Halal educaţie! Părinţi de juniori D de la LPS Banatul Timişoara fugăresc şi lovesc tineri arbitri

S-a întâmplat ieri, la un meci din Campionatul Judeţean Timiş rezervat juniorilor D, între LPS Banatul Timişoara (III) şi CS Unirea Sânnicolau Mare, disputat pe „terenul de rugby” adiacent „Banatului”.

Colapsul moral al unei societăţi în vizibilă descompunere îşi arată rânjetul hain chiar şi în preajma arenelor sportive pe care se derulează competiţii juvenile şi nu este pentru prima oară în acest an în care avem neplăcuta misiune de a consemna despre atitudini reprobabile ale unor părinţi care, fără nici cea mai mică scuză, oferă mostre ale profundei lipse de educaţie, răsfrântă din nefericire asupra generaţiilor de mâine.

Excelent exemplu – nu-i aşa!? – pentru nişte copii de 12 ani…

Dacă mai ieri am amintit despre o jenantă stare de fapt de pe semicercul juvenil timişorean, implicaţi fiind părinţi ale unor junioare de la LPS Banatul Timişoara, de această dată „terenul de luptă” a fost dreptunghiul verde. Concluzia este însă una şi aceeaşi, cum îi creştem, aşa îi vom avea.

Au fost două jocuri implicând grupe ale LPS Banatul şi CS Unirea, la generaţia 1999 impunându-se gazdele cu 8-0 iar la 2001 încheindu-se remiză, scor 1-1. Nu este prea greu de dedus că „stresul” a survenit la cea de-a doua partidă a cuplajului, încheiată cu scene de violenţă nerecomandate nici măcar adulţilor.

Brigada delegată la cele două partide l-a avut la centru în primul joc pe Alex Bucătaru, cu Bogdan Alexandru şi Darius Geantă asistenţi, iar la meciul juniorilor D pe mai tânărul Darius Geantă.

Ei bine, arbitrii n-au fost pur şi simplu lăsaţi să-şi urmeze atribuţiile în cel de-al doilea joc, un grup de părinţi de juniori ai LPS Banatul exercitând o presiune psihologică prin care le-a impus tinerilor să facă rocadă, central cu asistent.

LPS Banatul III constituie o grupă de selecţie cu juniori din afara şcolii, care nu studiază pe băncile Liceului cu Program Sportiv, iar antrenor este Raul Pop. Iar junele central Darius Geantă a avut ghinionul să intre în asemenea hal în colimatorul „judecătorilor” de pe margine, cunoscători nevoie mare, şi îndreptăţiţi pe măsură să facă dumnealor ordine, încât a trebuit să cedeze fluierul. Nemulţumiţi de maniera de arbitraj, părinţii s-au adresat lui Alex Bucătaru să preia rolul de central, rocadă care este permisă, conform regulamentului, doar în cazul accidentării centralului.

Brigada n-a scăpat până ce, în minutul 17, Geantă a fost „exilat” la linia de margine, dar cursul jocului a făcut ca în minutul 20 centralul de circumstanţă, Alex Bucătaru, să acorde o lovitură de la 11 metri pentru oaspeţii sânmiclăuşeni, cu Ştefan Balogh pe banca tehnică: 0-1, scor şi la pauză.

Avea să se încheie 1-1, şi cum fuga după rezultate este o problemă naţională, psihicul labil şi mentalitatea de turmă cu accente neanderthaliene i-au împins pe unii „însoţitori” să se creadă îndreptăţiţi în a croi singuri legea.

Arbitrii au fost fugăriţi la ieşirea de pe teren, iar Alex Bucătaru, cel iniţial convins să preia fluierul, a fost prins şi lovit cu piciorul în spate de către unul dintre agresori. Lui Geantă i-au pus piedică dar tânărul a scăpat şi a luat-o la sănătoasa, ascunzându-se şi ieşind la lumină doar după jumătate de oră de căutări din partea unor cadre de la LPS Banatul.

Ulterior, arbitrii au consemnat în raport faptul că au fost supuşi unor agresiuni fizice din partea spectatorilor.

Un alt răspuns la întrebările de ce nu avem sport, nici de masă, nici de performanţă, dar şi o societate needucată şi necivilizată.

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

9 răspunsuri la Halal educaţie! Părinţi de juniori D de la LPS Banatul Timişoara fugăresc şi lovesc tineri arbitri

 1. ctm spune:

  ar trebui sa fie obligati sa joace fara spectatori (adica parinti de asemenea hal) iar meciul ar trebui sa fie validat cu victoria celor din sanicolau mare

 2. popa andrei vlad spune:

  Ca la tzara… va dati seama ca sunt de pe sate parintii cel mai probabil… adica sunt copii la o adica. eu am avut azi meci si a gresit centralul pentru gazde, dictand la 0-0 un penalty total aiurea, recunoscut si de `victima`. Dar nu l-a agresat nimeni, e om, greseste, asta e nivelul. Dar vorba lu Canea, sunt unii care nu au depasit rangul de neanthertali…asta e:)). pacat ca nu au fost acolo si parintii arbitrilor, sau ceva frati mai mari, sa-i bata bine pe aborigeni.

 3. raul spune:

  Este o ruşine ce sa întâmplat, nu este frumos din partea părinţilor, aceştia trebuie educaţi, că la copii nu ai ce să le ceri că ori cum ei tot protestează chiar dacă decizia arbitrului este corectă sau nu şi la copii trebuie aplicate amenzi ca să ţi doară când dau bani.

 4. raul spune:

  O simpla intrebare domnule ziarist Mihai Comsulea: cum puteti scrie un articol fara a fi prezent la eveniment, fara a vedea cu ochii dumneavoastra cele desfasurate si sa scrieti doar din auzite, din barfe, fara a contacta macar ambele parti? Aștept un raspuns interesant din partea dumneavoastra! Multumesc!

 5. Alex Dennis spune:

  Ce aveti cu Gentuta nesimtitilor. e cel mai tare arbitru. chiar daca nu a avut o zi buna asta nu inseamna ca trebuie sa fie luat la bataie. orice om greseste..

 6. curcubeul spune:

  unu şti ce săi faci lui comşulea şi lui canea săi sugi p… bine văd că nai loc de aceşti domni care scriu adevărul noi de oameni din ăştia avem nevoie în presa românească, vă felicit că mai sunt şi oameni ca voi acei de la SPORTTIM, chiar am mai citit bunu sorin se mai leagă de voi, dar sunt convins că nu au cultură.

 7. alin spune:

  treaba e simpla ..e adevarat ca un arbitru te poate scoate din minti ….dar daca e vb de niste copii ..tre sa te abtii pt ca vede copilul tau sau daca nu poti sa te abtii nu mai merge la meciuri du-te si trateazate pt ca de pierdut are doar copilul tau …. eu cunosc grupa aceea de copii …acolo 90 % dintre copii fac footbal cu forta sau sunt stresatii la maxim de parintii ….parintii care sunt frustratii ca copii lor nu au fost tinutii de lps banatu… de aceea ei ii fosteaza …. au un antrenor tanar si destul de bun pacat ca nu are cu cine …..si aici ma refer la parintii…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × patru =

 


Alte articole legate de acest subiect: