Iconițele generalului

Ovidiu Păcurariu semnează în rubrica ÎNTRE RAȚIUNE ȘI PASIUNE, din pagina I a Sporttim, coloana dreaptă.

Nimeni nu poate nega că echipa națională a României nu și-a dorit victoria sau că nu a obținut-o într-un mod meritat. Prin această victorie asupra Irlandei de Nord, de altfel o echipă modestă, România și-a asigurat primul loc în grupa sa preliminară, având, desigur, adversari accesibili.

Dar de aici și până la a afirma că echipa noastră a jucat bine e o cale lungă. Probabil că generalul Anghel Iordănescu, preocupat mai mult să sărute iconițele și să invoce puterea divină, nu a văzut jocul slab al jucătorilor Torje, Pintilii, Tănase, Chipciu sau Stancu.

Timp de 70 de minute jocul a fost unul anost, fără nerv, au apărut acele sclipiri de moment ale lui Papp, care a reușit două goluri spectaculoase și a instalat echipa României pe poziția de lider. Oricum victoria rămâne victorie, românii răzbunând într-un fel nereușitele de până acum în fața nord-irlandezilor. Această izbândă l-a găsit căpitan pe Răzvan Raț, cel care se poate mândri cu 100 de prezențe în echipa României, o realizare cu care nu mulți jucători se pot lăuda.

Dacă tot a fost întrerupt campionatul diviziei A, nu pot trece cu vederea gestul onorabil făcut de Gino Iorgulescu, președintele LPF, față de Emanoil Gherghel. Aflând că fostul portar al Progresului București și al echipei Vagonul Arad, ulterior președinte al FC UTA trece prin momente dificile, fiind bolnav, Iorgulescu i-a alocat o sumă importantă pentru tratament cu acordul Comitetului Executiv al Ligii. Un gest frumos și demn de subliniat.

În liga secundă, ACS Poli își menține diferența de patru puncte față de Metalul Reșița în urma celor două rezultate de egalitate obținute de cele două echipe pe terenuri străine. În schimb, FC Caransebeș a dezamăgit din nou, pierzând pe teren propriu cu Slatina. Schimbarea antrenorului nu a adus după sine revirimentul mult așteptat. Șoimii din Pâncota privesc cu multă încredere cele două partide din acest sezon, cu FC Bihor la Oradea si cu Satu Mare pe teren propriu.

Un eșalon mai jos, respectiv în seria a IV-a a diviziei C, nimeni din fruntea clasamentului nu cedează. Partida UTA Bătrâna Doamnă-Mamma Mia nu a avut câștigător, dar a avut dramatismul ei, cele două echipe având alternativ perioade bune de joc.

Un moment de amintire în memoria fostului arbitru arădean Codrin Ciocan, care, la doar 37 de ani a plecat dintre noi, după cum a spus tatăl său, preotul Ilie Ciocan, „Cum l-a iubit pe Dumnezeu, așa și El l-a iubit și l-a chemat la veșnicie”. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: