Harald Fridrich, de la ACS Poli Timișoara, titular la Clairefontaine, în Franța – România 3-1 la U17

ACS Poli Timișoara a avut un titular în 11-le de start ales de selecționerul Bogdan Vintilă la debutul său pe banca reprezentativei U17 a României, învinsă astăzi de la ora locală 14,30 la Clairefontaine, cu 3-1, de formația similară a Franței.

Harald Fridrich, un fundaș central care devenea în vară vicecampion național de juniori C cu alb-negrii Timișoarei, s-a regăsit în formula de start a României, pe când colegul său de linie defensivă și de club, Radu Motreanu, a început partida amicală pe banca de rezerve.

Reprezentativa U17 a României se pregătește pentru Turneul de Elită, programat între 21 și 26 martie în Anglia, unde vor juca pentru calificarea la Euro 2015 cu Norvegia, Slovenia și gazdele insulare. Franța U17 era depășită în 30 octombrie 2014 de englezi cu 3-1 (2-0), în ultima etapă a patrulaterului preliminar din Cipru, rezerva Karamoh reducând din handicap în minutul 62, după ce tinerii din Hexagon dispuneau cu 3-0 de Macedonia și cu 4-0 de gazdele insulare.

Nicolas Janvier, de la Rennes, a deschis astăzi scorul în minutul 15, iar căpitanul Cognat a șutat în bară dar Maxime Pelican (Toulouse) a dublat avantajul selecționatei pregătită de Jean-Claude Giuntini, în minutul 46, după ce Clement ochea și el bara în minutul 42, puțin în urma reînceperii părții a doua.

Grecu a redus din diferență în minutul 55, din pasa lui Jurj, dar Hugo Clement-Triaut a marcat și el în minutul 70, 3-1 pentru Franța, al cărei joc următor va fi în februarie, cu Belgia.

România U17: Bogdan Hodoroabă – Tiberiu Căpușă, Virgil Ghiță, Harald Fridrich, Cristian Andrei – Ionuț Costache, Carlo Casap – Roberto Grecu, Ianis Hagi (cpt.), Andrei Ciobanu – Florinel Coman

Rezerve: Ionuț Poiană – Radu Motreanu, Paul Copaci, Ionuț Tănase, Vlad Mihalcea, Mihai Dobre, Sergiu Jurj.

* Totodată, patru juniori de la ACS Poli Timișoara au fost convocați la naționala Under 16 a României, începând cu data de 12 ianuarie 2015. Fundașii Cristian Podină, Raul Cochințu, mijlocașul Vlad Dragomir și atacantul Andrei Mezin vor participa între 13 și 18 ianuarie la un stagiu de pregătire la Mogoșoaia, pentru ca din 18 ianuarie reprezentativa amintită să evolueze la turneul internațional ”Aegean Cup”, în localitatea turcă Manisa. Acolo, România va da piept, în grupe cu naționalele U16 ale SUA, Turciei și Norvegiei. În cazul clasării pe una din primele două locuri, România va disputa una din finale pe data de 24 ianuarie 2015.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 36

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: