsurile” totalitariste dovedite între timp a fi in corpore cât se poate de rele, cu impact negativ asupra sănătăţii publice, „măsuri” pe post de perverse pretexte „sperietoare” din partea „sistemului”, pentru a putea ulterior aplica şi mai parşivele „arme albe” ale inoculării, absolut nimic altceva decât o armă biologică, iar termenul de armă este eminamente corect, întrucât produsul a fost astfel solicitat de către intermediari interesaţi a fi fabricat din şi în legătură cu complexul industrial militar, solicitat aşadar explicit a fi prefabricat ca armă, iar arma are un singur rol, acela de debilitare, parţială sau letală, cu efect subit ori lent.
Iar pe când, doar ca parte a înfricoşării generale a populaţiei, şi lumea fotbalului era ţinută fără absolut niciun rost pe tuşă, Sporttim avertiza repetitiv că totul e doar o farsă de cele mai mari proporţii în istoria omenirii, Stupid-19, fiind însă şi destui aceia care din păcate ignorau avertismentele şi chiar luau în derâdere aceste informaţii, fără a avea discernământul încât să-şi poată da seama că datele furnizate sunt pertinente şi că publicaţia este de partea binelui oamenilor în general şi al sportului în particular, ale cărui interese le apăra prin a lansa SOS după SOS, iar mulţi chiar au încuviinţat „măsurile” şi sfaturile mincinoasei „campanii de vaccinare”, efectele şi consecinţele „schemelor de tratament” începând deja a se face făţiş resimţite.
Am prevestit şi avertizat, dar n-am prea fost luaţi în seamă, ci pe alocuri la ochi, „de sus”, batjocoriţi şi întrebaţi cum de ne-am ocupa cu aşa ceva, unde „nu ne-ar fierbe oala”, însă iată că primele efecte ale opţiunii oamenilor încep a se vedea.
Sporttim atrăgea atenţia din două motive majore, prin a avertiza în privinţa diversiunilor pe pielea sănătăţii publice şi a vieţii sociale.
Şi anume, unul – tocmai pentru că sportul în general şi fotbalul în particular erau târâte parşiv şi degeaba pe margine.
Iar cel de-al doilea, tocmai pentru că presa generalistă care ar fi trebuit în mod normal să tragă din plin toate semnalele de alarmă, căci şi despre informaţiile reale legate de sănătatea publică ar trebui să se ocupe – acesta fiindu-i obiectul de activitate, nu şi-a făcut absolut deloc datoria, ba din contră, „cumpărată”, mituită, coruptă şi „vândută” fiind, doar a manipulat propagandistic prin a dezinforma pe liniile comunicatelor oficiale ale „sistemului”, atât şi nimic mai mult, aidoma unui papagal, împingând implicit oamenii spre decese premature prin a-i speria cu necesitatea respectării „măsurilor” şi a înţepăturilor „sigure şi eficiente”.
Iar infarctul tot pe lista nesfârşită a efectelor adverse „măsurilor” şi inoculărilor este.
Iar Sporttim bineînţeles că nu s-ar fi „băgat în seamă” la început de 2020, asta dacă presa generalistă, care în mod normal ar fi trebuit să acopere cu responsabilitate asemenea aspecte, ar fi procedat deontologic în slujba informării corecte a cititorului, căci aceasta-i menirea jurnalismului, şi n-ar fi făcut din nefericire pe trâmbiţa-trompetă a propagandei manipulative din partea „sistemului”, răspândind dezinformarea. Implicit, cineva trebuia să se sesizeze din oficiu şi să preia rolul de a înfăţişa şi adevărurile nespuse în „naraţiunea oficială”.
Acestea fiind zise – iar Sporttim le-a zis chiar pe toate clar şi la obiect de la început de 2020, informativ din surse pertinente, solitar din nefericire în România, odată jocul început, Octavian Drăghici a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 24, elevii lui Flavius Ion egalând cu 9 minute înainte de final, prin golgheterul echipei, Aleksandar Radovan.
CSC Liebling – CSM Lugoj 1-1 (1-1).
Liderul a deschis scorul în minutul 11, prin Răzvan Rus, iar gazdele au egalat prin Marius Semeniuc (min. 45).
Autorul golului egalizator a fost imediat eliminat de arbitrul Gaitin, după ce i-a spus „vedeţi ce am la picior, până şi jambiera este ruptă!”, văzând al doilea cartonaş galben. Nu centralul a văzut jambiera, ci marcatorul cartonaşul, exagerată fiind măsura disciplinară din partea arbitrului.
Altfel, tot Răzvan Rus, autor al deschiderii de scor, a ratat pe de altă parte desprinderea, irosind o lovitură de la 11 metri la 0-1, în minutul 17.
Revenim cu cronica şi fotografiile de la Liebling, într-o consemnare separată.
AS Avântul Topolovăţu Mare – CSC Peciu Nou 1-8 (1-5): Armin Şultz, respectiv Ioan Făndel 5 goluri, Marco Enciu, Goran Paunchici şi Adrian Vlădic.
Cu acest succes clar, coroborat cu remiza obţinută de cei din Liebling în faţa liderului, elevii lui Sorin Gheju s-au apropiat la două puncte de lugojeni, relansând campionatul, înaintea ultimelor 8 etape.
CS Sânandrei-Carani – CS Progresul Ciacova 5-0 (0-0): Dragoş Croitoru, Daniel Buzdugan, Deian Pecarov, Andrei Hodiş şi Dan Silaghi, care a ajuns la „cota” 29 de goluri.
CSO Deta – CS Millenium Giarmata 4-1 (1-0): Florin Nanu (min. 10), Alin Mihali (min. 73), Patrick Peter (min. 78) şi Mihai Rosuş (min. 90+4), respectiv Adrian Ştefan (min. 67).
CS Unirea Sânnicolau Mare – CS Cocoşul Orţişoara 4-2 (2-0).
Înainte de joc s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Tudor „Raţă” Iacob, fost component al echipei în perioada 1975-1985, trecut prematur în nefiinţă la vârsta de 70 ani. Decedează oamenii vremelnic pe capete, adevăr inconvenabil în umbra căruia însemnătatea fotbalului păleşte tot mai mult în semnificaţie, coborând în derizoriu, la „şi altele”.
Alexandru Nicolae Pârlăgeanu a reuşit primul hat-trick în acest eşalon, completat de Osman Gueye, respectiv Bogdan Rusu cu două goluri.
ACS Voinţa Maşloc – AS Steaua Roşie Variaş 5-0 (1-0).
Victorie la zero obţinută de elevii pregătiţi de Remus Steop, autori ai golurilor fiind portarul Cosmin Amarinei – din lovitură de la 11 metri, Remus Barburescu de două ori, Claudiu Sturza şi Patrick Niţă.
CS Universitatea de Vest din Timişoara – CS Flacăra Parţa 1-0 (1-0).
Unicul gol al meciului a fost marcat de Ionuţ Vucea în minutul 14.
CS Comloşu Mare – AS FC Unirea Jimbolia 2-0 (0-0).
Dubla juniorului Cosmin Pau a consfiinţit o nouă victorie pentru echipa pregătită de antrenorul-jucător Marcel Bota.
Echipa AS Gloria Moşnţța Nouă a stat în această etapă, iar săptămâna viitoare urmează o altă rundă intermediară, a 31-a. Weekend-ul viitor, etapa a 32-a.
*
Clasamentul golgeterilor Diviziei D Timiş după etapa a XXX-a
În frunte, cu 34 de goluri, Florin Nanu, de la CSO Deta.
30… Aziz Njifakue (CSM Lugoj), Bogdan Moroşan (Millenium Giarmata)
29… Dan Silaghi (Sânandrei-Carani)
22 goluri… Daniel Adrian Cioată (CSM Lugoj, ex-Jimbolia), Deian Pecarov (Sânandrei-Carani ex- Comloşu Mare)
20 goluri… Ousmane Gueye (Unirea Sânnicolau Mare), Patrick Niţă (Maşloc)
19 goluri…Ionuţ Vucea (Universitatea de Vest din Timişoara)
17 goluri… Răzvan Rus (CSM Lugoj, ex-Peciu Nou)
16 goluri…Bogdan Andriucă (Moşniţa Nouă), Ioan Făndel (Peciu Nou, ex- Parţa)
13… Alexandru Nichiforel (Liebling), Cosmin Saizu (Voința Maşloc)
12 goluri… Flavius Tulcan (Unirea Sânnicolau Mare), Octavian Drăghici (Timișul Șag)
11 goluri… Adrian Sevici (Giarmata),Andrei Cărăbaş (Universitatea de Vest din Timişoara), Dan Roman (Moşniţa Nouă), Daniel Galea (Unirea Sânnicolau Mare), Alexandar Radovan (Gătaia)
10 goluri… Răzvan Banu (Şag), Petre Râmneanţu (Variaş), Andrei Luca (Ciacova), Cristian Tăbăcaru (Ciacova)
9 goluri… Adrian Dan (Orţişoara), Denis Bud (Peciu Nou), Răzvan Onosă (Giarmata), Tomas Cozma (Unirea Sânnicolau Mare)
7 goluri… Petre Rădulescu (Liebling), Lucian Oprea (Giarmata), Marius Toma (Timişul Şag, ex-Comloşu Mare), Răzvan Piţigoi (Universitatea de vest din Timişoara, ex-Peciu Nou), Marco Giuricici (Peciu Nou), Răzvan Gălan (Gătaia, ex-Şag), Robert Anton (Jimbolia), Dacian Bârză (Şag, ex-Comloşu Mare), Florin Natanticu (Gătaia), Marco Enciu (Peciu Nou)
6 goluri… Florin Schipor (Gătaia), Adrian Gheorgheoiu (Jimbolia), Cosmin Florescu (Variaş), Flavius Lazea (Topolovățu Mare), Denis Ştefoni (Orţişoara),Ovidiu Radu (Liebling ex-Șag), Darius Buzdugan (Variaș), Dragoş Croitoru (Sânandrei-Carani), Marius Semeniuc (Liebling), Adrian Vlădic Peciu Nou ex- Orțișoara)
5 goluri… Alin Gîrz (Carani), Zoran Radu (Sânandrei-Carani), Mihai Hurdea (Gătaia), Cosmin Mânecan (Comloşu Mare), Alex Maier și Beniamin Dobra (CSM Lugoj), Răzvan Trandu (Maşloc, ex-Comloşu Mare), Sergiu Iorgovan (Ciacova, ex-Parţa), Cristian Scutaru (Peciu Nou), Narcis Voroş (Peciu Nou), Vasile Dziţak (Topolovăţu Mare), Caius Marta (Giarmata), Cătălin Ştefănescu (Ciacova), Dan Raţiu (Steaua Roşie Variaş, ex -Deta), Valentin Ilaş (Peciu Nou). Sebastian Lobonea (Topolovăţu Mare, ex-Maşloc), Răzvan Plopeanu (Moşniţa Nouă), Flavius Cristescu (Topolovăţu Mare), Ilyassou Kouraogo (Lugoj), Doru Sabău (Parța), Andrei Ciobănică (Unirea Jimbolia), Laurențiu Berar (Parța), Ruben Matiş (Moşniţa Nouă), Cosmin pau (Comloșu Mare)
4 goluri… Ciprian Palade (Şag), David Periat (Liebling), Florin Călin (Gătaia), Bogdan Centea (Carani), Cătălin Crişan (Maşloc), Alex Rus (Şag), Ifeany Anagor (Sânandrei-Carani), şi Răzvan Popovici (Cocoşul Orţişoara), Mihai Olariu (Universitatea de Vest din Timişoara), Andrei Hodiş (Sânandrei-Carani), Remus Barburescu (Mașloc), Patrick Peter (Deta)
3 goluri… Andrei Cernat (Parţa), Raul Peţiu (Liebling), Florin Schipor (Gătaia), Alin Pîrjol (Maşloc), Marco Panta (Orţişoara), Mihai Dragoş (Maşloc), Cristian Melinte (Moşnţța Nouă), Lucian Stoica (Peciu Nou), David Forghici (Variaş), Alexandru Olar (Orţişoara), Adrian Bungău (Şag), Tobias Tamaş (Lugoj), Daniel Nicolaescu (Parţa), Robert Balint (Maşloc), Miroslav Radak (CSM Lugoj), Denis Dorobanțu (Parţa), Andrei Manoliu (Unirea Sânnicolau Mare), Răzvan Gălan (Gătaia), Darius Apro (Gătaia), Giany Pascu (Comloșu Mare), Ionuț Mihoc și Mihai Pop (ambii Lugoj), Petru Gîtin (Gătaia), Florin Olariu (UVT).Ionel Vînău (Jimbolia), Narcis Damian (Deta), Andrei Titu (Variaș), Alexandru Pîrlăgeanu (Unirea Sânnicolau mare), Andrei Ștefan (Giarmata).
203 jucători sunt pe lista marcatorilor, cel de-al 200-lea marcator în ordine cronologică în acest campionat devenind Cristian Podină în etapa a 27-a, cu o „dublă”. Echipa cu cei mai mulţi jucători care au înscris, cea din Peciu Nou (17), CSM Lugoj având 16 marcatori, CSC Liebling tot 16, iar Voinţa Maşloc, Sânandrei-Carani şi Cocoşul Orţişoara câte 15.
Au fost suspendaţi Gabriel Voicu, Eduard Grigoraş şi Adrian Boghian (toţi de la Variaş) pe câte 3 etape şi penalizaţi sportiv cu 500 de lei, Marius Sabac (Ciacova) tot pe 3 etape şi „ars” cu 500 de lei, Cosmin Şuşman (Ciacova) la fel, 3 etape şi 500 de lei, precum Adrian Dumitru Negruţ – 3 etape şi 500 de lei. Au mai fost suspendaţi o etapă un număr de 5 jucători.