Ghiroda nu învinge nici la a treia ieșire în Arad: 1-1 la codașa fără succes din Cermei

S-au consumat deja două treimi din turul Ligii 3 iar galben-albaștrii ghirozeni au bifat majoritatea ieșirilor în județul Arad din întreg sezonul regulatr al Seriei 8, trei din 5 deplasări, însă tot nu s-au ales cu un prim triumf în județul limitrof la nord, astăzi egalând după pauză pe terenul codașei fără victorie în 6 etape: CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-1 (1-0).

Punct care i-a apropiat totuși pe timișeni, paradoxal, de liderul până astăzi strict victorios, CSM Reșița, cărășeni rămași cu 4 puncte avans față de galben-albaștrii de pe locul 3 înaintea întâlnirii directe de săptămâna viitoare de pe ”Emilian Pavel” din Ghiroda, în runda a șaptea. 

Iar dacă ghirozenii ar fi profitat la prima lor deplasare cu Sorin Bălu la cârmă de situația gazdei ”lanternă roșie” cu numai 3 goluri marcate în primele 5 etape și rămasă de căruță fără victorie la 3 puncte în urma plutonului, atunci, prin prisma surprizei furnizate de Pobeda la Reșița, galben-albaștrii ar fi putut ajunge în postura de a și spera la depășirea ierarhică a cărășenilor în cazul unei victorii acasă, pe ”Emilian Pavel”. Dar n-a fost în târg conform socotelilor din propria bătătură. 

Pe un teren foarte bun la Cermei, chiar dacă a plouat în ultimele zile, Gloria localnică a deschis scorul deja în minutul 16 prin Vlad Miche, din lovitură de la 11 metri, acordată pentru faultul comis de Stupu asupra lui Șimăndan.

Ocaziile la poarta localnicilor aveau să se înmulțească, dar abia după ce erau muștruluiți la pauză de antrenorul Sorin Bălu, care a efectuat și o modificare pentru repriza a II-a, au izbutit în cele din urmă bănățenii să concretizeze presiunea la poarta gazdelor și să evite înfrângerea.

Nu fără sacrificii, pierzându-l pe Hecsko, accidentat și înlocuit cu Rosus, ca apoi, în minutul 80, unul dintre cei 2 intrați din minutul 65, odată cu Mancaș, și anume Demetris Cristodulo, să înscrie cu latul din 6 metri la o centrare de pe flancul drept a lui Schinteie: 1-1.

Făgărășanu și Mancaș puteau aduce victoria vizitatorilor dar au ratat cu nonșalanță, iar astfel ”galbenii” din Ghiroda nu s-au impus în județul Arad nici la a treia tentativă, după eșecul cu 4-1 la Lipova, într-un meci ce era amânat cu 24 de ore din cauza precipitațiilor, respectiv remiza de la Chișineu Criș. Și din nou 1-1. Urmând sosirea Reșiței rănite. Un punct prețios în schimb pentru codașă, care va descinde la penultima clasată din Periam: care pe care.

Rezultatele rundei cu două succese acasă respectiv în deplasare și o remiză, cea de la Cermei, golaveraj general galzde-oaspeți 8-6, pe coloana clasamentelor la zi și a programului viitor.

Sorin Bălu ne-a declarat că ”am început jocul foarte bine, pe un teren foarte bun chiar dacă a plouat în ultimele zile, și până în minutul 6 am avut două mari ocazii de a marca prin Făgărășanu și Hecsko. Contrar cursul jocului, pentru prima dată au scăpat pe contraatac și am faultat, s-a marcat din 11 metri. Am continuat să punem presiune pe adversar, dar dintr-o mare lipsă de concentrare la finalizare nu s-a concretizat. La pauză puteam intra cu un mare avantaj. Am avut o discuție cu băiețiii mei, le-am cerut să jucăm cu mingea jos, să avem răbdare, pentru că eram sigur că vom marca, căci jocul ne dădea speranțe. Dar din păcate continuam să ratăm, nu să marcăm. În final am reușit să înscriem, meritat conform cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Dar după gol am mai ratat două situații mari de gol prin Făgărășanu și Mancaș. Țin să-i felicit pe cei de la Cermei, pentru că ne-au dat o replică bună ca organizare defensivă si de contraatac. Chiar dacă am marcat târziu astăzi, am pierdut două puncte, nu am câștigat un punct. Mergem mai departe și ne pregătim serios pentru meciul cu Reșița”.

*

Gloria Lunca-Teuz Cermei: Zamfir – Cleuță, Clipotă, R. Iuga, Deta – Lazăr, D. Salka – P. Varga, Piț, Vlad – Șimăndan.

Antrenor: Cristian Todea.

Rezerve la start: Creța –  Pașcu,  Salka, Calotă, Mateucă, Gruiescu, Novac.

Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Sporin, Hecsko (min. 72, Rosuș), Stupu, Velcan (min. 65, Mancaș) – Precup (min. 78, Zavaleche), Jichici, Schinteie – Mura (min. 65, Cristodulo), Făgărășanu, Vasluian (min. 46, Ilie).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Ciocan – Coroiu, Iștoc, Cluci.

Arbitri: Mircea Salomir – Doru Lucaciu (ambii din Cluj) și Marius Matica (Oradea). Observator de arbitri: Dorin Voina (Reșița), delegat de joc Marian Meșinschi (Anina / Caraș Severin).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: