Gheață spartă în iunie: Solventul după 720 minute, Iurea cinci!

Marian Iurea a marcat 5 goluri în victoria echipei sale, prima după 720 de minute de amar, într-un joc disputat în etapa a 27-a din Campionatul Judeţean Timiş: A.S. Solventul Timisoara – A.S Unirea Ghilad  7-0 (3-0).

Chiar dacă terenul a pus piedică şi jucătorilor Solventului, fiind tare şi denivelat, jocul a decurs numai la poarta Unirii Ghilad, şi în sfîrşit, după 720 de minute de aşteptare, elevii pregătiţi de Anton Iovan au reuşit o victorie clară, ce ne scuteşte de orice comentarii, cu toate că scorul putea fi şi mai mare, dacă nu ar fi existat ocaziile nonşalant risipite.

Gheaţa a fost spartă la peste 28 de grade chiar din minutul 6, centrarea lui Enache, de pe dreapta, fiind fructificată de Marian Iurea cu capul, sub transversală, din 6 metri.

Salamandra golurilor a continuat cu acelaşi jucător la pupitru, care pâna la pauză a mai înscris de două ori, în minutul 16, în urma unui contraatac singur cu portarul, și în minutul 29, în urma unui cornel executat ca la carte de Tiron.

Nu putem trece cu vederea faza din minutul 36, când același Iurea a scăpat singur cu portarul, a fost luat „pe sus, cu tot cu fulgi”, fără însă ca arbitrul să acorde penalty, cum se cuvenea, lăsând în schimb jocul să continue, cu toate că ambii jucători au fost făcuți K.O. După aceea a acordat lovitură de colț, rămasă fără rezultat.

Iar până la pauză Luță a trimis balonul în transversală, având poarta goală în față, la 10 metri, după ce l-a driblat și pe portar…

La reluare, gazdele au fost și mai hotărâte să înscrie cât mai multe goluri, reușind însă doar alte 4 până la finalul meciului. Mai întîi, în minutul 52, cînd Valentin Mena a înscris printr-un șut plasat din 16 metri, la colțul lung, ridicând scorul la 4-0. L-a majorat cu cinci minute mai târziu același Marian Iurea, acesta reușind a 4-a boabă, eroul meciului.

În minutul 70, noul intrat pe teren Marius Presură, servit ca la carte de veteranul Bagiu, a plecat nestingherit spre poartă, l-a driblat și pe portar, și a înscris în poarta goală. Scorul final l-a stabilit același Iurea, care și-a făcut numărul după ce a driblat și portarul și a înscris în poarta goală. Iar cu 2 minute înainte de final oaspeții puteau înscrie golul de onoare dar șutul puternic din lovitura liberă de la 20 de metri executat de Daniel Turcuș a fost respins în corner de Cosmin Alexa, la debutul său în poartă, acesta fiind jucător de câmp.

Solventul Timişoara: Cosmin Alexa – Vlad Cristea (min 89 Vlad Tecău), Iulian Tăut, Claudiu Tiron, Emilian Georgevici, Florin Luța, Marian Iurea, Cristian Enache(min 55 Marius Presură), Valentin Mena(min 70 Flavius Iftode), Zoltan Fulop(min 80 Daniel Bujor). Antrenor Anton Iovan.

Unirea Ghilad: Claudiu Momir – Aurel Vițan, Florin Sterle, Cosmin Onea, Raimund Singer, Marius Meszaroș, Daniel Turcuș, Ciprian Meszeșan, Sergiu Khun, Marius Regep, Alexandru Guliaș. Antrenor Florin Bugariu și Ionel Bugariu.

Arbitri: Macedolean Alexandru – Lazăr Cristina și Ovidiu Semeniuc. Observatori: Petre Făniță și Marcel Romanescu.

La cald… Anton Iovan (antrenor Solventul): „În sfarșit a rasărit soarele și în grădina mea. Dacă nici pe aceștia nu îi băteam, desființam echipa, mă lăsam de fotbal și mă duceam la oi. Ați văzut ce ne-a facut arbitrul la 7-0, am avut 3 de 11 metri clare și nu le-am primit, aşa cum meritam, dar totuși am trecut peste aceste defavoruri și am cîștigat detașat. Nici nu îmi vine să fac deplasarea în etapa următoare, la Murani, căci știu ce voi păți, dar sper sa mă înșel. Felicit pe asistentul Ovidiu Semeniuc, care a fost corect, faţă de ceilalţi, nu mai vreau să comentez”.

Titi Nicolae (vicepreședinte Unirea Ghilad): „Am făcut deplasarea doar cu 11 jucători, fără nici o rezerva. Am avut și 5 jucători accidentați, am jucat slab. Dacă tot așa continuăm și în campionatul viitor, sigur vom retrograda. Noroc am avut că am cules puncte în tur, căci altfel era vai de capul nostru”.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 1

 


Alte articole legate de acest subiect: