Gazdele și oaspeții își împart victoriile în etapa a 12-a în Divizia D Timiș: rezultate, marcatori, echipe, declarații. Joc întrerupt la Mașloc de un meleu

Localnicii au câștigat 4 întâlniri la câte 3-4 goluri diferență în runda a XII-a din campionatul ligii a patra timișene, vizitatorii impunându-se în alte 4 partide la câte unul-două goluri diferență, la limită triumfând liderul CSM Lugoj la capătul unei dispute ”cu cântec” la Mașloc, în vreme ce un meci a fost amânat. Rezultatele tehnice și programul viitor, pe coloana tradițională, a clasamentelor actualizate, iar mai jos detaliile. 

Unei etape a 12-a a Diviziei D Timiș cu victorii detașate acasă dar și succese în deplasare ale fruntașelor. 

ACS Voinţa Maşloc – CSM Lugoj 1-2 (0-1)

Marcatori: Darius Buzdugan (min. 90+4, din lovitură de la 11 metri), respectiv Aziz Njifakue (min. 14) și Kouraogo Ilyassou (min. 90+3).

Din minutul 68, oaspeții au rămas în 10 jucători, juniorul Loren Stoia fiind eliminat pentru două cartonașe galbene. 

În prealabil, în prima repriză, în minutul 36, jocul a fost întrerupt timp de 3 minute, întrucât s-a format un meleu la mijlocul terenului, pe suprafața de joc pătrunzând aproape toate rezervele ambelor echipe, și nu mult a lipsit să se iște o bătaie generală. Apoi, inclusiv oamenii de ordine au calmat spiritele. După această întrerupere, antrenorul cu portarii al vizitatorilor, Gabriel Bota, a văzut cartonașul roșu, atât considerând necesar arbitrul Alin Botaș, care a avut câteva decizii care au nemulțumit ambele grupări.

Ioan Coman (Mașloc): ”Trebuie să aducem la teren un preot, chiar se repetă, ratăm foarte mult. Astăzi am avut situații clare de a marca și ei au două ocazii și înscriu. Așa s-a întâmplat cu Șagul, la Jimbolia, etcetera. N-am ce să mai comentez…”

Marius Maier (Lugoj): ”Nu meritam să câștigăm, înțeleg că toți vor să bată liderul, dar nu am înțeles ce a fost. Arbitrul nu a fluierat unele decizii, așa cum au fost sancționați jucătorii mei, tolerând gazdelor jocul mai tare. După meciul de astăzi ne-am dat seama că nu putem promova, este mult prea greu. Gazdele au avut trei mari ratări, imense.”

Urmăritorii au răsturnat scorul într-un duel fruntaș și în sezonul trecut: CS Comloşu Mare – CSC Peciu Nou 1-3 (1-2).

Marcatori: Tiberiu Matei (min. 28), respectiv Răzvan Rus (min. 38, 43) și Valentin Ilaș (min. 85). În minutul 42, Răzvan Rus a ratat o lovitură de la 11 metri.

O altă formație din zona fruntașă a învins în deplasare, pe terenul unei codașe: AS Avântul Topolovăţu Mare – CS Millenium Giarmata 0-2 (0-1).

Marcatori: Bogdan Moroșan (min. 53) și Silviu Francescu (min. 81).

S-a mai impus pe teren advers și o nou-promovată: CSU Universitatea de Vest din Timișoara – Gloria Moşniţa Nouă 0-1 (0-1).

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 18, după o centrare din corner, executat de Plopeanu spre bara a doua, mingea ajungând la Melinte, care, cu capul, a recentrat în fața porți iar ”vulpoiul” Dan Roman a înscris cu latul din apropiere, gol de trei puncte pentru a doua victorie a Gloriei din acest campionat.

La fluierul arbitrului Bogdan Gheorgheoiu au jucat următoarele formații:

CSU UVT: Andrei Filip – Andrei Stănilă, Alex Contescu, Ioan Popa, Florin Olariu, Alex Baladoc, Mihai Olariu, Moses Wamala, Andrei Cărăbaș, Mihai Jorza, Ionuț Vucea.

Antrenor: Emanuel Pătrașcu.

Au mai intrat: David Hotca, Denis Gura, Vlad Bâte.

Pe bancă: Raul Vărzaru, Sebastian Andrei, Mohamed Bousnobra, Denis Lupulescu, Lorin Beker, Horia Chiș.

Gloria Moșnița Nouă: Ionuț Mercescu (cpt) – Cristian Petric, Daniel Crișan, Mircea Șchiopu, Alin Cazimir, Paul Ungureanu, Alexandru Petrea, Răzvan Plopeanu, Cristian Melinte, Dan Roman, Bogdan Andriucă.

Antrenor-jucător: Dan Roman.

Au mai intrat: Claudiu Mariș, Dumitru Sandu, Andrei Seregan.

Pe bancă: Răzvan Untaru, Claudiu Pane, Iustinian Grosu, Daniel Rad.

Autorul golului, antrenorul-jucător Dan Roman a mărturisit că e ”foarte bucuros de aceste trei puncte obținute astăzi în fața celor de la UVT, toți jucătorii au jucat foarte bine, s-au mobilizat exemplar și merită felicitări. Ca niciodată au fost toți prezenți la joc, nu a lipsit nici unul. Felicit gazdele pentru organizare și pentru terenul de joc care a fost foarte bun. Pe un asemenea teren să tot joci. Sperăm să o ținem tot așa. Arbitrajul a fost foarte corect!”

S-a înregistrat și o remiză, nou-promovații egalând în fiecare repriză pe terenul unei echipe de podium în campania trecută: CS Flacăra Parța – AFC Unirea Jimbolia 2-2 (1-1). 

Marcatori: Ioan Făndel (min. 15, 90+1), respectiv Ionel Vânău (min. 43) și Daniel Cioată (min. 90+3).

Victoriile acasă.

CS Unirea Sânnicolau Mare – CS Timișul Șag 5-2 (2-1). 

Marcatori: Flavius Tulcan (min. 15), Ciprian Palade (min. 41) – autogol, Daniel Galea (min. 79), Marco Contescu  (min. 80) și Osmane Gueye (min. 90+3), respectiv Răzvan Banu (min. 35) și Ciprian Palade (min. 55).

În minutul 70, la 2-2, Răzvan Banu a ratat o lovitură de la 11 metri, mai bine spus portarul Alex Timiș a respins mingea în corner.

Au fost eliminați apoi de pe teren trei jucători, și anume Emanuel Michi (min. 76) și Osmane Gueye (min. 90+3) de la gazde, respectiv Alin Buruiană (min. 76).  

Chiar stupidă eliminarea jucătorului de culoare, pentru că, în bucuria marcării golului, a părăsit terenul de joc pentru fotografii pe aparatul mobil cu copiii care l-au încurajat. Într-o societate cu capul pe umeri și care are habar pe ce lume trăiește, copiii nici n-ar avea ce să atingă asemenea dispozitive, cel puțin până la absolvirea liceului, dar din contră, în decăderea generală actuală tocmai părinții sunt primii care se înghesuie să le pună în palme inamicul subtil și invizibil, se întrec care să achiziționeze aparatura mai fistichie, din vanitate, ego, mândrie deșartă, câte și mai câte slăbiciuni lumești. Vai de ochii și materia cenușie a acestor victime inocente, căci viața-i lungă. Iar nivelul conștiinței individuale și colective, la cote mai alarmante ca niciodată în această așa-zisă ”civilizație” tinzând întins spre realimentarea sub alte forme a epocii de piatră. 

Flavius Sitaru (Unirea Sânnicolau Mare): ”Pe un teren foarte bun, cei peste 100 de copii de la cele două Școli Gimnaziale din oraș i-au încurajat tot timpul pe băieții noștri și i-au purtat spre victorie, care – după părerea mea – este una meritată. Mă bucur că am câștigat, Zeița Fortuna a fost de partea noastră, că de mult timp nu am reușit să învingem Șagul la noi acasă. Doresc să menționez arbitrajul – a fost impecabil, iar chiar dacă nu aș fi câștigat, tot așa spuneam.”

Adrian Bungău (Șag): ”O înfrângere pe care nu o meritam. Au fost două reprize diferite, chiar am avut meciul în mână, am ratat și un 11 metri la 2-2. De aceea fotbalul este frumos, nu câștigă cel care are multe ocazii de gol.”

CSO Deta – CS Progresul 1931 Ciacova 4-0 (2-0)

Marcatori: Florin Nanu (min. 31, 36), Patrick Peter (min. 77) și Nicu Făgețan (min. 89).

Ionuț Iacob (antrenor Deta): ”Un meci controlat în întregime de noi, scorul este mic după ocaziile avute. Sunt mulțumit de băieți, la cum au evoluat astăzi.”

CS Sînandrei-Carani – CS Cocoșul Orțișoara 4-1 (2-0).

Marcatori: Dan Silaghi (min. 39, 62), Alin Roșu (min. 43) și Alin Gîrz (min. 86), respectiv Adrian Dan (min. 90+5).

Narcis Petre (antrenor Carani): ”Este o victorie pe care, sincer, nu o anticipam la un asemenea scor. Am întâlnit o echipă bine pregătită, care nu a avut fundașii centrali. Le doresc succes în continuare!”

Ghiță Chimiuc (antrenor Orțișoara): ”Victoria lor este pe deplin meritată, au jucători foarte buni, care au jucat în liga a doua și a treia. Îi felicit pentru joc, în schimb noi am jucat slab, și nu este o scuză că mi-au lipsit 4 titulari.”

CSC Liebling – Unirea Tomnatic 5-1 (2-1)

Marcatori: Alex Nichiforel (min. 27, 78), Raul Pețiu (min. 34), Petre Rădulescu (min. 53) și Andrei Manea (min. 94), respectiv Mario Antemie (min. 10).

Au jucat formațiile:

Liebling: Claudiu Martescu – Ovidiu Semeniuc (cpt), Sorin Oneț, Cristian Petri, Marius Semeniuc, Adrian Butura, Alex Nichiforel, Marius Ștreango, David Periat, Raul Pețiu, Petre Rădulescu.

Antrenor: Cosmin Goia.

Au mai jucat: Paul Dănilă, Dragoș Cătău, Andrei Manea.

Pe bancă: Thomas Toth, Sebastian Orbulescu, David Covaciu.

Tomnatic: Ioan Ciocani – Mario Antemie (cpt), Dănuț Bilia, Alexandru Manea, Raul Duțu, Cristian Popa, Marian Borneci, Marco Muscă, Petru Măgulean, Marian Simion, Alexandru Baranyi.

Antrenor-jucător: Dănuț Bilia.

Au mai jucat: Bogdan Pînzaru, Denis Dan, Gabriel Drăguș, Dragu Șandru.

Pe bancă: Marco Bota.

Cosmin Goia (antrenor Liebling): ”O victorie muncită, noi ne-am prezentat la teren și am fost pregătiți să câștigăm acest joc pe dreptunghiul verde. Pe noi nu ne interesează dacă ei se retrag sau nu. Băieții merită felicitări pentru atitudine și pentru cele trei puncte reușite.”

Jocul CS Progresul Gătaia – AS Steaua Roșie Variaș a fost amânat și reprogramat pentru 26 octombrie de la ora 16.

Au fost suspendați pentru cartonașul roșu încasat în etapa trecută Alexandru Macedolean (Steaua Roșie Variaș) – pentru 3 etape si 500 de lei penalitate sportivă, Alexandru Dincă (Sânandrei-Carani) pe două etape și 500 de lei, și Valentin Danci (Gătaia) o etapă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: