Hecsko, al patrulea gol în ultimele 3 jocuri: Mamma Mia, prim triumf în afara Timișului după aproape 8 luni, la redebutul lui Bălu

Mihai Hecsko a înscris astăzi în cea de-a treia apariție succesivă a alb-roșilor de la CS Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic, coincizând și cu a treia victorie consecutivă în C4, conturată la mijlocul părții secunde în fieful ocupantei locului 5 în Seria 4 a ligii a treia, Pandurii II, incluzând și 3 componenți din garnitura prim-divizionarei.

Vicecampionii din 2014 au obținut astfel primul succes în deplasare în afara județului Timiș după aproape 8 luni de zile, mai exact din 29 august 2014, când, în etapa inaugurală a acestui campionat, alb-roșii se impuneau cu 4-1 la Știința Turceni.

Astăzi, tot în județul Gorj, dar în fief-ul ”satelitului” grupării din Târgu Jiu, redebutul lui Sorin Bălu pe banca tehnică a ocupantei unei poziții pe podiumul din C4 a adus primul succes pe alte terenuri al celor din Becicherecu Mic la aproape o jumătate de an după triumful cu 2-1 de la Giarmata, consemnat în 31 octombrie.

După două victorii acasă, 3-1 cu CS FC Hunedoara și 5-0 cu ACS Viitorul Municipal Craiova, meciuri în care Hecsko înscria de două ori respectiv o dată, Mamma Mia și-a adjudecat alte 3 puncte prin același Hecsko, care a fructificat cu capul, ca și runda trecută, o centrare venită în acest caz de la Radu, executant al unui corner: 0-1 în minutul 67.

Deși în componență cu Shamsin, Brata și Pițian, Pandurii II n-a reușit să scuture plasa porții vizitatorilor timișeni, având cea mai mare oportunitate tocmai în ultima fază a jocului, cu o lovitură de cap alături.

Până atunci însă, după un prim sfert de oră aparținând amfitrionilor, Mamma Mia a răsturnat apoi raportul de forțe din teren, preluând inițiativa spre mijlocul primei părți și creându-și alte ocazii clare, dintre care cele în care Hecsko s-a regăsit în două rânduri față în față cu goal-keeper-ul gorjenilor, oportunitatea avută de Negruț și bara lui Balaure dintr-o lovitură liberă, din zonă laterală, la colțul lung, în minutul 82, au fost cele mai notabile.

Mamma Mia a reușit în runda marcând mijlocul returului în Divizia C ceea ce nu izbutea în precedentele ieșiri, când remiza la Arad respectiv ceda la Ineu și Lugoj, iar acum așteaptă ultimele 6 etape ale campionatului, incluzând dispute acasă cu fruntașele colege de podium Național Sebiș și UTA Bătrâna Doamnă.

”Victorie fără dubii! Vreau să spun că sunt foarte mulțumit de băieți și pentru atitudinea lor, care a generat o victorie pe deplin meritată, și a lor în totalitate. Am mers pe continuitate”, a remarcat noul antrenor principal Sorin Bălu, revenit astfel după peste 9 luni la cârma alb-roșilor.

Mamma Mia s-a impus din nou în Gorj în alcătuirea Culda – Ștefanovici, Telescu – cpt., Marius Toma, Todorov – Radu, Luță, Hecsko (Nagy), Negruț (Costea) – Balaure (Sturza), Hodiș (Centea).

Pe bancă a rămas portarul Filip, în vreme ce Steop a absentat din motive personale iar Tăbăcaru a fost ușor accidentat. Totodată, și Todorov a părăsit terenul cu o contractură musculară, oaspeții încheind jocul în inferioritate numerică, pe ultimele 3 minute, accidentarea sa survenind după efectuarea tuturor înlocuirilor.

Victoria timișeană a fost adjudecată pe o suprafață de joc foarte bună, la Rovinari. ”Mă bucur că am revenit acasă și băieții mi-au dăruit o victorie. Urmează o săptămână de pregătiri și jocul acasă cu Național Sebiș, pe care îl vom trata cu maximă seriozitate, și pe care dorim să-l câștigăm!”, a completat Sorin Bălu, la redebutul său.

*

Rezultatele etapei a XX-a în C4:

ACSVM Craiova – FC Hunedoara 3-0: Stoichiţoiu (8), Crăciun (37), C-tin. Scarlat (68)
Pandurii II Târgu Jiu – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 0-1: Hecsko (67)
ACSO Filiaşi – Ştiinţa Turceni 0-1: Fotescu (9)
Millenium Giarmata – Minerul Motru  2-0: Gârba (14), Bârză (37)
Minerul Mehedinţi – UTA Bătrâna Doamnă 0-3: retragere din campionat după tur.
Naţional Sebiş – CS Ineu se joacă sâmbătă iar Vulturii Lugoj a stat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 1

 


Alte articole legate de acest subiect: