Gușatu (ASU Politehnica), 3-0 cu FC Argeș: ”Băieții au ales prielnic, în funcție de ceea ce le-a cerut jocul și faza respectivă”

Nu mai marcaseră acasă absolut deloc din 1 iunie. Nici un gol înscris pe teren propriu în precedentele 6 meciuri. Iar astăzi este 5 octombrie. Sâmbăta poliștilor, care au așteptat parcă să vadă alb-violet în fața ochilor pentru a marca din nou. Au făcut-o după 126 de zile și 634 de minute de ”secetă” în propria bătătură, adică peste 10 ore și jumătate de fotbal. ASU Politehnica încheia precedentul sezon printr-un 2-0 (2-0) acasă cu Metaloglobus de Ziua Copilului, când Ursu marca în minutele 7 și 14, și au trecut peste 4 luni până la acest 3-0 (2-0) cu Campionii FC Argeș, primele două reușite fiind semnate de fundașul Mera. Nici un gol înscris în 6 jocuri la rând, trei marcate în cel de-al șaptelea. Implicit, zece înscrise în primele 10 etape…  

La final, în urma înscrierii primelor goluri acasă în noul sezon, aducătoare a primei victorii pe teren propriu în ediția 2019-2020, antrenorul principal Mugur Gușatu a spus: ”Știam că va fi foarte greu, presiune foarte mare, dar și pentru ei, ca o pretendentă la promovare, cu jucători de valoare. Mă așteptam la acest lucru, dar băieții au avut o reacție foarte corectă față de tot ceea ce am pregătit pentru acest meci, au încercat să respecte în totalitate sarcinile tactice. Mă bucur că am marcat, de atitudine nici n-are rost să mai amintesc, la superlativ. Sper că astfel am intrat pe un drum bun, s-o ținem tot așa!”

Gușatu a explicat: ”Depinde de cei care joacă, azi nu am jucat mai mult cu mingea jos decât în alte dăți. Portarul Contra are reale calități, și în jucarea mingii, și au fost momente și momente, unele când am inițiat atacuri de la portar, băieții au ales prielnic în funcție de ceea ce le-a cerut jocul și faza respectivă”.

Fundașul Mera a înscris în minutele 18 și 74, în urma unor faze fixe: ”Era deja etapa a zecea și despre Mera toată lumea se întreba cum de încă nu a marcat, și iată că a spart gheața!”

Gușatu a mai spus: ”În Denis Radu am avut încredere, mă bucur că a jucat bine, mă bucur că a fost apreciat de fani, și trebuie să rămână în continuare serios, să muncească, deoarece are foarte mult de muncit, abia e la început, și are foarte multe de arătat, în principiu depinde numai de el”.

A înscris și Zabun, în minutele de prelungiri… ”Mă bucur pentru el, pentru un atacant contează foarte mult să înscrie, el tocmai a venit ieri direct din Moldova, domnul director nici nu-l mai cunoștea, remarca domnul Cociu dar când a plecat, nu era așa. Lumea e fericită după acest 3-0 dar să o ținem tot așa, cu toate că vor veni și partide mai grele, cu înfrângeri, însă trebuie să știm să trecem cu bine peste ele, să ne bucurăm de cele victorioase”.

Cât despre aportul suporterilor viola, ”noi am avut al 12-lea jucător și când am pierdut, fanii ne-au susținut mereu, am fost tot timpul în 12… Cel mai important este să ne facem suporterii fericiți!”

Două victorii consecutive i-au adus pe alb-violeți la 4 puncte în urma ”violeților” învinși din Trivale, care au dovedit și ei că în Liga 2 este vorba mai degrabă despre așteptări și pretenții, decât despre o certă valoare. 

Bilanțul acasă al poliștilor în noul campionat al Ligii 2 a devenit 6 1 3 2 3-2 6 puncte, următorul joc în Timișoara fiind cu Metaloglobus, peste două etape, o rundă intermediară, peste circa 11 zile.

Rezultatele zilei în Liga 2, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: