Gușatu (ASU Politehnica), 0-0 la debutul acasă: ”Scot în evidență atitudinea din acest meci, dar acesta e nivelul…”

După două eșecuri cu 0-1 pe ”Dan Păltinișanu”, cu CS Mioveni și ASC Daco-Getica, și două remize albe pe ”Știința”, cu Concordia iar astăzi de la ora 14 cu Farul Constanța, semn că ASU Politehnica încă n-a înscris în 6 ore de fotbal jucate acasă în noul campionat, fără gol marcat în șase din primele 7 etape. Ineficacitate prin care a fost egalată la puncte pe locuri de retrogradare de cea pe care o depășea cu 0-3 în etapa a II-a la Târgu Jiu, CS Pandurii Lignitul, urcată antepenultima. ”Violeții” nu s-au putut așadar apropia la un punct de dobrogeni, variantă doar în cazul unei victorii, ba din contră, au încheiat în 10 după eliminarea ușoară a lui Vasile pentru două galbene, ”albaștrii” lui Zicu și Marica beneficiind în schimb de cel puțin 36 de lovituri libere, total la care am pierdut numărul… 

Copleșitoare ineficacitate a alb-violeților, care n-au scuturat plasa oaspeților în cele 4 meciuri jucate în Timișoara în noul campionat, ”seceta” fiind prelungită și în noul mandat al lui Mugur Radu Gușatu, aflat astăzi la debutul și pe teren propriu pe banca bănățenilor, după ce sâmbăta trecută ASU Politehnica pierdea cu 2-0 la Turnu Măgurele iar miercuri era eliminată din Cupa României cu 1-0 în fief-ul unei alte nou-promovate, la Reșița.

Gușatu a admis după 0-0 cu Farul că ”a fost un meci dificil, iar echipa nu a trecut de momentul greu în care era când am venit. Dar scot în evidență atitudinea avută la acest meci, nu am ce să le reproșez jucătorilor, însă acesta e nivelul. A fost un meci și cu părți bune, și mai puțin bune, de ambele părți. Am avut câteva oportunități de a marca, iar dacă fructificam o dată, poate ne descătușam și altfel curgea jocul. Una peste alta, asta e realitatea, trebuie să o acceptăm… Avem tare mult de muncă, trebuie să ne antrenăm, să încercăm să fim mai buni!”

Întrebat despre o acțiune ofensivă în care Ignea a optat să șuteze, în locul unei pase, Gușatu a răspuns că ”asta a fost ideea lui, a fost sigur că-l lasă pe coechipier cu poarta goală; păcat, căci poate ne descătușam apoi. Dar dacă nu avem răbdare, va fi foarte greu…”

Întrebat și despre cronica ineficacitate a ”violeților”, fără nici un gol acasă în 360 de minute de joc și fără gol înscris în ultimele 6 apariții oficiale la rând, Gușatu a explicat că ”atunci când nu se marchează, nu este strict doar problema atacanților, ci a ansamblului echipei, căci trebuie să și ajungem acolo, în fața porții, acțiuni la care trebuie să participe întreaga echipă. Căci nu poate atacantul să ia mingea de la portar și să urce singur, să o bage în cealaltă plasă. Trebuie cât mai curând să spargem gheața! dar niciodată nu regret  când vin la Timișoara, și nu neapărat că riscam din punctul de vedere al rezultatelor”.

Gușatu s-a arătat a fi optimist: ”Dacă vom munci și vor avea răbdare, atunci putem face treabă bună. Depinde însă în primul rând de valoarea jucătorilor, de selecția lor, și care va fi făcută și în continuare pentru creșterea lor calitativă…”

În ceea ce privește așteptarea lui Zabun, ”orice jucător de calitate este binevenit, dar oricine ar veni, că e Zabun sau altcineva, nu înseamnă și că învingem cu 3-0. Trebuie multă muncă și sacrificii…” În legătură cu absența lui Manea, ”toată săptămâna nu s-a antrenat, întrucât a avut probleme acasă și abia a revenit de la Târgoviște”.

În fine, pomenindu-se dinspre conducerea galeriei că proximul meci ar putea fi găzduit pe ”Dan Păltinișanu”, etapa viitoare, cu nou-promovata din Reșița, Gușatu s-a limitat la a semnala că subiectul nu este din aria sa de responsabilitate: ”Nu mai zic nimic, și tocmai de aceea, căci nu depinde de mine…”

O eventuală revanșa cu cărășenii egali acasă ai liderului Turris-Oltul ar putea aduce întoarcerea foii de către alb-violeți, dar în tot cazul, cel puțin pentru moment, șocul și revirimentul așteptate de ASU Politehnica prin schimbarea de pe banca tehnică nu au survenit în cele nici două săptămâni, ultima, de meciuri. Ceea ce era oarecum previzibil, punându-se întrebarea nu atât prin prisma lipsei de experiență a lui Mugur Gușatu ca antrenor în Liga 2, ci a opțiunii diriguitorilor timișoreni de a-l învesti la cârmă.

Revenim și cu alte date de pe ”Știința”. Rezultatele zilei în Liga 2, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: