Ghiroda, desprindere rapidă cu lovituri de cap, scor record și victorii legate. Calificare matematică în play-off

Campioni de toamnă în sezonul trecut, galben-albaștrii Ghirodei și-au consolidat astăzi locul 3 la sfârșitul actualului sezon de toamnă în Seria 8 prin a realiza scorul etapei a XV-a, de fapt recordul propriu de scor în acest campionat, legând pentru prima dată victorii după cele din rundele 8-10 și triumfând din nou acasă după eșecurile pe ”Emilian Pavel” cu arădenele, prim succes pe teren propriu din 28 octombrie: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Gloria Lunca-Teuz Cermei 5-0 (3-0).

Început de decembrie cu puțini spectatori la sfârșitul sezonului de toamnă, în schimb cu nori de ploaie și un teren greu, moale, la ora 14, a startului reprezentației finale din 2022, una de succes pentru ocupanții podiumului, detașați de penultima clasată, victorie prin care au rămas la doar 3 puncte în urma liderului reșițean pe al cărui teren vor juca la reluarea returului în martie 2023, în antepenultima rundă. La fel de important, șase puncte îi despart acum pe ghirozeni de urmăritorii arădeni din Crișineu-Criș, clasați pe 4, ba chiar zece de Pobeda, Mancaș & Co. asigurându-și deja matematic, cu 3 runde înainte de final, prezența în play-off.

Iar bănățenii s-au acomodat mai repede condițiilor de joc, elevii lui Sorin Bălu deschizând scorul încă din primul sfert de oră, după o fază fixă, în minutul 12, atunci când, în urma unui corner executat de Stupu, mingea respinsă de fundași i-a reajuns în cale, recentrarea în fața porții fiind fructificată de Mihai Hecsko  cu capul din 6 metri, unde i-a luat fața portarului.

După numai 3 minute, la o incursiune pe flancul stâng, purtată de Velcan, care a centrat în fața porții, Cosmin Mancaș a dublat avantajul tot cu capul.

Și avea să fie 3-0 până la pauză, în minutul 42, când Ioan Vasluian a driblat 3 adversari, plecând de la centrul terenului, și a înscris cu un lob de la 17 metri peste portarul Lazăr.

La reluare, gazdele au reușit să înscrie de încă trei ori dar numai două goluri au fost validate de arbitru. După un sfert de oră, gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, acordată pentru faultul asupra șeptarului căpitan Mancaș, iar Andrei Mura a fructificat.

În minutul 83, corner Schinteie și un al treilea gol din fază fixă, autor fiind omul potrivit la locul potrivit, nimeni altul decât același Cosmin Mancaș, și tot cu capul din 6 metri, reamintind de acel 4-0 deja până la pauză în chiar debutul campionatului, la Dudeștii Vechi.

În minutul 89 juniorul de 14 ani Alexandru Buțu scutura plasa dar în traiectoria sa mingea a fost atinsă de Jichici iar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Revederea pe ”Emilian Pavel”, în jur de 18 martie, la ultima apariție acasă înainte de play-off, cu pecicanii. Rezultatele etapei și programul rundei a 16-a, din 2023, pe coloana clasamentelor la zi.

Sorin Bălu a spus: ”Un meci la discreția noastră, pe care l-am început bine și am marcat repede două goluri. Am pus în practică exact ceea ce am exersat la antrenamente în această săptămână, cu presiune și presing în zonele doi și trei. Îmi felicit băieții pentru victorie! În fotbal ultima impresie contează.”

*

Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Vasluian (min. 70, Ilie), Hecsko, Stupu, Velcan (min. 78, Buțu) – Precup (min. 60, Zavaleche), Sporin (min. 78, Datcu) – Mancaș (cpt), Schinteie, Coroiu (min. 70, Jichici) – Mura.

Antrenor Sorin Bălu

Pe bancă: Ciocan – Iștoc, Rosuș, Cristodulo.  

Gloria Lunca-Teuz Cermei: Zamfir – Clipotă, Vlad, Ioan Pașcu, Eric Pașcu, Lazăr (cpt) – Denis Salka, Mario Salka – Șimăndan, Mateucă, Gruiescu (min. 65, Michel Vlad) – Novac.

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Creţa, Varga, Calotă, Balazs, Cleuță.  

Arbitri: Alexandru Șuvar (Sibiu) – Nagy (Mediaş) și Duță (Avrig). Observator de arbitri: Mihalcea; delegat de joc: Bobu (ambii din Reşiţa).

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: