Gloria, prima victorie la Cermei în 2021: 1-0 cu ACS Poli

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei a obținut astăzi doar a doua victorie pe teren propriu în ediția 2020-2021 a Seriei 8 în Liga 3, chiar la ultima apariție acasă din acest campionat, trecând de puțin de o ocupantă a podiumului după sezonul de toamnă dar slăbită peste iarnă și întinerită forțat: 1-0 (1-0) cu ACS Poli, lipsită de aportul antrenorilor, Bălace fiind la o competiție juvenilă cu o grupă a clubului iar Ionilă având un deces în familie, locțiitor pe bancă fiind Daminuță.  

Echipă a paradoxului de a obține numai victorii în deplasările din 2021 dar și doar o remiză acasă, Gloria a bifat astăzi al doilea ei succes pe teren propriu din acest campionat, la ultima încercare, precedenta reușită fiind în dauna codașei Fortuna, cu 3-0 în etapa a 6-a.

Arădenii au transpirat din greu pentru a se revanșa pentru acel 2-1 din tur de la Timișoara, alb-violeții scuturând astăzi primii plasa, în minutul 20, prin Mitre din pasa primită de la Dincă, reușită anulată pentru ofsaid. 

Iar tot la mijlocul primei reprize, după numai două minute, gazdele au înscris unicul gol al partidei, după ce Radu Popa a fost deposedat regulamentar de Cochințu, căzut în careu, dar Mircea Salomir a acordat lovitură de la 11 metri. Transformată de Sergiu Popa în dreapta lui Filip, în premieră titular la ACS Poli: 1-0 pentru CS Gloria.

Cu cinci minute înainte de pauză putea fi 2-0, dar șutul lui Bodri de la 13 metri a fost respins de portarul timişorean.

În partea secundă, după numai cinci minute, Sergiu Popa l-a faultat tare pe Dincă, primind numai cartonaş galben. Oaspeţii au încasat trei cartonaşe galbene în decurs de 4 minute (70-74), prin Cochinţu, Mitre şi Toboşaru, primul pentru un fault de joc, ceilalți pentru proteste.

Finalul a fost dramatic iar în ultimele 7 minute ACS Poli a avut oportunitatea egalării, nu doar o dată, ratând și din 6 metri. Cei introduşi pe teren, Buzdugan şi Hiţian, nu reuşeau să înscrie.

Iar cu trei minute înainte de final arbitrul a acordat o nouă lovitură de la 11 metri pentru gazde. Bodri a şutat puternic dar Filip a respins în extremis, tot 1-0 pentru gazde…

ACS Poli, pe tobogan în ultimele deplasări din retur la chiar ultimele clasate, pendulând de la victoria cu 1-0 la Fortuna, la remiza 0-0 la ACS Progresul Ezeriș și eșecul de astăzi. ”Violeții”, un bilanț negativ în 2021, 7 1 1 5 1-8 4 puncte. Urmează primirea Ghirodei, vineri, la încheierea campionatului…

Rezultatele etapei a 17-a și programul ultimei runde în C8, pe coloana clasamentelor.

*

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – ACS Poli Timişoara 1-0 (1-0)

Cermei: Gârlea – Stoianovici, Iuga, Ivan, I. Pop – Salka, Lazăr – Șimăndam (min. 56, Ţurcanu), Sergiu Popa (min. 88, Ursoi), Bodri – R. Popa.

Antrenor principal: Flavius Moisă.

Rezerve: Deak – Mocan, Rotar, Cristea.

ACS Poli: A. Filip – Dincă (min. 77, Buzdugan), Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Chiriac – Românu, Mitre, Toboșaru (min. 86, Turdean) – Sevici (min. 72, Hiţian).

Rezerve: Toma – Murariu, Daminuță.

Au arbitrat: Salomir – Pojar, Mereș (toți din Cluj). Observator de arbitri: Cornel Pantea (Oradea); delegat de joc, Adrian Copăcean (Reşita).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: