Ghiroda se desprinde în prima oră a întâlnirii cheie din zona play-off cu Viitorul Şimian

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a câştigat vineri de la ora 14 ultimul meci jucat în anul 2023, acasă cu mehedinţenii Viitorului Şimian, sosiţi în Banat la un singur punct în urma timişenilor, într-un duel direct din zona play-off al ocupantelor locurilor 2 şi 4, cu atât mai important în contextul în care era vorba despre runda finală a sezonului de toamnă, înaintea ultimelor 3 etape din retur, lăsate pe martie 2024. Iar desprinzându-se la 3-1 (2-0), alb-albaştrii au luat şi 4 puncte avans faţă de oaspeţii din Drobeta Turnu Severin, rămaşi pe treapta a patra şi ultima a grupei I valorice 1-4, dunăreni totuşi la rândul lor într-o poziţie favorabilă faţă de urmăritorii de pe 5, de la Universitatea 2 Craiova, pierzători marţi cu 4-3 (0-1) ai restanţei de la Deva şi blocaţi la alte 6 puncte în urma omologilor olteni din judeţul vecin. 

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii şi-a luat revanşa cu o diferenţă de scor mai mare pentru una dintre foarte rarele înfrângeri din acest campionat, suferită în tur cu 2-1 (1-0) la 30 septembrie pe „Municipalul” capitalei Mehedinţiului, conturând încă din prima oră de joc un 3-1 (2-0) mulţumită căruia a încheiat cum îşi dorea reprezentaţiile din 2023, triumfătoare în faţa propriilor simpatizanţi, încălziţi de reuşita favoriţilor, dominând şi fructificând atuurile pe un teren peste aşteptări dat fiind starea vremii din ultimele zile. 

Cu Popovici în locul lui Popa ca unică noutate în unsprezecele aliniat de antrenorul Sorin Bălu în această etapă a XV-a şi ultima a toamnei în Liga 3, timişenii au semnat şi al treilea succes la rând după victoriile la câte 3 goluri diferenţă acasă şi-n deplasare, survenite în urma acelui 0-0 tot pe „Emilian Pavel” cu rivalii la şefie din Deva.

Ceea ce reprezenta la vremea aceea a doua remiză pe teren propriu a bănăţenilor în compania contracandidatelor din zona 1-4, în faţa cărora CSC Ghiroda şi Giarmata Vii nu se impunea până acum în campionatul în curs, în deplasări remizând sub Cetate dar şi pierzând în Oltenia cu cei din Şimian şi Filiaşi, gheaţă spartă tocmai la căderea cortinei, cu atât mai frumos, totul e bine când se termină cu bine. 

Viitorul Şimian sosea lângă Timişoara chiar după 3 victorii la rând în urma unei sincope la zero în precedenta descindere în Banat, 3-0 (1-0) pentru Voinţa la Lupac la început de noiembrie, iar mehedinţenii n-au evitat nici azi primirea a trei goluri, la Ghiroda chiar şi mai repede.

Iar tocmai la Lupac vor încheia şi ghirozenii returul sezonului regulat în martie 2024, după ce vor fi trecut şi pe la codaţii din Turceni respectiv vor fi primit vizita lui CSM Jiul Petroşani, spulberată azi şi-n Oltenia, cu 7-1.

S-a înscris multişor şi pe „Emilian Pavel”, precum s-a marcat de regulă şi în general în majoritatea întâlnirilor directe ale aspirantelor la intrarea în play-off, cea de astăzi, disputată pe un gazon mai bun decât era de aşteptat, cu excepţia care confirmă regula, o parte din zona centrală a suprafeţei de joc, în rest însă foarte bună raportat la vremea finalului de noiembrie.  

Şi s-a înscris încă din primele 5 minute, Darius Buia fiind exact de la punctul cu var după ce Leopold Herczeg din Băcia l-a arătat cu promptitudine pentru un henţ comis în suprafaţa de pedeapsă, fără însă ca bucuria marcatorului să fie de prea lungă durată, accidentat fiind şi înlocuit din minutul 25 cu David Pop, rămânând totodată de văzut care e problema cu care se confruntă la unul din genunchi jucătorul ofensiv revitalizat din nou de Sorin Bălu. 

Un ex-prim-divizionar şi mai experimentat completând lista marcatorilor în prima repriză, Răzvan Trandu cu un şut de la 20 de metri ce a liniştit şi mai mult apele, 2-0 în minutul 44 în faţa roş-albilor de la Dunăre.

Nu doar goluri, dar şi bare, mai rar, ambele din lovituri de colţ, executate de Popovici respectiv Trandu, baloanele fiind deturnate de către junele Bunea, dintre buturile vizitatorilor, în transversală. 

Avea a se înscrie, precum în prima parte, şi în sfertul de oră inaugural al reprizei a II-a, dar mai întâi de către vizitatorii cu Fabio Trip căpitan, reducând din handicap în urma unei centrări din dreapta, pe stânga, preluare şi şut de la marginea careului, 2-1 în minutul 56. 

Reacţia timişenilor a fost imediată, redesprinzându-se în minutul 57, 3-1 după o centrare expediată de Popovici, şutul lui Bulza fiind respins de portarul Viitorului dar şi acelaşi Trandu semnând „dubla” din 4 metri.

La care era momentul şi împrospătării forţelor, pentru ultima jumătate de oră, Adrian Popa în locul autorului desprinderii, Trandu, dar din minutul 70 şi Schinteie, Hecsko şi Miclău, la schimb cu Popovici, Bulza şi Vasluian. 

N-a putut intra, la ce-a păţit, şi tânărul Coroiu, dar jucătorul din generaţia 2000 a putut fi măcar convocat şi a luat loc pe bancă după accidentarea cu care s-a confruntat ceva timp în urma experimentului studenţesc al UVT în China în plin sezon competiţional divizionar, ceea ce i-a atras pierderea mai multor partide, necazul său dovedind cât de improprie, cu eventuale consecinţe negative de rigoare, este convocarea pentru întreceri universitare a unor sportivi implicaţi în campionatele de regularitate sub egida FRF. De rumegat şi tras concluziile înţelepte în cazul decidenţilor care racolează pentru trupe studenţeşti fotbalişti divizionari de la cluburi din sistemul competiţional, care ar trebui lăsaţi să-şi urmeze activitatea principală, iar studenţii nelegitimaţi să fie selecţionaţi şi instruiţi pentru completarea unor asemenea efective. 

Închizând paranteza, un final de sezon victorios pentru elevii lui Bălu, deţinători ai unui punct în plus în comparaţie cu zestrea toamnei în 2022, dar a nu mai puţin de 14 goluri mai mult marcate tot în 15 apariţii. 

Trei şi astăzi în faţa unei echipe „bune, antrenată, care acceptă jocul, dar care din punct de vedere tactic şi valoric a fost dominată de jucătorii noştri, şi s-a văzut diferenţa. E o victorie meritată şi fără dubii, pentru care îi felicit pe jucători, iar totodată le mulţumesc pentru evoluţia lor!”, după cum a spus antrenorul principal Sorin Bălu.

*Rezultatele etapei a 15-a în C7 şi C8 plus programul primei runde viitoare din 2024 în Liga 3, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal. 

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan (născut în anul 2006) – Vasluian (2002), Butnăraşu (2005), Stupu (1997), Ilie (2002) – Precup (1986), Trandu (1991), Buia (1994) – Popovici (1988), Mancaş – cpt. (1995), Bulza (2004).

Din minutul 25 Pop a intrat în locul lui Buia, în 60 Adrian Popa pentru Trandu, iar din minutul 70 şi Schinteie, Hecsko şi Miclău la schimb cu Popovici, Bulza şi Vasluian.

Rezerve: Mosoarcă – Lixandru, Gulei şi Coroiu.

ACS Viitorul Şimian: Bunea (2005) – Neţoiu (2003), Dulap (1995), Malacu (2004), Curea (2004), Hondorocu (2004), Djamal (2002), Trip – cpt. (2000), Trancă (1999), Eshun (1998), Blanchard (2002). 

Rezerve la start: Drîngp (2006) – Poiană (1988), Ciutică (2000), Vlad (2005), Bucur (2003), Faur (2004), Toader (2002), Tarabîc (2004), Rupa (2000).

Antrenor: Alexandru Stoica.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: