Goluri Axente, debut Munteanu: ASU Politehnica – CSC Dumbrăviţa 2-0 (2-0). Declaraţii Benga, Bălu + FOTO

Meciul amical nu s-a jucat pe sinteticul de la Baza II – UPT, de la ora 11, cum a fost programat inițial, ci pe gazonul arenei „Ştiinţa”, de la ora 12, o suprafaţă bună de joc, chiar dacă în ultimile zile a plouat: ASU Politehnica Timişoara – CSC Dumbrăvița 2-0 (2-0).

Ultima achiziţie pentru clubul alb-violet este Alexandru Munteanu, care are 178 de meciuri și 17 goluri în Liga I. Născut la 31 octombrie 1987, la Mediaș, a jucat la Gaz Metan, ACS Poli, Dunărea Călărași, iar ultima dată la Petrolul Ploieşti, în turul campionatului, în 11 meciuri, și a marcat un gol, ca apoi să fie liber de contract şi să semneze cu ASU pe un an şi jumătate.

În probe se mai află un jucător venit de la Sportul Snagov, Alin Turbatu (21 de ani), care a fost folosit din minutul 39, înlocuindu-l pe Alexandru Cherecheş, care a simţit dureri la picior. Nu au jucat Săulescu şi Motreanu, fiind accidentaţi, iar portarul Alex Borbei, plecat la lot. De menţionat că s-au jucat două reprize a câte 50 de minute.

Trupa lui Sorin Bălu putea să deschidă scorul în minutul 10, şutul lui Drăghici din lovitură liberă îndreptandu-se spre vinclu dar fiind respins în corner de portarul Mario Contra.

Cele două goluri, din minutele 23 şi 40, au fost marcate de Mircea Axente. Acesta avea să fie şi rezultatul final…

*

ASU Politehnica: Contra (min. 51, Murariu ) – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş (min. 39, Turbatu) – Codrea, Ignea (min. 65, Kuhn), Trip (min. 65, Radu), Munteanu – Manea, Axente.

Antrenori: Octavian Benga (principal) şi Antonio Foale (secund).

În repriza a II-a au jucat: Sofran, Vidrăsan, Coadă, Pintea, Dros, Vasile, Pop.

CSC Dumbrăviţa: Robert Mikloş – Berivoiescu, Telescu, Podină, Coroiu – Răzvan Rus, Oprea, Mărmăneanu, Mura – Drăghici, Enciu.

Antrenor principal: Sorin Bălu.

Au mai jucat: Kovari, Siminic, David, Ştefan, Jichici, Jinga, Morariu, Făgărăşanu.

Au arbitrat: Claudiu Gaitin – Sandu Patrik şi Alexandru Gherman.

*

La cald…

Octavian Benga (antrenor principal ASU Politehnica): ”A fost un joc de care sunt mulţumit, cred că cel mai bun al nostru în perioada de pregătire. Mi-am dorit şi chiar s-a întâmplat să arătăm mai bine pe partea ofensivă. Spre deosebire de celelalte meciuri, când de la meci la meci am reuşit să aducem cât mai multe mingi în zona careului, de data aceasta am construit de multe ori foarte bine pe atac poziţional şi am reuşit chiar să finalizăm. Am şi marcat două goluri. Sunt mulţumit de cum arătăm, dar mai avem foarte mult de muncit. Sper ca de la zi la zi şi săptămână la săptămână să completăm cu lucruri pozitive”.

– Aţi avut din nou jucători care nu au jucat… „Da, este adevărat: Motreanu a mers din nou la doctor, şi-a făcut RMN, e un lucru mai ciudat ce se întâmpla la el la genunchi şi nu vreau să-mi dau cu părerea, Săulescu are o contractură, iar Borbei este la lotul naţional U17”.

– Pe lângă Munteanu, rezolvat în această săptămână, a mai venit un jucător… „Da, este adevărat, Munteanu a semnat pentru noi; a venit alt tânăr care este în probe, un fundaş, Alin Turbatu. A fost lăsaţ la fel ca alţi colegi de la Sportul Snagov, acesta a fost lăsat să plece, ilfovenii fiind la un pas să abandoneze competiţia. După câte cunosc, a jucat 15 meciuri în tur pentru cei de la Snagov, e un jucător tânăr, de bandă, poate să joace atât fundaş stânga cât şi mijlocaş stânga, şi vom vedea în perioada următoare ce vom face în legătură cu el. Are hârtie că se poate antrena cu orice echipă.”

– Câte jocuri amicale veți mai juca? „Mai avem trei amicale, mai mult ca sigur vom completa cu încă un amical, pentru că vreau ca toți jucătorii să se apropie de forma sportivă. E destul de dificil, pentru că noi în prima etapă vom sta. Pe lângă cel stabilit cu Zemun cu o săptămână înainte, vom juca miercuri, cu Radnicki Zrenjanin, de la ora 14, ori pe sintetic la Baza II, ori pe „Ştiinţa”, în funcţie de vreme, iar dar noi dorim pe iarbă, şi sperăm ca timpul să ţină cu noi. Celălalt meci, cu Lipova, sâmbăta viitoare. Şi doresc să mai facem un amical înainte de a începe campionatul, întrucât noi vom sta”.

Sorin Bălu (antrenor principal CSC Dumbrăviţa): „Din punctul meu de vedere, au fost două reprize diferite, o primă repriză în care nu am putut nicicum să ieşim din jumătatea noastră, pentru că Poli a exercitat o presiune permanentă pe echipa noastră; am încercat din punct defensiv să ne organizăm mai bine, în ciuda faptului că în primele trei săptămâni nu am reuşit să lucrăm nimic din punct de vedere tehnico-tactic, ci doar fizic. Însă, pot să spun că rezultatul după prima repriză e just. Poli ne-a pus permanent probleme, au marcat de două ori, ar mai fi putut să o facă, am fi putut şi noi. Spun eu că a fost o primă repriza bună, dominată de Poli. În a doua am echilibrat bine jocul, este adevărat că s-au făcut multe schimbări, şi noi la fel; pot spune că a fost un joc bun, echilibrat. Am făcut două echipe apropiate, echilibrate, chiar dacă nu am trimis în teren cea mai bună echipă în prima repriză. Am un lot de 21 de jucători, sunt mulţumit de el, încercăm să ne pregătim cât mai bine şi sunt convins că în retur vom arăta altă față, diferit faţă de prima parte a campionatului”.

– Mai aveţi jucători în probe? Mulţi au plecat şi mulţi au venit… „Da, este adevărat… Pe lângă cei rezolvaţi, Podină, Rus, Kovari, Coroiu, Berivoiescu, au sosit alţi doi jucători buni după părerea mea: Petrişor Jichici (Ghiroda) şi Andrei Mura” (ex-LPS Banatul, revenit din Germania). 

– Ce s-a întâmplat în toamnă, aţi avut probleme?Din vară încoace, nu a fost ce trebuie la Dumbrăvița. Au fost așteptări mari din partea noastră, și noi am avut din partea conducerii. Nu a funcționat absolut bine nici din punct de vedere financiar, nici sportiv. Însă săptămână aceasta, conducerea noastră a achitat toate salariile. Din acest moment nu mai putem să căutăm alibiuri. Trebuie să dăm maximul, pentru că și clubul a dat. O veste foarte bună vă pot spune, l-am adus în staff-ul nostru pe Cristian Tăbăcaru, trainer neuro-lingvistic, care vine odată pe săptămână la echipa noastră. Mental și motivațional echipa noastră se va prezenta foarte bine în retur. Ține un work-shop extraordinar, de trei ore, care poate să schimbe viața. O să părem așa, filfizoni, «Vine iar ăsta, Bălu, și face pe istețul», dar, vă spun sincer, noi astăzi în România am ajuns să ne bucurăm de realitate… Vom mai juca alte două meciuri de pregatire săptămâna viitoare, miercuri cu Becicherec şi sâmbătă cu Ripensia”.

Fotografii realizate de Iosif Canea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: