Gloria face scor prin Roman în primele 17 minute, câștigă derbiul, ia titlul Seriei a III-a și sărbătorește promovarea din ”Județ” în ”D” Timiș în fața a peste 500 de spectatori: Moșnița Nouă – Bazoș 4-1 (4-0). Declarații + GALERIE FOTO>50

Cu ascendentul moral al urcării săptămâna trecută pe primul loc, Gloria Moșnița Nouă a tranșat categoric sâmbătă la matineu duelul direct de totul sau nimic al primelor două clasate în Seria a III-a din Campionatul Județean Timiș, detașându-se de vecinii din Bazoș deja în primele 17 minute și conservând avantajul de 3 goluri, pregătire a fiestei cuceririi titlului în liga a V-a și promovării în Divizia D Timiș. A fost sărbătoare la Moșnița Nouă, cu peste 500 de spectatori: Gloria – AS FC Bazoș 4-1 (4-0).

Marea bucurie a câștigării meciului și campionatului, implicit a ascensiunii în liga a IV-a timișeană, de partea gazdelor din Moșnița Nouă, ca din tun pe sprintul final, de neoprit. Și este tare frumos să vezi așa atmosferă de sărbătoare în ”fotbalul mic”, cu peste 500 de spetatori în jurul dreptunghiului verde la un meci de liga a V-a – o foarte mare raritate în acest eșalon, asistând la o mare revărsare a bucuriei după fluierul final, când ”croații” roșu-albi în pătrățele ai Gloriei au încins hora și au scandat ”Campionii, Campionii!”

Destui din ”fotbalul mic” n-ar fi zis înaintea weekend-ului de săptămâna trecută că Gloria va aborda astăzi de pe locul I întâlnirea decisivă ”care pe care” cu ”violeții” de la pădurea Bazoșului, însă fostul lider s-a împiedicat tocmai la ultima apariție acasă din penultima etapă, încurcat fiind de cei din Recaș, ceea ce a schimbat mult datele problemei la vârful Seriei a III-a.

Cele mai multe calcule ar fi indicat un duel direct Moșnița Nouă – Bazoș la ceasul ultimei etape abordat de oaspeții ”violeți” tot de pe prima poziție, apărându-și fotoliul de lider în condiții de deplasare. Dar înfrângerea cu recășenii le-a stricat planurile, avantaj pe toată linia pentru noii fruntași, ai Gloriei, la startul ”finalei” pe locul I, dar și pe teren propriu. Chiar și un egal le-ar fi fost la îndemână.

Dar ”elevii” și colegii lui Dan Roman au ținut să ia titlul fără emoții și en fanfare, fructificând avantajul psihologic prin a lua din start taurul de coarne, demaraj în trombă. Ecuație rezolvată încă din prima jumătate a reprizei I.  

A fost foarte cald deja la ora matineului în ultima sâmbătă de iunie, însă ”croații” Gloriei au trecut peste perioada de tatonare și acomodare la ambianța de derby, luându-i foarte tare încă din capul locului pe foștii fruntași și alegându-se cu o lovitură de la 11 metri chiar în primul minut.

Când golgeterul campionatului, Dan Roman, antrenor-jucător al Gloriei, a fost faultat în careul Bazoșului și s-a acordat corect lovitură de pedeapsă. Nici un comentariu asupra deciziei. Unu la zero prin Cristian Melinte, uriaș prim pas al Moșniței spre un rezultat favorabil, implicit spre adjudecarea trofeului de campioană dar și a promovării în ”D”. 

Imediat, în replică, la primul atac al oaspeților, purtat de Eugen Pistrițu, acesta a intrat în careu și a fost deposedat corect la minge, jocul curgând mai departe în ciuda solicitărilor ”violeților”, legate de un 11 metri și la cealaltă poartă.

Din contră, din rău în mai rău pentru fostul lider până săptămâna trecută, fugindu-i și mai mult pământul de sub picioare în minutul 10, când va fi fost 2-0 după o centrare perfect expediată de ”vulpoiul” Lucian Stoica în gura porții, de unde, cu capul, de la 7 metri, a înscris golgeterul campionatului, Dan Roman.

În minutul 15, același Pistrițu avea șansa reducerii din diferență, ceea ce ar fi relansat partida, scăpând singur cu portarul Mercescu, care însă a respins șutul acestuia din 7 metri. Totul avea să se joace în aceste faze, căci în schimb doar două minute mai apoi același prolific Dan Roman semna ”dubla” și transforma derby-ul într-un galop al Gloriei spre ”Divizia D”, 3-0, cu un șut pe jos din careu.

Susținătorii gazdelor, satisfăcuți dar și tot mai liniștiți în privința promovării. Emoțiile le erau risipite vremelnic, deja din primele 20 de minute, ceea ce nu mulți s-ar fi așteptat. Evident, la 3-0, întâlnirea de totul sau nimic nu mai putea avea aceeași intensitate, ca și când decizia finală ar fi rămas pe muchie până la ultimul fluier, ceea ce a mai diminuat din dinamismul și dramatismul partidei. 

Din păcate, și o accidentare în primele nici 20 de minute, Mircea Șchiopu fiind înlocuit de Matiș.

Urma prima pauză de hidratare și o ”domolire a apelor”, jocul curgând spre un intangibil 3-0 la pauză. Scor și mai mare odată cu penultimul minut al primei reprize, când același Roman s-a demarcat pe contraatac și a stabilit o diferență de neegalat. O răsturnare totală de situație în penultima etapă și în prima parte a rundei finale. Stăpână a fotoliului de lider până după antepenultima etapă, AS FC Bazoș se vedea scoasă din cursa finală spre titlu. 

Gloria a surprins-o încă din start iar apoi a pândit-o pe contraatac, aplicându-i încă o lovitură psihologică în minutul 44. La 4-0 nu mai era cale de întoarcere. Invincibili în primele 28 de etape, imbatabili până înaintea ultimelor două runde, ”violeții” Buziașului au risipit promovarea printre degete acasă cu recășenii și în deplasarea de totul sau nimic la Moșnița, rămânând la 4 puncte în urma campioanei.

Care a câștigat titlul pe turnanta finală, cucerind trofeul cu o singură înfrângere pe parcursul celor 30 de runde, dar și cu numai două remize, una dintre acestea fiind consemnată în întâlnirea tur la vârf de la finele sezonului de toamnă, 1-1 la Bazoș în noiembrie 2021, dar în schimb cu 27 de succese pentru roșu-albii în pătrățele.

Numărând și minutele la reluarea jocului final, parte secundă în care oaspeții au avut inițiativa, reușind o repriză într-adevăr mai bună după rătăcirea din primul mitan și creându-și 4 ocazii mari de a înscrie, doar una fructificată.

Golul de onoare avea să fie marcat după mijlocul părții a doua, în minutul 70, Radu înscriind cu latul din 6 metri, finalizare a centrării lui Lazea: 4-1. Prea puțin însă și mult prea tărziu. Sacii, deja în căruța Moșniței. 

Al cărei colectiv suferea o eliminare în minutul 78, pe adresa lui Lucian Stoica, pentru o intrare dură. Dar dacă Bazoșul nu putea egala pe tabela de marcaj, egalitatea se restabilea rapid în plan numeric, un minut mai târziu, când și marcatorul Cristian Radu a văzut roșu, primind al doilea cartonaș galben pentru faulturi repetate. Zece contra zece.

La final, cu două minute rămase pe cronometru, antrenorul-jucător Dan Roman i-a cedat locul lui Ionuț Șuvaru, un moment pentru public, golgeterul fiind aplaudat la scenă deschisă de către cei prezenți. Pentru porția zilei, desert la cele peste 60 de reușite personale pe drumul spre promovare.

Mare, mare bucurie a Moșniței, noii campioni primind trofeul, medaliile și tricourile galbene. Frumoasă atmosferă la Moșnița Nouă, din 25 iunie 2022 pe harta Diviziei D Timiș. Gloria, triumfătoare la capătul unui trap umăr la umăr în doi, desprinsă spre linia de sosire.

Așa-i frumos fotbalul, cu un campionat în toată regula, cu o cursă la titlu care-i crește competitivitatea și cota, și nu precum în precedentele două ediții, una atârnată în cui încă din martie 2020 ca urmare a celor mai ilegale și ilegitime impuneri dictatoriale fără pic de justificare științifico-medicală, și pentru care făptașii vor ajunge cândva și în cele din urmă să plătească într-un fel sau altul, alta lăsată abia pentru începutul verii lui 2021, o Daciadă Covid-Guvid-Stupid-19 ca parte a repertoriului mascaradei ”pLandemiei” pentru idioții utili.

În schimb o interesantă întrecere sportivă în Seria a III-a a sezonului 2021-2022, ridicând gradul de popularitate al campionatului ligii a V-a, iar drept dovadă numeroasa asistență la Gloria – AS FC Bazoș, 4-1 la Moșnița Nouă. S-a creat o mică emulație în jurul Timișoarei de când cu promovarea pe turnantă a dumbrăvițenilor în Liga 2, iar dacă ghirozenii au tras și ei la promovare din Liga 3, de ce să nu facă un pas înainte și Moșnița? De-acum pe-același calapod cu Șag, în Divizia D Timiș, eșalonul patru. 

Frumusețea sportului în 11, altfel împărtășită fie și în ”fotbalul mic” atunci când iubitorii săi vin cu sutele la un meci cu trofeul pe masă. La mai mare. Pe moment, glorie Gloriei. 

Gloria Moșnița Nouă: Mercescu – Petrea, Cazimir, Melinte, Farcaș – Stoica, Șerban (min. 80, Drăghia) – Cârmaci (min. 86, Pane), Șchiopu (min. 16, Matiș) – Neag, Roman (min. 88, Șuvaru).

Pe bancă: Coarbă și Rad. A lipsit Claudiu Mariș, accidentat.

Antrenor-jucător: Dan Roman; delegat, Manuel Pușcașu. 

Director sportiv: Marian Ochea.

AS FC Bazoș: Staicu – Fedor, Bungău, Anițaș – Militaru, Radu – Achimov, Cristescu, Nicoloff – Pistrițu, Bolgea.

Au mai jucat: Burlacu, Lazea, Vînătu și Codrean.

Pe bancă: Andrei și Filip.

Antrenor: Zoltan Nincsovics. Delegat, Flavius Buță.

*

Declarații la cald…

Dan Roman (antrenor jucător Moșnița Nouă)

– Ati reușit o victorie mare și implicit promovarea în liga a patra…

”Da, cu siguranță, astăzi a fost un meci special pentru echipa mea. Am reușit să facem un joc foarte bun, în special în prima repriză, în care s-a văzut diferența, de unde și scorul care a fost la pauză. În opinia mea, consider că Moșnița este cea mai bună echipă din această serie și a meritat promovarea. Am dovedit toate acestea prin faptul că în retur am avut numai victorii. Sunt foarte bucuros că am reușit o performanță chiar istorică pentru Moșnița, să ajungă să joace în liga a patra. Per amsamblu am reușit un joc bun și felicit întreaga echipă!”

– Ai reușit și o performanță personală, cu hat-trickul de astăzi ajungând la borna de 63 de goluri marcate…

”Da, este adevărat, am marcat 63 de goluri; eu spun că mi-am făcut treaba împreună cu echipa, nu de unul singur. Și pentru care mulțumesc întregului colectiv și oamenilor Moșniței, care au contribuit financiar. Fără ei nu reușeam această performanță.”

Flavius Buță (delegat Bazoș): ”În plan sportiv au meritat cu prisosință promovarea, au contat meciurile directe, ne-au luat 4 puncte din 6. Le doresc succes și îi felicit pentru jocul de astăzi. Pot spune că pe unii dintre noi ne-a copleșit miza meciului. Mergem înainte, avem un drum lung și nimeni nu ne poate opri.”  

Linia de clasament a primelor două clasate în Seria a III-a din ”Județ”, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. Programul rundei finale din acest weekend și ierarhiile seriilor ligii a V-a, în aceeași secțiune. 

Fotografii

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 56

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: