Grosso modo

Efecte dintre cele mai neașteptate asupra oamenilor drept urmare a măsurilor absolut disproporționate ale celor cu implementarea politicilor sociale din ultimele peste 12 luni, efecte care ar putea eventual și oarecum explica decizia a 12 cluburi dintre cele mai bune din Europa de a crea o competiție denumită Superliga Europeană.

De subliniat că grupările provin exclusiv din Anglia, Spania și Italia, cluburile din Germania și Franța s-au abținut să participe la această întrecere. UEFA nu vede însă cu ochi buni această inițiativă și promite sancțiuni drastice asupra celor implicate.

La noi, competițiile play-off și play-out se desfășoară în mai multe ipostaze care creează confuzii. În liga întâi, în play-off, participă șase echipe dintre care doar trei contează mai mult sau puțin în lupta pentru titlu, FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj. Celelalte trei echipe, Sepsi Sfântu Gheorghe, Academica Clinceni și FC Botoșani, se rezumă în a duce trena celor implicate în lupta pentru titlu.

Un prim exemplu este FC Botoșani, care s-a dovedit vasalul fidel al FCSB, cedând în cele din urmă, după ce a condus cu 1-0. Portarul Pap a comis o gafă de neiertat, pasându-i adversarului în propriul careu. CFR Cluj și-a arătat colții și a spulberat-o pe Academica Clinceni. Doar Sepsi Sfântu Gheorghe a stricat oarecum algoritmul și a obținut un rezultat de egalitate la Craiova.

În play-out, Chindia Târgoviște a învins FC Hermannstadt. Nu voi fi niciodată de acord cu manifestări rasiste, dar problema este că fiecare interpretează în manieră personală noțiunea de rasism. O vorbă spusă la supărare nu constituie neapărat o manifestare de rasism, așa cum a vrut să arate jucătorul Pires la Sibiu.

Iașiul nu a cedat și a reușit un rezultat de egalitate la Pitești. Nici până acum nu am înțeles care este rolul lui Prepeliță sau al lui Ianovschi la conducerea tehnică a echipei FC Argeș. UTA a obținut o victorie mai clară decât o arată rezultatul în fața unei echipe descumpănite, Viitorul Constanța. Gaz Metan Mediaș și FC Voluntari s-au mulțumit fiecare cu câte un punct. Dinamo București are antrenor nou în persoana lui Dușan Uhrin, care, deși se află de zece ani în România, nu știe nici acum să vorbească limba română. Dar bucureștenii au reușit un punct la Giurgiu în fața Astrei.

În play-off-ul ligii secunde se prefigurează cele patru echipe care pot conta pe o promovare directă sau meciuri de baraj, Universitatea 1948 Craiova, Rapid București, CS Mioveni și Dunărea Călărași. După gafele din partida cu Rapid, pentru ASU Politehnica au urmat gafele din partida cu Mioveni. După cea de-a doua partidă, antrenorul Dan Alexa și-a dat demisia văzând că nu poate realiza mai mult cu o echipă blazată. Păcat că aceste evenimente se întâmplă în anul în care clubul Politehnica aniversează 100 de ani de existență.

Ripensia, cu Fridrich în postura de marcator, a învins Universitatea Cluj. Antrenorul Cosmin Petruescu plecase de la echipă înaintea partidei, dar luni a revenit tot așa precum a plecat. În liga a treia, Crișul Chișineu Criș și Șoimii Lipova nu mai pot pierde primele locuri și se vor bate pentru promovarea în liga a doua.

Sâmbătă, 17 Aprilie, antrenorul Ionuț Popa ar fi împlinit 68 de ani. El a plecat dintre noi cu amărăciunea în suflet că atât Timișoara, cât și Aradul i-au întors spatele într-un moment mai greu al vieții sale.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: