Iarăşi Goga în faţa unor tribune goale, exersând pentru Arad

Stadionul Dan Păltinişanu se anunţa a fi o piatră de încercare pentru orice echipă oaspete a “alb-violeţilor” iar ceea ce nu au reuşit FC Bihor, FC Olt ori prim-divizionara Ceahlăul, nu a izbutit duminică nici Gaz Metan Severin, una dintre fruntaşele seriei vestice a ligii secunde.

Istoria partidei de duminică s-a scris la mijlocul primei reprize, când severinenii au rămas în inferioritate numerică, atacantul Trifu încasând două cartonaşe galbene într-un interval de şapte minute. A doua avertizare a fost încasată în mod stupid, pentru simulare. Deşi nu au fost jocuri cu durităţi, în patru din cele şase partide de până acum adversarii Politehnicii au fost sancţionaţi cu cartonaşe roşii.

Cu un om în plus, elevii lui Velcea s-au desprins pe tabela de marcaj prin Goga, aflat la a treia reuşită stagională, şi Ricketts, care nu mai înscrisese din prima deplasare, de la Slatina. Cu un om în plus şi cu un avantaj de două goluri, Poli nu a mai forţat după pauză, dându-le prilej vizitatorilor să reducă din handicap, din lovitură liberă. Este primul gol încasat acasă de timişoreni în acest sezon.

Cei de la Gaz Metan au fost conduşi de pe bancă de secundul Florin Pârvu, fost jucător la naţională pe vremea lui Hagi, principalul Cosmin Bodea fiind suspendat, după partida din Cupa României, cu Dacia Mioveni.

Graţie acestui succes, Poli egalează la puncte pe Gloria Bistriţa în fruntea ierarhiei şi va pregăti în linişte derby-ul de vineri, cu UTA, care ar putea să o readucă în fotoliul de lider.

Valentin Velcea: “Am obţinut trei puncte importante. Gaz Metan nu mai este echipa fără gol primit şi ne-am şi distanţat de ea în clasament. Jocul l-am controlat, cu presing avansat, însă pe final ar fi trebuit să avem altfel de atitudine. Eu nu le-am cerut să scadă tempoul din repriza a doua. Am avut meci şi miercuri şi au fost şi alţi factori care au făcut să avem mai multe greşeli pe final. Legat de schimbări, am considerat că e o posibilitate să-l revitalizăm şi pe Axente, să-şi intre în formă, iar de la Rocha mă aşteptam să aibă aceeaşi evoluţie ca şi în partida cu Ceahlăul. Că oaspeţii au acuzat arbitrajul e treaba lor, dar şi eu pot spune că la golul lor a fost fault în atac.”

Cosmin Bodea: “Despre meci nu prea am multe de spus, în schimb vreau să atac virulent arbitrajele. Suntem o echipă nou-înfiinţată, iar arbitrajele nu ne lasă să jucăm fotbal. Astăzi a fost o ruşine de arbitraj. Ne-au măcelărit şi în meciul de cupă, când am avut doi eliminaţi, iar pe mine m-au trimis în tribună. Poli a câştigat pe nedrept. Trebuia să se joace 11 la 11 şi să ne bată la scor, nu aveau nevoie de ajutor din partea arbitrilor. Noi am avut penalty în ultimul minut, la Boroiban, şi nu au dat.”

Poli Timişoara – Gaz Metan Severin 2-1 (2-0)

Stadion Dan Păltinişanu (ora 11), teren bun, timp călduros, spectatori 1.500.

Au marcat: 1-0 Goga (min. 25), din lovitură liberă, de la 18 m, lateral stânga, 2-0 Ricketts (min. 41), după un contraatac fulgerător, Tameş l-a lansat pe dreapta pe Dăruială, centrarea acestuia fiind reluată în poartă cu capul, 2-1 Boroiban (min. 68), în vinclu din lovitură liberă, de la 22 m, tot lateral stânga.

Poli: 1.Lepmets – 2.Dăruială, 13.Scutaru, 6.Florin Ilie, 8.Sepsi – 21.Goga, 5.Poparadu, 10.Tameş (c), 7.Curtean (30.Rocha, 79) – 19.Ricketts (20.Pătraş, 75), 11.Zăgrean (19.Axente, 59). Pe bancă: 12.Kirev – 14.Mera, 18.Popovici, 22. Sava. Antrenor: Valentin Velcea.

Gaz Metan: 12.Şteţca – 18.Vigariu (cpt), 29.Bălău, 14.Cruşoveanu, 30.Rusu – 17.Mirescu, 22. Mitic (13.Moutinho, 79), 26.Vârtic, 5.Şaim (8.Mitriţă, 85) – 20.Trifu, 9. Vancea (19.Boroiban, 57). Pe bancă: 1.Iordan – 3.Firoiu, 11.Bitiş, 16.Irimescu. Antrenor: Cosmin Bodea.

Arbitri: Teodor Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea) – Constantin Mihai Cantemir (Voila), Bogdan Ioan Dragoş (Făgăraş). Observatori: Stan Prodan (Alexandria), Adrian Cocoş (Reşiţa).

Cartonaşe galbene: Dăruială (44), Axente (70), Scutaru (71) – Mitic (7), Trifu (14, 21), Bălău (47).

Cartonaşe roşii: Trifu (21).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 32

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: