Harald Fridrich, integralist și contra Angliei: România U17, 3 eșecuri din 3

Reprezentativa sub 17 ani a României s-a numărat între cele 5 naționale care n-au obținut nici un punct în ultima fază de calificare la turneul final al Campionatului European U17, ce va avea loc în luna mai cu 16 naționale la start, în Bulgaria.

Azerbaijan, cu golaverajul 0-11, Suedia (1-11), Islanda (0-6) și Ucraina (1-6), n-au reușit nici un punct în cele câte 3 apariții în Turneul de Elită al preliminariilor continentale la categoria de vârstă sub 17 ani, aidoma selecționatei ”tricolore” condusă de Bogdan Vintilă, care a încheiat în această seară patrulaterul Grupei 6 din Anglia cu a treia înfrângere în ultimele 6 zile, 1-2 cu gazda Anglia.

Adrian Petre a marcat în minutul 13 al partidei disputate de la ora 21 la Burton-on-Trent primul gol al României U17 în întrecerea din insulă, după ce juniorii din Carpați cedau cu 0-3 Sloveniei și cu 0-2 Norvegiei, însă ”tricolorii” au încheiat ultimii în serie, cu bilanțul 3 0 0 3 1-7 0 puncte.

Harald Fridrich, juniorul B crescut la ACS Poli Timișoara de Sorin Vlaicu, a fost integralsit și în acest al treilea joc al României la Turneul de Elită din Albion.

Ugbo a marcat golurile Angliei în minutul 7 și 53, insularii calificându-se de pe primul loc la turneul final, în vreme ce Slovenia a obținut poziția secundă în Grupa 6, cu bilanțul 3 2 0 1 5-3, grație unui succes cu 1-0 cu Norvegia.

Românii au încheiat partida în inferioritate numerică, Kilyen fiind eliminat pentru primirea a două cartonașe galbene, în minutele 18 și 65.

Bogdan Vintilă a utilizat în această seară componența Suciu – Căpușă, Ghiță, Kilyen, Fridrich, Vlădescu – Dobre, Oaidă, Hagi – cpt. (68, Ciobanu), Casap – Petre (76, Coman). În cifre, România a fost dominată de gazde la șuturile la poartă (2-7), pe poartă (2-8) respectiv cornere (3-11).

Iată primele două clasate în celelalte grupe ale Turneului de Elită: Franța – Spania; Croația – Portugalia; Belgia – Olanda; Grecia – Irlanda; Austria – Rusia; Cehia – Scoția și Germania – Italia.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: