Iancu,glume pînă la capăt:i-l propune lui Ciuhandu pe…Zambon

Portalul oficial al clubului polist a publicat astăzi o scrisoare deschisă adresată de Marian Iancu primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, ca replică la declaraţia edilului oraşului lansată ieri la adresa grupării divizionare B, de a-şi rezolva problemele financiare şi legate de licenţiere, neajunsuri pentru care Municipalitatea a anunţat că nu alocă nici un leu ca şi contribuţii financiare către alb-violeţi din bugetul local pe 2012. KPMG a prezentat reefectuarea auditului la club, conducătorii puterii locale, dînd de înţeles că cifrele nu sunt prea roze, se reunesc întru a decide în atare condiţii, iar Iancu momentan reacţionează inclusiv prin a fi zeflemitor, şi în acest al 12-lea ceas, cu o „propunere sigură şi dragă” edilului, şi anume… Zambon.

Asta dacă mai poate cineva zîmbi, eventual amar, relativ la situaţia lui Poli… Iar la cît a plîns Timişoara cu Zambon de gît, Iancu numai învîrte cuţitul în rană. Ce folos?

Legat de licenţiere, FRF găzduieşte vineri la ora 11 un seminar pe probleme financiare adresat cluburilor din primele două ligi, în vederea întocmirii dosarelor de licenţiere, al căror termen limită de depunere este peste circa 7 săptămîni, în 31 martie.

Altfel, pe teren, Poli se pregăteşte de duelul pentru locul 5 în cadrul Marbella Copa del Sol 2012, de joi de la ora 14,30 (ora României), cu TSKA Moscova, care pe 21 februarie va primi vizita Realului Madrid, în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor. Iar apoi, din 3 în 3 zile, şi alte dueluri cu moscovite, şi anume Dinamo, o altă grupare de podium, duminică 12 februarie, respectiv Spartak, miercuri 15 februarie, conform portalului oficial www.politimisoara.com.

Ulterior stagiului iberic unii dintre polişti se vor răspîndi la loturile reprezentative, fundaşii Florin Ilie şi Andrei Dăruială revenind în selecţionata sub 20 de ani pentru un duel cu Egipt, pe 22 februarie, iar atacantul Tosaint Ricketts pentru Canada, într-un stagiu cipriot, între 26 februarie şi 1 martie, incluzînd un amical cu Armenia. Puţin mai apoi, pe 3 martie, este programat startul returului, care, luînd în considerare vremea nefavorabilă şi antecedentele amînărilor din fotbalul nostru, n-ar fi exclus să fie contramandat.

Iată scrisoarea deschisă adresată de Marian Iancu, publicată astăzi pe portalul polist: „Dle Primar, am luat act de declaratia Dvs. din data de 7 februarie 2012. Declaratia se inscrie in contextul celor din ultima perioada si aveti perfecta dreptate. Sunt un manager incompetent, sub demnitatea functiei de reprezentare si administrare a celui mai important vector de imagine din vestul tarii si anume Clubul de Fotbal Politehnica Timisoara. Ma certati public pe buna dreptate, iar de aproape doi ani nu beneficiem de suportul financiar al Consiliului Local ca si masura coercitiva. Toate acestea sunt sustinute si demonstrate prin faptul ca doar din vina mea nu s-a luat licenta pentru campionatul din editia 2011-2012. Ca sa simplificam lucrurile, va mai transmit inca o data ca imi asum toate cele de mai sus. Acum trebuie sa trebuie sa trecem la fapte. Vorbele sunt de prisos. Deveniti actionar majoritar, imediat ma demiteti din principala functie administrativa si executiva,  puneti oameni competenti sa faca ceea ce nu am realizat eu. Simplu, veti administra prin liberul Dvs. arbitru, fondurile alocate si acestea nu pot fi mai mari pentru anul competitional 2011-2012 de aproximativ cinci milioane de euro. Aceasta este suma care cuprinde datoriile totale ale clubului, cat si bugetul pentru a reveni in Liga I. Datoriile la bugetul statului in 31 decembrie 2011 sunt zero, iar obligatiile de divizare le vom inchide in timp util pentru licentiere. Restul datoriilor catre actualii actionari ai Politehnicii Timisoara si anume aproximativ 4,5 milioane de euro vor fi esalonate pentru anii viitori. Suntem dispusi sa facem diminuarea de capital sub cele aproximativ cinci milioane de euro necesare pentru ca Dvs., Consiliul Local impreuna cu Consiliul Judetean si Universitatea Politehnica sa deveniti majoritari imediat. La data prezenta, clubul acopera patrimonial sumele pe care le-am prezentat mai sus. Deci nu pierdeti nimic, deveniti proprietari gratis pe un simbol, asa cum e Clubul de Fotbal Politehnica Timisoara, investiti si va administrati singur capitalurile. Din pozitia minoritara, in conditiile date ne vom respecta si noi obligatiile ce ne revin, cat si dreptul de a participa proportional cu sume la nevoile clubului. In concluzie, dupa ce va saturati a ma certa public, mergeti pana la capat, asumati-va o decizie statutara din pozitia de majoritar, schimbati-ma din functie, puneti o persoana potrivita si indreptati lucrurile pentru ca se poate. Am si o propunere sigura si draga Dvs si anume pe Zambon, asta ca sa nu raman dator. Se impune o analiza rece in competitie cu retorica personalizata bazata pe o antipatie reciproca evidenta. Prezenta scrisoare reprezinta un punct de vedere serios, mai putin ironia din final, peste care puteti trece usor, fiind un politician vechi, poate mult prea vechi”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Iancu,glume pînă la capăt:i-l propune lui Ciuhandu pe…Zambon

  1. ionuț dianu spune:

    …Iancu bate câmpii. Cum o face de la retrogradare încoace. Este ironic. Când o societate nu mai are resurse, automat intră în faliment. Dumnealui nu agreează această variantă pentru că nu mai poate vinde ce a mai rămas de vândut. Autoritățile locale nu se bagă cu capul înainte pe banul public. Autoritățile locale doresc adevărul din incinta clubului unde au condus alde Chivorchian până acum. Și este corect. Nu poți arunca cu banii cetățenilor pentru a ne conduce miticii. Preluarea pachetului majoritar de acțiuni nu este o simplă bagatelă, cum grăiește Iancu din Bucale. Cea mai vivace soluție ar fi ca Iancu, cu toată gașca lui cu tot, să abdice. Abia în acel moment autoritățile locale ar putea să se impună cu finanțare și conducere, cu tot. Până când Iancu nu-și ia tăpășița, timișoara va suferi. Ar fi cazul ca fotbalul timișorean să o ia de la capăt, insă fără mitici, chiar dacă se mai stă un an în Liga a doua. Am auzit destule păreri și îndemnuri. Nimeni însă nu vine cu soluții sustenabile din toate punctele de vedere. Alte cluburi au bugete transparente, știu cât să se întindă cu cheltuielile. Fiecare bănuț este bine chibzuit: cât se consumă cu juniorii, cu seniorii, cu antrenorii, cu organizatorii, cu șoferii, cu personalul administrativ, cine se deplasează cu avioanele, cine procură biletele de avion, cine mănâncă ciocolată etc. La Poli nimic nu este transparent. Nici măcar alcătuirea formațiilor de joc. Până nu dă undă verde geniul inteligenței – Chivorchian – nu se mișcă nimic! El știe ce trebuie să mînânce jucătorii, ce meniu se face, cine stă pe tușă, cine are drept de joc, care sunt schimbările, care sunt intrările, care sunt ieșirile, dacă se joacă meciuri amicale…Acest Chivorchian Este Dictator!! Dacă Poli va fi preluată de autoritățile locale, cred că nu se vor mai adapta asemenea procedee și sisteme grotești de conducere. Timișoara are nevoie de altceva. Miticii și ceilalți trepăduși veniți să ne dea lecții de civilizație și conducere, cred că și-au ”îndeplint” sarcinile pe care le-au avut. Timișoara fotbalistică are resurse să-ți crească singură viitorul. Exemplul lui Hagi nu-l pune nimeni la socoteală. Și la Timișoara există un centru de juniori de care ”geniile” își bat joc sistematic. Nesimțirea nu merge la infinit. La Timișoara trebuie să se facă un front comun împotriva prăduitorilor. Nu să tolerăm mizeriile la care au purces parveniturile.

  2. Dani spune:

    Hotii isi dau intre ei comunicate ..de parca mister Ciuhandu ..a semnat contractul cu mine !!!
    Vrajeala de politician ieftina …deci intrebarea ramane …care este concret rezultatul auditului ? cine poate sa-l publice …nu cumva prea maritul Ciuhandu ???? sau el se ocupa de zapada zilele astea …mama lui de HOTZ!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: