Gheju, înger şi demon pentru CFR, egalată târziu din penalty

FC Chişoda şi-a menţinut invincibilitatea după etapa a cincea din Divizia D Timiş, egalând din penalty cu zece minute înainte de final în fieful nou-promovatei vişinii care nu se descurcase în prealabil acasă nici cu lidera CSM Lugoj, dar oaspeţii, cu Răzvan Riviş înlocuit pe fondul oboselii, au avut nevoie de ţâşnirea lui Sas spre poartă, la şase minute după ce era introdus în joc, fază în care ceferiştii încasau primul dintre cele două cartonaşe roşii: 1-1 (0-0).

„În week-end nu pierdem”, enunţa optimist Florin Bugar după eşecul din intermediara cu CSM Lugoj, 0-3 în precedentul joc acasă, care era contrabalansat sâmbătă trecută de un clar 3-0 la Jimbolia, dar antrenorul vişiniilor a încheiat sâmbătă prin a regreta ratările lui Sorin Gheju, cel care deschidea scorul în minutul 53, cât şi prin a fi frustrat de maniera de arbitraj.

După o "dublă" la Jimbolia, secundul Gheju a deschis scorul dar a şi ratat alte două ocazii, la 1-0

Revenind la patru jucători pe linia defensivă, inclusiv cu „turnul de control” Daniel Oberşterescu, bandajat la cap de pe vremea eşecului cu lugojenii, CFR a tremurat în debut dintr-o fază fixă, Glava ochind de la 15 metri lateral stânga bara de la colţul scurt, iar apoi la o a doua centrare-lansare expediată tot de pe stânga de Riviş, la care Dochiţa, partenerul său de atac, a pus doar un nonşalant lat moale: în braţele portarului.

Replica gazdei nou-promovate a fost palidă, Constantin Popa executând o lovitură liberă în stilul transformărilor văzute la orele dimineţii, la Cupa Mondială, în România – Scoţia, tot el fiind cel de-al doilea ceferist sancţionat pentru proteste cu cartonaş galben, şi nu aidoma lui Oberşterescu, în minutul 20, ci imediat după încheierea primei părţi, în drum spre vestiare, semn al frustrării după o primă repriză în care vişiniii s-au simţit „vânaţi” la ceea ce înseamnă acordarea faulturilor: 0-0.

Ameninţată de FC Chişoda tot de pe stânga, cu Riviş ştergând cu un trasor pe jos colţul lung în minutul 51, CFR Timişoara, care l-a înlocuit la pauză pe Pătraşcu cu Ciobanu, s-a trezit brusc în faţa celor circa 200 spectatori, şi tocmai prin unşpearul antrenor secund, Sorin Gheju, care a sprintat la o angajare uşor pe stânga, s-a apropiat de careu şi a pătruns şi mai decis, şutând cu stângul în cross, pe jos, printre picioarele lui Sârbu: 1-0 în minutul 53.

Chişodenii, cu antrenorul Cristian Safta în tribune, suspendat, şi pe banca tehnică supervizaţi de managerul general Adrian Şeţu, au mutat la rândul lor, prin noua achiziţie Alin Crişanov, din minutul 61 în locul lui Riviş, tot mai erodat de forţe, dar după ce fundaşul Viţan a arătat colţii oaspetei dintr-o nouă lovitură liberă, a fost de fapt tot rândul ceferiştilor să se apropie de gol, şi tot prin Sorin Gheju, care a ratat două bune ocazii în minutele 72 şi 73, mai întâi în urma centrării rezervei Ungur, de pe dreapta, când a repătruns în centru şi a şutat de la 10 metri, cu dreptul, dar peste, iar apoi angajat fiind în stilul deschiderii scorului, de această dată fiind blocat ca la hochei, cu picioarele, de Sârbu.

CFR deschisese apărarea Chişodei, tot mai avântată în căutarea egalării, dar Gheju n-a dublat norma iar cum ocaziile se răzbună, noul intrat Sas, care-i luase locul în minutul 74 fundaşului Ilcău, a ţâşnit la o angajare, talonat de un fundaş, şi a smuls penaltyul la capătul unei curse de peste 20 de metri. Mai erau zece minute…

Cinciarul Glodean l-a executat din penalty pe Rus: 1-1, minutul 81

Cartonaş roşu pentru şeptarul Ioan Popa şi transformare pe centru, pe jos, marca Glodean, care-l trimisese pe Daniel Rus în stânga, după ce în prealabil îl mai testase şi cu un şut surprinzător dinafara careului: 1-1 în minutul 81.

Aşa avea să se şi încheie deşi, în superioritate numerică, FC Chişoda a ameninţat în minutul 86 prin Dochiţa iar apoi, tot de pe stânga, prin Crişanov, conservarea remizei îndulcind într-o extrem de mică măsură amarul ceferist, amplificat în prelungiri de un al doilea cartonaş roşu, primit şi de Oberşterescu, pentru un alt „galben” acordat în urma blocării degajării portarului oaspetei…

CFR Timişoara – FC Chişoda 1 – 1 (0-0)

Sâmbătă 10 septembrie, stadion CFR, teren bun, timp călduros, spectatori 200.

CFR Timişoara (antrenor: Florin Bugar şi Sorin Gheju): 1. Rus – 7. Ioan Popa, 5. Oberşterescu, 3. Ţigănaş, 24. Parfenie – 18. Molcuţ, 17. Constantin Popa (cpt), 10. Pătraşcu (46, 19. Ciobanu), 8. Boubătrân – 16. Iţu (62, 21. Ungur), 11. Gheju. Pe bancă: 13. Rain – 15. Hriţcan, 23. Stoican, 9. Nicolaie, 20. Cornu.

FC Chişoda (antrenor Cristian Safta): 12. Sârbu – 3. Ilcău (74, 11. Sas), 16. Gavriluţă, 17. Oprescu, 13. Viţan – 8. Gherman (cpt; 79, 15. Bloancă), 5. Glodean, 6. Glava, 10. Riviş (61, 2. Crişanov) – 9. Dochiţa (87, 14. Udrea) 4. Berceanu. Pe bancă: 1. Szofran – 20. Golea, 7. Bulaichi.

Cartonaşe galbene: Oberşterescu (20, 90), Constantin Popa (45, 80), Boubătrân (67), Ciobanu (76) – Glava (30), Berceanu (65), Bloancă (84).

Cartonaşe roşii: Constantin Popa (80), Oberşterescu (90).

Arbitru: Gheorghiescu.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 4

 


Alte articole legate de acest subiect: