Giarmata vine de la secondanta Hunedoara cu picioare în ghips

Oaspetea Millenium Giarmata, care a încheiat meciul în 9 echipieri şi a suferit marţi la Hunedoara cel mai drastic eşec în acest sezon, 3-0 pentru elevii timişorenilor Şunda şi Steop, într-un joc din runda a XIX-a din C5, a acuzat foarte dur atît atitudinea staffului gazdelor cît şi maniera permisivă de arbitraj, precum şi deficienţele organizatorice ţinînd de îngrijirea medicală, în condiţiile în care 2 jucători accidentaţi au fost duşi pe rînd cu aceeaşi Ambulanţă la spital, pentru a li se aplica faşe ghipsate. Dar ziua-şoc a fost prevestită deja din minutul 5, de accidentarea portarului Ţurcaş, înlocuit. Iar ce începe rău se sfîrşeşte uneori şi mai prost…

„Nu o spun ca frustrare la cele întîmplate sau pentru că este din judeţul Timiş, dar ACS Recaş este valoric mult peste FC Hunedoara şi ar merita cu prisosinţă promovarea. Ne întrebăm dacă FC Hunedoara chiar vrea să promoveze cu o asemenea prestaţie!?”, ne-a spus la final Călin Cojocaru, antrenor principal la Millenium Giarmata, aflată la al doilea eşec la rînd la zero în deplasările din 2012, admiţînd că amfitrionii s-au desprins în prima parte la 2-0 pe „greşeli personale în echipa noastră”. Millenium a căzut astfel pe locul 8, la 9 puncte în urma Recaşului respectiv la 6 după învingătoarea sa.

„Am început mai slab, deşi am avut o ocazie clară de a marca în primele 5 minute, dar n-am fructificat. Însă şi gazdele au avut un joc slab, ambele echipe au jucat slab, dar s-au distanţat deja pînă la pauză”, ne-a spus antrenorul Cojocaru. Păcurar, în minutul 22, şi Muşuroia, în 37, au punctat pentru hunedoreni.

După cum ne-a descris contrariat şi vădit iritat principalul celor din Giarmata, la reluare s-ar fi schimbat placa, deznodămîntul fiind unul mai mult decît nefericit pentru Millenium. Astfel, şi pe fondul efectuării substituirilor, în dorinţa de a revitaliza jocul oaspetei, trupa din Giarmata s-a văzut rămasă la un moment dat în 9 jucători, pe seama unor grave accidentări suferite de componenţi ai oaspeţilor, care au încheiat pe patul de spital, şi cu picioare în ghips. „Am 3 băieţi cu picioarele rupte, după o deplasare la Hunedoara în care mai ales marele antrenor Aurel Şunda ne-a înjurat şi ne-a insultat. Noi, ca timişoreni, avem un mare respect pentru dumnealui şi pentru performanţele promovărilor reuşite cu mai multe echipe, dar nu merită această stimă la atitudinea avută. Un băiat de-al nostru a aşteptat zeci de minute după o aceeaşi salvare să revină, căci atît era la stadion în marele oraş Hunedoara, o salvare şi o maşină particulară. Acum are piciorul în ghips dar după domnul antrenor Şunda acesta s-ar fi autoaccidentat. Credem că nu a văzut bine, din spatele ochelarilor pe care i-a purtat. Nu se poate autofaulta dur!”

Marius Călin, intrat în joc la pauză, a fost prima victimă, fiind transportat cu Ambulanţa la spital, suspect de ruptură de ligament, cu o investigaţie RMN aşteptîndu-l pe Bega. Momentan are piciorul în ghips. Fără Călin, Millenium a continuat în 10 jucători…

Ceva mai complicat a fost în minutul 75 pentru Alin Toma, care a suferit o accidentare la gleznă în urma căreia ar putea absenta cel puţin două săptămîni, şi lui aplicîndu-i-se o faşă ghipsată la spitalul hunedorean, dar abia într-un al doilea transport, la revenirea Ambulanţei la stadion. Cu Alin Toma aşteptînd pe tuşă, timişenii au continuat jocul în 9, şi, oarecum firesc, au încasat un al treilea gol, de la Cristian, în minutul 89…

Răzvan Leucă, accidentat la rîndul său pe final şi suspect de o fisură la laba piciorului după o talpă aplicată de un adversar, conform spuselor antrenorului Cojocaru, a încheiat partida într-un… picior. „Arbitrul nici n-a acordat fault la Călin Marius, ci invers, cît despre celelalte două, nici un cartonaş galben. Am încheiat în 9 prin accidentările lor pentru că am efectuat toate schimbările în prealabil dar ne întrebăm cum s-ar fi comportat arbitrul cu Toma Alin, care a stat în aşteptare, lovit, pînă după ce s-a încheiat meciul, dacă ar fi fost accidentat la cap. Tot aşa l-ar fi lăsat să zacă? Salvarea s-a întors mai apoi cu aceiaşi medici, să-l preia. Nu credeam că la Hunedoara se poate întîmpla aşa ceva. Ne-au înjurat din delegaţia lor că ne rup capul, că facem intenţionat ceea ce facem… Aşa comportament nu ne-am fi imaginat la un club care aspiră la a promova în Divizia B. Păi FC Hunedoara nu merită să joace în B şi credem că oficialii echipei gazdă erau frustraţi că i-am bătut în tur!”, a mai spus Călin Cojocaru, adăugînd: „Să vă mai spun că jucătorii cu piciorul în ghips au aşteptat o jumătate de oră după un calmant!?!”

FC Millenium Giarmata: Ţurcaş (5, Nariţa) – Mihălceanu (55, Gîrba), Toma, Bungău, Dancia – Leucă, Marius Toma, Băişan (46, Călin Marius), Ionaş – Gideon, Ţofei (55, Oneţ). Pe bancă: Stratulat, Domşa, Luchici.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: